אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעילי צהרונים בת"א: לא נוכל לפעול ללא סבסוד מהעירייה צילום: אורן אגמון

מפעילי צהרונים בת"א: לא נוכל לפעול ללא סבסוד מהעירייה

12 מפעילי צהרונים בבתי ספר הודיעו לעירייה כי הפתרון בעניין צהרוני הגנים אינו מספק אותם, וכי אם המתווה לא ישונה - לא יוכלו לפעול ב-1 בספטמבר

24.08.2017, 19:44 | ספי קרופסקי

לאחר שכבר נדמה היה שסערת הצהרונים בתל אביב שככה ותשעה מפעילים ניגשו למכרז הייעודי לגני הילדים, מתברר כי מפעילי הצהרונים בבתי הספר עדיין טוענים לעלויות גבוהות מדי על רקע החוק החדש.

קראו עוד בכלכליסט

החוק שעבר רגע לפני מושב הכנסת האחרון נועד לפקח על התחום ולהגביל את התשלום וכך, לפי הרשתות, לצמצם משמעותית את התקציב שלהן ובכך לפגוע ביכולתן להפעיל את השירות.

  , צילום: אורן אגמון צילום: אורן אגמון   , צילום: אורן אגמון

במכתב ששיגרו 12 מפעילי צהרונים בבתי הספר למחזיק תיק החינוך בעיריית תל אביב וסגן ראש העיר, אסף זמיר, וכן למנכ"לית יובל חינוך - חברת בת של העירייה שאחראית על הצהרונים - אורית קרובינר, נטען כי בעוד שהסוגיה בגני הילדים וכן ביישובים אחרים נפתרה – הם עדיין יתקשו להפעיל את השירות ללא סבסוד מהעירייה.

לדברי המפעילים, רק השבוע התבשרו כי "יובל חינוך קבעו תקורה לצהרונים בתל אביב על סכום של בין 4%-6%. בנוסף, אין התייחסות לנושא הניקיון והאבטחה. בעוד עיריות רבות הבינו כי במחיר הנוכחי אין אפשרות לקחת תקורות מהמפעילים, והחליטו לסבסד ולעזור להורים ולמפעילים לתת שירות איכותי לילדי העיר שלהם, בעיריית תל אביב - לצערנו - החליטו שלא".

עוד הם כותבים כי "במתווה הנוכחי בו אנו מתבקשים לשלם תקורה, אבטחה ולדאוג לניקיון לא נוכל לתת שירות איכותי לילדים ולהורים ונאלץ לסגור את העסק שלנו ולא להתחיל לעבוד ב-1 בספטמבר. מפאת קוצר הזמן נבקש לקבל תשובה חיובית ומהירה לפיה נושא התקורה, אבטחה והניקיון לקראת שנת הלימודים תהיה, לפחות השנה, על חשבון העירייה".

על המכתב חתומים המפעילים הבאים: אביב קיד, אפטר סקול, הפיל, חיבורים, יובל גבריאלי, מעגלים, מרכז הלב שלך, פונטיז, צהרון אילנות, קשת, שי פיזמוני והכוכב הבא.

אלא שבעירייה מסבירים כי העלויות הכרוכות בהפעלת צהרונים בגנים גבוהות הרבה יותר מאלו של בתי הספר, בין השאר בשל נפח התלמידים הגדול יותר וכן בשל השימוש במתקנים קיימים.

בתגובת העירייה נמסר כי "עיריית תל אביב-יפו וחברת יובל חינוך פועלות בהתאם לתוכנית 'ניצנים' שנקבעה על ידי משרד החינוך, שמוזילה את העלויות עבור ההורים. אנו מקווים שמפעילי הצהרונים יחזרו בהם, ואם לא - אנו בטוחים שיהיו חברות אחרות שיסכימו לעבוד על פי המתווה שקבע משרד החינוך".

באשר לגנים, בעיירה באו לקראת הרשתות והחליטו, בין השאר, לספק הנחות וסיוע למשפחות חד הוריות, ולשנות את תנאי ההעסקה של עובדות הצהרון כך שלא יפוטרו כל עשרה חודשים.

עוד הוחלט לוותר למפעילים על שכר דירה (הצהרונים פועלים לרוב במתקני עירייה), לממן חומרי יצירה וניקיון ולקצר את יום הלימודים ל-16:30. כמו כן העירייה הקימה מערך פיקוח עירוני בהשקעה של כמיליון שקל, כשעל כל 20 צהרונים תמונה רכזת פדגוגית האחראית להם.

כשסוגיית הצהרונים עלתה על הפרק הסבירו הרשתות שלא יוכלו לגשת למכרז במתכונתו הקודמת מכיוון שהן גובות עד 1,300 שקל בחודש מההורים, וכי עלות של 935 שקל כפי שקובע החוק יכולה לספק מענה בסיסי בלבד לילדים. לפי משרד החינוך ניתן להפעיל צהרון בעלות של כ־650 שקל לחודש".

תגיות