אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיקוח על הנפקות במטבעות וירטואליים? רשות ני"ע תבחן את הנושא צילום: נמרוד גליקמן

פיקוח על הנפקות במטבעות וירטואליים? רשות ני"ע תבחן את הנושא

הרשות הקימה ועדה מיוחדת לבחינת פיקוח על המסחר ועל ההנפקות במטבעות וירטואליים. "המשקיעים המשתתפים בהנפקות חשופים לסיכונים שונים הנובעים מהיעדר גילוי מספיק, בדומה לכל השקעה במיזמים בלתי מפוקחים, וייתכן שאף מעבר לכך"

30.08.2017, 11:34 | רעות שפיגלמן

יו"ר רשות ני"ע, שמוליק האוזר, הודיע היום (ד') על הקמת ועדה לבחינת פיקוח על מסחר במטבעות וירטואליים. בין היתר תבחן הוועדה גם את שאלת הפיקוח על גיוס כספים שנעשה באמצעות הנפקת מטבעות דיגיטאליים, ICOs – Initial Coin Offering.  

קראו עוד בכלכליסט

בראש הוועדה יעמדו מנהל מחלקת התאגידים ברשות עו"ד מוטי ימין, לצד הכלכלנית הראשי תשל הרשות גתית גור-גרשגורן. היא תידרש להגיש דו"ח עד לסוף השנה הנוכחית.

האפשרות המסורתית והמוכרות של גיוס כספים מהציבור הן הנפקת מניות או אג"ח (או אופציות). אפיק נוסף שהחל להתפתח משמעותית בשנה האחרונה הוא גיוס באמצעות הנפקת מטבעות וירטואליים. החברה המגייסת למעשה מנפיקה מטבע, היא יוצרת (כורה) והציבור רוכש את המטבע. לאחר הגיוס עצמו החברה המגייסת יכולה להמיר את המטבעות שהנפיקה למטבע רגיל - דולר למשל.

על פי ההערכות, במחצית הראשונה של 2017 גויסו בדרך זו ברחבי העולם למעלה ממיליארד דולר והיקף הגיוסים צפוי להתגבר בשנים הקרובות. כך לדוגמה, חברת בנקור (Bancor) הישראלית גייסה בחודש יוני בתוך 3 שעות 153 מיליון דולר, גנוסיס (Gnosis) גייסה 12.5 מיליון דולר בעשר דקות, לצורך בניית פלטפורמה לחיזוי אירועים; ברייב (Brave) גייסה 35 מיליון דולר ב־24 שניות, לצורך פיתוח דפדפן; אראגון (Aragon) גייסה 25 מיליון דולר בתוך 15 דקות, לפרויקט ביזור חברות וגיוס של Tezos.

נכון להיום הנפקות מסוג זה אינן מוסדרות באופן כלשהו. רשות ני"ע מדגישה במסמך הנלווה להקמת הוועדה כי "המשקיעים המשתתפים בהן חשופים לסיכונים שונים הנובעים מהעדר גילוי מספיק, בדומה לכל השקעה במיזמים בלתי מפוקחים, וייתכן שאף מעבר לכך".

מטרת הוועדה היא ללמוד את התחום החדש, להכין סקירה השוואתית של הדין במדינות מפותחות ולהמליץ על מדיניות רגולאטורית מתאימה. במסגרת זו הוועדה תבחן את יכולת האכיפה של דיני ניירות ערך בתחום זה, כמו גם את האפשרות לשיתופי פעולה עם רגולטורים נוספים ועם תעשיית הבלוקצ'יין בישראל - בלוקצ'יין היא  הטכנולוגיה העומדת בבסיס הנפקת מטבעות וירטואליים. בהודעה שבה מדווח על הקמת הוועדה מצוין כי הרשות חותרת  לאיזון "בין עידוד חדשנות טכנולוגית לבין הגנה על משקיעים מהציבור".

שמואל האוזר , צילום: נמרוד גליקמן שמואל האוזר | צילום: נמרוד גליקמן שמואל האוזר , צילום: נמרוד גליקמן

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל 3 , בגוגל כותבים ש וואן קויין זו תרמית , scam,,,,,,,,
Many people did not invest in Amazon, because GOOGLE said it was a scam.. Many did not believe PayPal when it first use because GOOGLE said its the biggest scam.. GOOGLE said AMWAY is a SCAM.. GOOGLE said Forever Living is a SCAM.. GOOGLE said BITCOIN is a SCAM.. But look Google was all wrong. Because google got the sick of bloggers, they write the word SCAM to attract people for Clicks. Real #Leaders, Real #Networker and Real #Investor will never Search reviews on #GOOGLE. They will look for Real reviews from the members who are in the company and do the Real research about the company. They will understand the concept, analyze how company generates money and then they will invest into it. Say goodbye to #SCAMS now! Come fall into a Real Legit and Long term community where you can make seamless money for the lifetime.
אדל בן ברוך  |  03.09.17
2.
כתבה על אידיבי
משום מה היתה כתבה חשובה היום על עקיפת חוק הריכוזיות לטובת אידיבי של גולן חזני. פרסמתי כמה תגובות שכנראה לא נוחים לחברה ועל-כן להערכתי הכתבה החשובה נעלמה ואי אפשר למצוא אותה גם בחיפוש. אני כותב זאת כאן, כי לא ראיתי דרך אחרת להתקשר עם העיתון ולמחות על עניין תמוה זה.
האזרח המודאג  |  30.08.17