אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צים ממשיכה להתאושש: צמיחה של 22% בהכנסות, עלייה של 16% בתעריף ההובלה צילום: אריאל ורהפטיג

צים ממשיכה להתאושש: צמיחה של 22% בהכנסות, עלייה של 16% בתעריף ההובלה

ההכנסות ברבעון השני הסתכמו ב-746 מיליון דולר. חברת הספנות שבשליטת קנון סיימה את הרבעון עם רווח נקי של 330 אלף דולר - מול הפסד של 71 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח התפעולי עמד על 36 מיליון דולר, לאחר הפסד של 48 מיליון דולר ברבעון המקביל

30.08.2017, 12:40 | ניר טל

חברת הספנות וההובלה הימית צים ממשיכה במומנטום החיובי שרשמה בשני הרבעונים האחרונים: הבוקר (ד') היא מסכמת את הרבעון השני עם הישג לא מבוטל - מעבר לרווח של 330 אלף דולר לבעלי המניות, מול הפסד של 71 מיליון דולר ברבעון המקביל.  

קראו עוד בכלכליסט

החברה הבת של קנון הולדינגס (32%) רשמה ברבעון צמיחה של 22% בהכנסות,שהסתכמו ב-746 מיליון דולר, בהשוואה ל-612 מיליון דולר ברבעון המקביל. הצמיחה בשורת ההכנסות מיוחסת לעלייה של 6.7% בהיקף המכולות ששונעו בספינות צים, ל-659 אלף מכולות (TEU), בהשוואה ל-617 אלף מכולות ברבעון המקביל. במקביל,  תעריף ההובלה הממוצע עלה ברבעון ל-1,007 דולר למכולה בהשוואה לתעריף ממוצע של 886 דולר ברבעון המקביל - עלייה חזקה של 16.3%.

העלייה בהכנסות העבירה את החברה לרווח תפעולי של 36 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 48 מיליון דולר ברבעון המקביל. זהו הרבעון השלישי ברציפות שבו רושמת צים רווח תפעולי, לאחר תקופת הפסדים ארוכה. בסיכום המחצית הראשונה של 2017 עומדת צים עם רווח תפעולי של 61 מיליון דולר, לעומת הפסד של 71 מיליון דולר במחצית המקבילה.  

בחודש יולי האחרון נכנס אלי גליקמן לתפקיד מנכ"ל צים. גליקמן החליף את רפי דניאלי בתום 8 שנות כהונה כמנכ"ל, תקופה שבמלכה התמודדה צים עם משבר גדול, בענף ובחברה עצמה. בשנת 2014 השלימה צים הסדר חוב, במסגרתו מחקה חוב של 1.4 מיליארד שקל.

"התוצאות החיוביות של צים לרבעון השני משקפות שיפור מתמשך ועקבי בתוצאות החברה. אנחנו מתמקדים להשיג רווחיות באמצעות התייעלות, חדשנות ומעל הכול אמינות וגמישות בשירות שלנו", אמר גליקמן בהודעת החברה.

הנתונים המעודכנים מציבים את שנת 2016 (עם מחיר הובלה ממוצע של 902 דולר) כנקודת השפל בתעריפי ההובלה בעולם. בצים מציינים כי ההתאוששות הנרשמת בתעריפי ההובלה מאז מחצית 2016 נובעת, בין היתר, מתהליכי קונסולידציה (מיזוגים ורכישות) בשוק בשנתיים.

תהליכים אלה באים לידי ביטוי בשורה של עסקאות. כך למשל, העסקה לרכישת המבורג-סוד על ידי ענקית הספנות מארסק שיצאה לדרך בשנת 2016 ועדיין בתהליכי אישור רגולטוריים, עסקת המיזוג של ONE ביפן המאחדת שלוש חברות ספנות ובהן K-LINE. כך גם הצעת הרכש האחרונה של חברת קוסקו לרכוש את OOIL מהונג-קונג בתמורה ל-6.3 מיליארד דולר - אם תיענה תהפוך את קוסקו  לחברה השלישית בגודלה בענף הספנות.

ברקע לשיפור בתוצאות מדווחת החברה בדו"חות כי היא מתכננת להעניק לבכירי ועובדי החברה מענקים בסכום כולל של 8 מיליון דולר בגין שנת 2017 שייקבעו על פי יעדים כמו EBITDA.

 

צים, צילום: אלעד גרשגורן צים | צילום: אלעד גרשגורן צים, צילום: אלעד גרשגורן

תגיות