אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר ועדת החוקה: הממשלה גורמת לגידול בחדלות הפירעון צילום: אלכס קולומויסקי

יו"ר ועדת החוקה: הממשלה גורמת לגידול בחדלות הפירעון

ח"כ ניסן סלומינסקי האשים את מדיניות הממשלה בגידול הולך וגובר של פשיטות רגל: "אני הייתי רגיל שהמדינה תחנך אותי לחסוך אבל היא עושה ההיפך. היא אונסת אותנו לקנות ולקנות ובעקיפין הגורמת לגידול העצום בחדלות הפירעון"

31.08.2017, 13:31 | שחר אילן

יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) מאשים את מדיניות הממשלה בגידול ההולך וגובר במספר פשיטות הרגל בשנים האחרונות. סלומינסקי שהוועדה שבראשותו היא שמבצעת את המהפכה בדיני חדלות הפירעון אמר ש"המדינה רוצה להראות צמיחה במשק והקריטריון המרכזי זה גידול בצריכה הפרטית. היא מעודדת אותנו לצרוך ולצרוך ולצרוך. אני הייתי רגיל שהמדינה תחנך אותי לחסוך אבל היא עושה ההיפך. היא אונסת אותנו לקנות ולקנות. המדינה בעקיפין היא הגורמת לגידול העצום בחדלות הפירעון".

קראו עוד בכלכליסט

ניסן סלומיאנסקי, צילום: אלכס קולומויסקי ניסן סלומיאנסקי | צילום: אלכס קולומויסקי ניסן סלומיאנסקי, צילום: אלכס קולומויסקי

סלומינסקי דיבר ביום עיון של לשכת עורכי הדין בתל אביב בנושא חדלות הפירעון. הוא הודיע שישנה את הגדרת חדלות הפירעון בחוק חדלות הפירעון החדש וישלב את השיקול המאזני והתזרימי. סלומינסקי תקף בחריפות את ההגדרה המקורית שהגיש לו משרד המשפטים: "אמרתי 'חבר'ה השתגעתם'. ההגדרה הזו לא יכולה להיות".

ועדת החוקה עומדת לסיים בחודשים הקרובים את הכנת החוק שיבצע מהפכה בדיני חדלות הפירעון וסלומינסקי הבהיר שהוא מקבל את הביקורת של נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין ולשכת עורכי הדין כנגד הצעת משרד המשפטים לבטל את הגמישות שיש היום לשופטים בהגדרת חדלות הפירעון ולחייב אותם לפעול לפי שיקול של כמות הכסף בקופה בלבד (השיקול התזרימי).

לדבריו, לפי ההגדרה התזרימית כל אדם וכל חברה נמצאים בשלב כלשהו במצב של חדלות פירעון. הוא סיפר שאנשי משרד שהמשפטים הסבירו לו שכך מקובל בעולם. "אמרתי שזה לא מעניין אותי. אמרתי 'חבר'ה השתגעתם. קחו חברה שיש לה המון רכוש ונקלעה לקשיים בחודש מסוים. מה נכריז עליה כחדלת פירעון ותהיה מכירת חיסול'? מה פתאום"? לדבריו הוועדה תקבע מבחן מעורב לחדלות הפירעון – גם תזרימי וגם מאזני.

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין אמר שהרפורמה שכבר בוצעה בהוצאה לפועל גרמה לכך שהמטוטלת בנושא חדלות הפירעון נעה ב-180 מעלות מכיוון הנושים לחייבים. אורנשטיין ציין, כי בשנת 2016 נפתחו 18,699 תיקי חדלות פירעון, כמעט פי 3 מ-6,310 תיקים שנפתחו ב-2010.

הוא אמר שעל רקע זה "הרפורמה זכתה לביקורות של נושים ובתי משפט שראו בה משום יצירת גן עדן לחייבים". אורנשטיין קרא להחמיר בבדיקה של תום הלב של החייבים, להאריך את התקופה שבסופה מקבל החייב הפטר מעבר ל-18 חודש ולהעלות את הסכום שמעבר לו ניתן לפנות לפשיטת רגל.

תגיות