אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברן מסכמת את הרבעון השני עם צמיחה בהכנסות וברווח הנקי צילום: אי אף פי

ברן מסכמת את הרבעון השני עם צמיחה בהכנסות וברווח הנקי

היקף ההכנסות של החברה, שבשליטת מאיר דור ואלכסנדר נסיס, הסתכם בכ-175 מיליון שקל - עלייה של 4% בהשוואה להכנסות של 168 מיליון שקל ברבעון המקביל

23.08.2017, 19:53 | ניר טל

קבוצת ההנדסה ברן, שלפני חודשיים איבדה את פרויקט הדגל העתידי שלה בשוק הרוסי, ומנייתה מחקה עליות דו-ספרתיות מתחילת השנה, מסכמת את הרבעון השני לשנת 2017 עם תוצאות מעודדות המצביעות על שיפור ניכר ברווחיות אך עדיין עם סימני שאלה באשר לעתיד הפרויקטים שלה.

היקף ההכנסות של ברן, שבשליטת מאיר דור ואלכסנדר נסיס, הסתכם בכ-175 מיליון שקל והוא משקף צמיחה של 4% בהשוואה להכנסות של 168 מיליון שקל ברבעון המקביל. את הגידול מסבירים בברן בעלייה בהכנסות של החברה ממגזר ברן אינטרנשיונל, ובפרט מתקבולים של החברה מפרויקט הובלת המים באתיופיה שהוא הפרויקט המרכזי של החברה בחו"ל. מגזר זה הניב לחברה רווח של 15 מיליון שקל (13% שיעור רווחיות) לעומת הפסד ברבעון המקביל. מגזר הפעילות השני של החברה – ברן ישראל – רשם ירידה של 13% בהכנסות ומעבר מרווח להפסד תפעולי של 2.4 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות גידול ברווח הגולמי וקיטון של 12% בהוצאות ההנהלה של החברה, תוצר של תהליך התייעלות, סיכמה החברה את הרבעון עם רווח תפעולי של 11 מיליון שקל לעומת 1.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. בשורה התחתונה, רושמת ברן ברבעון רווח של 6.8 מיליון שקל לבעלי המניות בהשוואה לרווח של 700 אלף שקל ברבעון המקביל.

במרכז התוצאות של החברה למחצית טיפול בצד ההוצאות של החברה שהושג, בין היתר, על ידי איחוד מטות והחלטה לצאת מהשוק הדרום אמריקני ברבעון האחרון. ואולם, החברה המספקת שירותי הנדסה בתחומי התשתיות, התקשורת והתעשייה עדיין ניצבת בפני אתגר משמעותי – חתימה על פרויקטים עתידיים. מאז ההחלטה לבטל את הפרויקט ברוסיה, שהיה אמור להניב לקופת החברה 760 מיליון שקל על פני 3 שנים (והיווה שני שליש מצבר ההזמנות שלה) החברה טרם הודיעה על פרויקט חדש באופן רשמי.

במהלך המחצית השנייה של שנת 2017 צפויה ברן לסיים את פרויקט שיוקם המפעל בקבוצת כיל שתרם להכנסות, כש-50% מהתקבולים בגין הפרויקט המרכזי באתיופיה על סך 340 מיליון שקל כבר התקבלו עד לשלב זה. כלומר, צבר ההזמנות הנוכחי נע בין 180-230 מיליון שקל בשלב זה על פי הערכות והוא נמוך מכפי שהיה בסיכום השנים 2015-2016.

מניית החברה, המתאפיינת בשנת 2017 בתנודתיות יחסית גבוה הנעה בין מחיר של 6.79 שקל למחיר של 13.1 שקל ננעלה אתמול בעלייה של 7.5% למחיר של 8.4 שקל למניה המשקף לחברה שווי של 85 מיליון שקל. באשר לניסיונות החברה למצוא משקיע לרכישת נתח ממניות החברה, או את השליטה כולה, שהחלו כבר ברבעון הראשון מעדכנת ברן כי טרם חלה התקדמות משמעותית בנושא. בקופת החברה נכון לסיכום הרבעון השני 36 מיליון שקל, שחלקם הגיעו כתוצאה מהרחבת סדרת האג"ח של החברה ב-11 מיליון שקל בחודש יוני. שיעור ההון למאזן עומד על 24%.

אלכסנדר נסיס מבעלי ברן, צילום: אי אף פי אלכסנדר נסיס מבעלי ברן | צילום: אי אף פי אלכסנדר נסיס מבעלי ברן, צילום: אי אף פי

תגיות