אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לדלק US יש יום אחד לחמוק מהחלפת ידיים צילום: אוראל כהן

לדלק US יש יום אחד לחמוק מהחלפת ידיים

מחזיקי אג"ח אלון יוכלו לכפות מכירת דלק US אם המניה תסגור עוד יום מתחת ל־22 דולר

22.08.2017, 07:02 | גולן חזני

מחזיקי האג"ח של קבוצת אלון (אלון ישראל) התכנסו אתמול כדי להכריע אם יש לחייב את החברה למכור את אחזקותיה בדלק US.

קראו עוד בכלכליסט

מחירה של מניית דלק US, הנסחרת בבורסת ניו יורק, ירד בימים האחרונים מתחת ל־22 דולר. על פי הסדר החוב של החברה מול מחזיקי האג"ח שלה מחודש מרץ האחרון, במקרה שהמניה נסחרת מתחת למחיר זה חמישה ימים רצופים, מחזיקי האג"ח יכולים לחייב את אלון למכור את המניות לאלתר. אתמול היה היום הרביעי ברציפות שבו נסחרה מניית דלק US מתחת ל־22 דולר, ועם סגירת הגיליון אתמול היא נסחרה ב־20.9 דולר למניה. אם היום תיסחר המניה מתחת למחיר זה - המחזיקים יוכלו לחייב את אלון למכור את החבילה, 7% מהחברה, ששוויה 125 מיליון דולר.

עוד לפני המסחר דיווחה חברת ארקו, שבשליטת אריק קוטלר, כי היא מנהלת מגעים לרכישת חבילת המניות של אלון בדלק US. בפני מחזיקי האג"ח טענה החברה כי מדובר בהשקעה באלון ישראל עצמה, שכוללת גם 4% ממניות אלון גז הבורסאית, אחזקות בכביש 6 ואת דור אלון הציבורית. לפער בין ההודעות אין כרגע הסבר, ובארקו סירבו להגיב ולהעניק אחד כזה.

אלון ישראל מצויה בבעלות שרגא בירן ודודי ויסמן (53%) וארגוני הקיבוצים (47%). חוב החברה באג"ח, שאינן סחירות, עומד על 1.5 מיליארד שקל. הדילמה של המחזיקים, כולם גופים מוסדיים, היא אם לממש במחיר זה או להיענות ללחץ החברה שרוצה לדבוק באחזקה. זאת כי המיזוג בין דלק US ואלון USA, שהושלם לפני מספר חודשים, צפוי להביא לעלייה בתוצאותיה של החברה ובהמשך גם לעלייה במניה.

שרגא בירן בעל השליטה באלון רבוע כחול, צילום: אוראל כהן שרגא בירן בעל השליטה באלון רבוע כחול | צילום: אוראל כהן שרגא בירן בעל השליטה באלון רבוע כחול, צילום: אוראל כהן

באלון מצביעים על קרנות כמו בלקרוק ואנגארד, שהגיעו לאחזקה של יותר מ־8% מהחברה בשבועות האחרונים, בשל פוטנציאל האפסייד שלה כעת.

החברה הגיעה להסדר לאחר שלא עמדה באמות המידה הפיננסיות של האג"ח. היא נקלעה לקשיים עם קריסת רשת הקמעונאות מגה, שבה החזיקה. על פי ההסדר, העבירו בעלי המניות לחברה 25 מיליון שקל במזומן, וכן המחו לה את זכויותיהם בפיקדון כספי של 15 מיליון שקל, שמופקד בבנק מזרחי טפחות.

ביום ביצוע ההסדר החברה פרעה פירעון של 400 מיליון שקל למחזיקים. נקבעה תקופה עד 1 באוקטובר השנה, שבמהלכה תפעל החברה לגיוס הון נוסף באמצעות הנפקה פרטית או ציבורית, כך שהיקף הזרמת ההון - כולל הזרמת הבעלים המוקדמת - יהיה לפחות 120 מיליון שקל. בתום תקופת ההשלמה יוקצו למחזיקים כ־25% ממניות קבוצת אלון. אם עד המועד לא תגייס החברה את הסכום הדרוש - יועברו כלל מניות קבוצת אלון לידי מחזיקי האג"ח.

תגיות