אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרוטרום בדרך להשתלטות על אנזימוטק: רכשה נתח נוסף של 9.2% צילום: עמית שעל

פרוטרום בדרך להשתלטות על אנזימוטק: רכשה נתח נוסף של 9.2%

חברת הטעמים רכשה את המניות מקרן פולסון והגדילה את ההחזקה שלה באנזימוטק ל-19.1%. פרוטרום הודיעה במקביל על כוונתה להציע הצעת רכשה מלאה לשאר המניות

24.08.2017, 10:18 | ניר טל

פרוטרום החליטה להעמיק את אחיזתה בחברת הביומד הישראלית אנזימוטק, מתוך כוונה לרכוש בעתיד את מלוא מניות החברה. כך על פי הודעת חברת הטעמים הבוקר לבורסה בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

החברה מדווחת כי רכשה מבעלת המניות קרן פולסון (Paulson) נתח של 9.2% בחברה, תמורת 24 מיליון דולר. הרכישה בוצעה לפי מחיר ממוצע של 11.5 דולר - גבוה בכ-4.5% ממחיר הנעילה אתמול. לאחר הרכישה גדלה ההחזקה של פרוטורום באנימוטק ל19.1%. עד כה רכשה פרוטרום מניות אנזימוטק ב-41.5 מיליון דולר.

אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום, צילום: תומי הרפז אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום | צילום: תומי הרפז אורי יהודאי מנכ"ל פרוטרום, צילום: תומי הרפז

במקביל הודיעה חברת הטעמים כי היא מתכוונת להגיש הצעת רכש מלאה לשאר המניות של אנזימוטק בהקדם האפשרי בתמורה למחיר ממוצע של 11.5 דולר למניה, לפי שווי של כ-263 מיליון דולר לחברה ממגדל העמק.

בחודש האחרון זינקה מנייתה של אנזימוטק בשיעור של 60% על רקע הרכישות של פרוטרום ועתה היא נסחרת לפי מחיר של 11 דולר. מרבית הרכישות בוצעו במחירים בין 7-8 דולר למניה בשוק.

פרוטרום עדכנה בנוסף על הסכם עם קרן פולסון, שהחזיקה כ-18.3% ממניות החברה עד למכירה האמורה, לפיו היא מתחייבת לתמוך בהצעת הרכש שתצא לפועל. לפיכך, פרוטרום הבטיחה לעצמה קרוב ל-30% תמיכה של בעלי המניות בשלב זה. בעלי המניות הגדולים הנוספים בחברה הם קיבוץ מענית, באמצעות חברת גלעם (14%), בית ההשקעות ילין לפידות (11.24%) וחברת הפניקס המחזיקה ב-9.72% מהמניות.

אנזימוטק מוגדרת כחברת ביומד אך יש בה מאפיינים של חברת תעשייה מתקדמת – חברת תזונה הממוקדת בבריאות. החברה נוסדה ב־1998 כחממה טכנולוגית. בשנים האחרונות עוסקת אנזימוטק בפיתוח וייצור של תוספי מזון ומרכיבים תזונתיים מבוססי ליפידים (שומנים) לשימוש בשני מגזרי הפעילות שלה - תזונה ופארמה. בבסיס הטכנולוגיה שלה עומדת הנדסת ליפידים באמצעות שימוש באנזימים כדי לייצר תוספי מזון.

בחודש האחרון, ביצועי המניה נתמכו באופטימיות שאפפה את המשקיעים נוכח הכניסה של פרוטרום כבעלת עניין בחברה. יחד עם זאת, על פי תוצאות הרבעון השני של החברה שפורסמו בשבוע שעבר נראה כי הדרך לצמיחה ולשיפור הרווחיות עוד ארוכה.

את הרבעון השני סיכמה אנזימוטק עם הפסד של 2.8 מיליון דולר וזאת בהשוואה לרווח של 200 אלף דולר ברבעון המקביל. הסיבה לירידה בריווחיות היא הפסד תפעולי של 2.6 מיליון דולר במהלך הרבעון, זאת על אף שבשורת ההכנסות רשמה החברה עלייה של 11% לסך של 13 מיליון דולר לעומת 11.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. הסיבה מיוחסת לגידול בהכנסות החברה ממכירות מוצר ה- INFAT, תוסף לתחליפי חלב אם המהווה את מוצר הדגל של החברה בשנים האחרונות.

אין זו הרכישה היחידה שפרוטרום ביצעה השנה. מוקדם יותר השנה רכשה פרוטרום את מלוא האחזקות בחברת הטעמים הצרפתית רנה לורן (Rene Laurent) בתמורה ל-21.3 מיליון דולר. סמוך לרכישת החברה הצרפתית רכשה פרוטרום כ - 60% מ־WFF הווייטנאמית תמורת 1.3 מיליון דולר. ביוני השנה רכשה החברה גם 80% ממניותיה של חברת SDFLC - יצרנית פתרונות טעם מתוקים לתחום הגלידות והקינוחים בברזיל ובמקביל לרכישת אנזימוטק, רכשה פרוטרום גם את החברה השויצרית Muhlehof Gewurze העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של פתרונות טעם בעולם הטעמים הלא מתוקים.

מפעל אנזימוטק במגדל העמק, צילום: אלעד גרשגורן מפעל אנזימוטק במגדל העמק | צילום: אלעד גרשגורן מפעל אנזימוטק במגדל העמק, צילום: אלעד גרשגורן

תגיות