אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כאפות נמאסתן: אושרת אינגדשט נגד בריונות בבי"ס צילום: מתוך היוטיוב

כאפות נמאסתן: אושרת אינגדשט נגד בריונות בבי"ס

השיר "אף אחד לא סתם ילד", שעוסק בבריונות ילדים, עלה לרשת ביום חמישי האחרון וכבר צבר יותר מ-80 אלף צפיות

04.09.2017, 08:15 | מאיה נחום שחל

"הילדים קוראים לי סתם ילד" - זה המשפט ששבר את לבה של השחקנית אושרת אינגדשט, כשצפתה בכתבה בטלוויזיה על חרמות, נידוי ובריונות בקרב ילדים. התגובה של אינגדשט, שלא הצליחה להישאר אדישה, היתה לכתוב את השיר "אף אחד לא סתם ילד".

קראו עוד בכלכליסט

השיר, בעיבוד והפקה מוזיקלית של גל לב, שמלווה בקליפ של בן פריד, עלה לרשת ביום חמישי האחרון, ערב פתיחת שנת הלימודים, ובתוך כמה שעות עורר הדים וזכה ביותר מ־120 שיתופים. "הרגשתי שאני חייבת לתת כתף, להגיד שזה לא בסדר ולזעוק את הכאב שלהם", היא אומרת.

אינגדשט (26) מוכרת לילדים היטב. היא מככבת בסדרה "שכונה" של גיורא חמיצר וכבר השתתפה בשני פסטיגלים. "החשיפה בעקבות 'שכונה' אדירה וכבר שלוש שנים אני מקבלת הודעות מילדים ברשתות החברתיות ולא תמיד יש לי יכולת להתמודד איתן", היא מספרת. "הילדים חושבים שאני החברה הכי טובה שלהם. הם נפתחים, מבקשים עצה ומספרים דברים אישיים מאוד, כמו שאין להם חברים. יש אמהות שפונות אליי, מספרות שהילד שלהן מוחרם ומבקשות שאצלם בשבילו סרטון. זו דילמה ענקית כי מצד אחד אני רוצה לעזור ומצד אחר אין לי תעודת מטפל ואני לא תמיד יודעת מה להגיד. עם הזמן הבנתי של'יהיה בסדר' ו'תהיה חזק' יש הרבה כוח, והאמירה הכי חזקה היא 'אני מבינה אותך, אני רואה אותך ואת הכאב שלך'. אלה ילדים שלא תמיד מספרים להורים שלהם, אז מילה חמה זה משהו גדול בשבילם".

אושרת אינגדשט (מימין) בקליפ לשיר. "הייתי חייבת לזעוק את הכאב שלהם", צילום: מתוך היוטיוב אושרת אינגדשט (מימין) בקליפ לשיר. "הייתי חייבת לזעוק את הכאב שלהם" | צילום: מתוך היוטיוב אושרת אינגדשט (מימין) בקליפ לשיר. "הייתי חייבת לזעוק את הכאב שלהם", צילום: מתוך היוטיוב

כל הפרויקט של "אף אחד לא סתם ילד" נעשה בהתנדבות מלאה של כל המשתתפים, והשיר כבר צבר יותר מ־70 אלף צפיות באינסטגרם, כ־9,000 צפיות בפייסבוק ו־2,800 ביוטיוב. "לא יכולתי לבקש תגובות טובות יותר והאמת היא שקצת חששתי כי ילדים יכולים להיות ציניים ועוקצניים. אבל בפועל זה לא קרה. להפך, זה מרגיש כאילו הם היו צריכים את זה. אני מקווה שהשיר ייגע לא רק בילדים הנפגעים, אלא גם בפוגעים, שהם עצמם אולי סובלים ממצוקה כלשהי, ויפתח משהו בלב שלהם. אני מאמינה באמנות ומאמינה שהדור הזה חכם יותר ממה שחושבים, וכשדברים מגיעים מהלב הם יכולים לגעת בו. כשאני עצובה אני שומעת מוזיקה וזה סוג של טיפול בשבילי, אז אני מקווה שהשיר הזה יטפל באנשים, יעורר שיח ויעלה את המודעות".

לאינגדשט חשוב שהשיר יגיע גם למבוגרים, כי יש להם תפקיד חשוב במלחמה בתופעת הבריונות. "כשהייתי ילדה כינה אותי ילד אחד 'כושית', וכשחזרתי הביתה וסיפרתי לאמי, היא אמרה לי: את לא חומה? את חומה. מה את מתרגשת? את הכי טובה ויפה ומצחיקה ותהיי ליד מי שרוצה להיות חבר שלך ולא ליד מי שלא עושה לך טוב. אז לקחתי את זה למקום חיובי, ובכל פעם שכינו אותי כך, הייתי אומרת 'כושי זה יפה בתורה'".

תגיות