אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באיזה שלב בקריירה כדאי "לשרוף גשרים" צילום: שאטרסטוק

באיזה שלב בקריירה כדאי "לשרוף גשרים"

אחת מעצות הקריירה הנפוצות היא לעולם לא לשרוף גשרים. אך בשוק העבודה של היום בו אנשים מחליפים עבודות וקריירות באופן תדיר – האם היא עדיין רלוונטית?

01.09.2017, 11:59 | שירות כלכליסט

יש כמה עצות קריירה שכולם נוטים לקבל: לא להיות בררנים מדי בעבודה הראשונה, תמיד לעמוד בהתחייבויות שלכם ולשמור על אופציות פתוחות בתחילת הקריירה. אפשר להתווכח על הרלוונטיות והנכונות של העצות האלה אך יש עצה אחת שעליה, כך נראה, אין עוררין: "אל תשרפו גשרים".

קראו עוד בכלכליסט

אך האם העצה הזאת עדיין נכונה? בעולם העבודה של היום, מעבר תדיר בין עבודות כבר לא נושא עימו את אותה הסטיגמה שנשא בעבר. שינויי קריירה משמעותיים הם שכיחים ואף הכרחיים עבור עובדים רבים. בנוסף, התפתחויות טכנולוגיות חייבו תעשיות רבות לשינויים מהירים שהובילו לכך שפיטורים ושינויים ארגוניים הפכו לשגרתיים בחברות עסקיות.

לפי מומחית משאבי אנוש ואסטרטגית קריירה דוריאן סנט פלור, העצה 'לא לשרוף גשרים' אינה תמיד מתאימה לעולם העבודה המודרני. "ההגיון מאחורי העצה הזו נובע מהדרך שבה שוק העבודה היה בעבר", היא אמרה למגזין FastCompany. לדבריה בשוק העבודה של היום בו אנשים קופצים ממקום עבודה אחד לשני מבלי שהדבר יגרור סטיגמה שלילית – העצה הזו כבר אינה מתאימה.

במגזין Fast Company פרסמו כמה מצבים בקריירה שבהם עשוי להיות משתלם 'לשרוף גשרים':

1. הטרדות או השפעה שלילית על הבריאות

"אם הבריאות הפיזית והנפשית שלכם מצויים בסכנה, אין בעיה לשרוף גשרים" אומרת מומחית משאבי אנוש ואסטרטגית קריירה דוריאן סנט פלור. בעולם אידיאלי, אנשים הזוכים ליחס לא נאות בעבודה היו יכולים לדווח על מקרים כאלו והחברה הייתה נוקטת צעדים הולמים. לרוע המזל – כפי שאנו למדים מהניסיון של כמה נשים בהיי טק השנה – פעמים רבות החברות לא מטפלות כראוי בעניין. כך שלעובדים נותרות הברירות של לספוג את ההטרדות או לעזוב את מקום העבודה ולשרוף כמה גשרים בדרך".

כשמקום העבודה פוגע בבריאותכם - מותר וכדאי לשרוף גשרים כשמקום העבודה פוגע בבריאותכם - מותר וכדאי לשרוף גשרים כשמקום העבודה פוגע בבריאותכם - מותר וכדאי לשרוף גשרים

 

 

2. נראה שהחברה עומדת לפשוט את הרגל

אם ישנן ראיות לכך שהחברה עומדת על קרח דק מבחינה פיננסית, סביר להניח שהיא עומדת לפשוט את הרגל בקרוב. לכן צעד חכם הוא לתכנן את המהלך הבא, גם אם זה לא מוצא חן בעיני המעסיק. "מאד קל לראות את הכתובת על הקיר כשחברה בקשיים", אמרה סנט פלור. חברות לא מהססות לפטר עובדים כשעליהן לקצץ בהוצאות או לערוך שינויים ארגוניים בחברה, כך שגם העובדים לא צריכים להסס להגן על האינטרסים שלהם כשהמציאות מכתיבה זאת.

3. כאשר זוהי הדרך היחידה להתקדם בקריירה

ישנם מצבים שבהם לעובד הרוצה להתקדם בסולם הקריירה אין ברירה אלא לעזוב את מקום עבודתו הנוכחית ולמצוא מקום עבודה אחר היכול להעניק הזדמנויות קידום.

סנט פלור אומרת כי במקרה שההזמנות קריירה טובה יותר לטווח הארוך מופיעה, יש לקפוץ על ההזדמנות ללא היסוס. "צריך לעשות את הבחירות האישיות הטובות ביותר וגם אם עוזבים עבודה חדשה שלא מזמן התחלתם, לא צריך להרגיש רע על שעשיתם את הבחירה הטובה ביותר עבור עצמכם ומשפחתכם".

ואם שורפים גשר, כיצד בונים אותו מחדש?

חשוב לציין כי גם בנסיבות המצריכות שריפת גשרים, ישנה כמעט תמיד אפשרות של בנייתם מחדש. לדברי סנט פלור פעמים רבות אנשים סבורים כי אינם יכולים לשקם קשר שניזוק כך שהם אפילו לא מנסים. אולם זה לא בהכרח נכון. חשוב לתת די זמן להחלמה אולם לאחר שעבר די זמן, היא ממליצה לנסות ליצור קשר.

"בסופו של דבר, המעסיקים הם בני אנוש, הם יכולים לשנות את דעתם".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
נראה שהם לא תרגמו נכון "לשרוף גשרים" ומתכוונים "להתפטר"
כי להתפטר באופן יזום זה כבר לא אסון גדול, אנשים עוזבים מקום אחד ומגיעים למקום אחר.. אבל "לשרוף גשרים" זה לנתק מגע בצורה לא נעימה במיוחד. מה שבעולם שלנו יחזור לאותו עובד בשלבים אחרים שהוא אפילו לא מצפה לו. כי בשוק העבודה היום שהולך ונעשה מצד אחד דינאמי ומשתנה אך מצד שני חשוף, מילה מיותרת שאמר משיהו עצבני שנכתבת בדף פייסבוק עלום, תעלה ותצוף ברגע לא נוח במקום אחר לגמרי ותעלה הרבה למי שכתב אותה.
אבנר  |  02.09.17
8.
מנכ"ל לא יציב או הנהלה עם התנהלות מאוד פוליטית ולא עניינית
מקום שבו יש פוליטיקה ארגונית מאוד חזקה, שבו מזכירות פרחות או אנשי HR גרועים ומטרידים או סמנכ"לים שלא עושים כלום פורחים אבל היחס לעובדים המקצועיים והרציניים הוא כאל משאב לא מוערך, הוא מקום שיש לברוח ממנו. כנ"ל מקום שבו המנכ"ל אדם לא יציב עם התקפי זעם לפעמים או היעדר כישורי ניהול, היעדרויות, חוסר רציונאליות ובאופן כללי יזם שלא בנוי לנהל את החברה שהקים. חבל על הזמן והכישורים שלכם. אנשים מוכשרים יכולים מאוד להשביח מקומות עבודה ולא כל מקום ראוי לתרומה שלכם. בעולם של ימנו, אנשים עוברים עבודה בתכיפות גבוהה ומי שנשאר בסביבות ארגוניות לא בריאות וחיוביות- חבל על שנות חייו.
Been there done that  |  01.09.17
לכל התגובות