אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה זמן לוקח להתקבל לעבודה בישראל צילום: שאטרסטוק

כמה זמן לוקח להתקבל לעבודה בישראל

תהליך המיון של עובדים בארץ, הזמן שחולף מרגע קבלת קורות החיים בחברה ועד הצעת העבודה, הוא מהקצרים בעולם. בתעשיית ההייטק העובדים ש'נחטפים' הכי מהר הם מפתחי מובייל, כך לפי נתונים של Workey

27.08.2017, 15:09 | מעין מנלה

תהליך הגיוס של עובדים בישראל, הזמן שעובר מרגע שמתקבלים קורות החיים בחברה ועד שהמועמד מקבל הצעת עבודה, הוא בין הקצרים בעולם – 16.9 ימים בממוצע, כך לפי מחקר של אתר ההשמה גלאסדור.

קראו עוד בכלכליסט

המדינה היחידה מבין המדינות שנבדקו בה תהליך המיון של מועמדים לעבודה קצר יותר היא הודו – שם זה לוקח 16.1 ימים בממוצע.

כך, בברזיל לוקח יותר מחודש – 39.6 ימים בממוצע כדי למצוא ולגייס מועמד לעבודה. בגרמניה 28.5 ימים בממוצע, בבריטניה 27.5 ובארה"ב התהליך אורך 23.8 ימים בממוצע.

כמובן שאורך הליך הגיוס מאוד מושפע מהתעשייה, מהתפקיד אליו מגייסים ומגודל ואופי החברה. כך, למשל, לפי גלאסדור, הזמן הממוצע שלוקח לגייס עובד במשרדי הממשלה בארה"ב הוא 53.8 ימים ואילו עובדים במסעדות או בארים נקלטים תוך 10 ימים בממוצע בלבד.

בישראל, בתעשיית ההייטק העובדים שתהליך הגיוס שלהם הוא הקצר ביותר – 17 יום בממוצע - הם מפתחי מובייל וזאת מכיוון שמדובר במקצוע שלא דורש הרבה הכשרה, כך לפי נתונים שאסף הסטארטאפ workey לחיפוש עבודה בהייטק עבור 'כלכליסט'. כמו כן, הביקוש הוא בדרך כלל גבוה ועל כן חברות מתפשרות על רמת ההנדסה, מסבירה תמרה הומן מזרחי, מנהלת Sales & Account Management ב-Workey. גם תחום ה-DevOps מתאפיין בגיוס מהיר (18 יום בממוצע) וזאת מכיוון שמדובר במקצוע קריטי לחברה שבו קשה למצוא מועמדים איכותיים בשוק. "אם החברה המגייסת נתקלת במישהו איכותי – היא 'חוטפת' אותו", אומרת הומן מזרחי.  

הביקוש בשוק לא בהכרח מיתרגם להליך גיוס קצר. במקרה של אלגוריתמאים למשל, הליך הגיוס אורך בממוצע 111 ימים וזאת בין היתר מכיוון שהביקוש עבורם בשוק רב כל כך. מכיוון שמדובר בתפקיד מורכב מאוד גם הליך המיון, בהתאם, הוא מורכב. כמו כן, לפי הומן מזרחי, מפאת הביקוש הרבה לאלגוריתמאים, המו"מ עשוי להימשך אפילו כמה חודשים. בכל נקודת זמן יהיו למהנדס אלגוריתמים כמה הצעות שהוא ישקול, וכולן בתנאים מאוד טובים.

בישראל הליך הגיוס הוא מהקצרים בעולם, צילום: שאטרסוק בישראל הליך הגיוס הוא מהקצרים בעולם | צילום: שאטרסוק בישראל הליך הגיוס הוא מהקצרים בעולם, צילום: שאטרסוק

משך הליך הגיוס לתפקידים בהייטק שאינם תוכנה גם כן משתנה מתפקיד לתפקיד. כך, אנשי תמיכה טכנית מגויסים בתוך 23 ימים בממוצע, אנליסטים בתוך 31 ימים ולאנשי מרקטינג ומכירות לוקח בממוצע 40 ימים מרגע שליחת קורות החיים ועד לקבלת הצעת עבודה. "תחום השיווק והמכירות להייטק הוא תחום מורכב. בעוד שלחברות קל יותר לבחון מקצעיות מועמדים לתפקידי פיתוח תוכנה למיניהם, תפקידי שיווק, פיתוח עסקי ומכירות מאוישים לרוב דרך המלצות קולגות, מנהלים קודמים וחברים", היא אומרת. 

מלבד התפקיד, גם לתעשייה השפעה על משך הליך המיון. כך, בתחום האדטק (AdTech) הליך המיון אורך 13 ימים בממוצע, בתעשיית הפינטק 35 ימים בממוצע, באינטרנט 42 ימים בממוצע ואילו בתחום החומרה עובדים מגויסים בתוך 51 ימים בממוצע. "הגיוסים לתחום החומרה הם בדרך עלל ארוכים יותר, יש מעט מאוד מועמדים ולוקח זמן רב למצוא עובד מתאים".

גודל החברה משפיע אף הוא על הזמן שלוקח לגייס עובד חדש. כך, בחברות קטנות (עד 100 עובדים) ההליך אורך כשבועיים בממוצע. בחברות של עד 400 עובדים אורך ההליך הממוצע הוא חודש וחצי ואילו בחברות ענק, ובעיקר בחברות הביטחוניות – הליך מיון וגיוס יכול לקחת גם בין שלושה חודשים לחצי שנה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
עוד פייק-ניוז מבית היוצר של כלכליסט\ידיעות אחרונות
בהייטק הישראלי - אם אתה סטודנט, או עובד בשכר נמוך שמתכוונים להעביד אותו עד שיישחק ואז אחרי שנה-שנתיים לזרוק אותו - אז תהליך הקבלה יכול להיות מהיר. אבל עבור משרות נורמליות, תהליך המיון והקבלה לוקח בדרך כלל חודש-חודשיים וכולל סדרה של ראיונות ולפעמים גם מבדקים ומבחנים נוספים. שלא לדבר על הבדיקות הבטחוניות בתעשיות הבטחוניות, שיכולות לקחת חודשים.
הייטקיסט  |  29.08.17
2.
שקר וכזב
ב-90% מהמקרים הפונה בכלל לא יזכה לתשובה כל שהיא. אם הוא בר מזל, תגובה ראשונה זה אחרי 4 חודשים. להתקבל לעבודה? לפחות 8 חודשים. התוצאה: רובם בכלל פונים לחו״ל ולא מחכים חודשים לתשובה אם בכלל תבוא. למה זה קורה? כי מי שממיין ומחליט לענות זו פקידה בת 20 ללא כל ידע הנדסי
מהנדס תוכנה  |  27.08.17
לכל התגובות