אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל הסופה בטקסס: צ'וזן דחתה את הגיוס בבורסה בתל אביב

בלעדי לכלכליסט

בגלל הסופה בטקסס: צ'וזן דחתה את הגיוס בבורסה בתל אביב

חברת הנדל"ן האמריקאית אמורה היתה לגייס 100 מיליון דולר באמצעות אג"ח חדשה שמגובה בין השאר בשלושה נכסים של דיור מוגן בטקסס בשווי של כ-38 מיליון דולר

03.09.2017, 20:27 | אורן פרוינד

נזקי הסופה בטקסס הגיעו לבורסה בתל אביב. חברת הנדל"ן האמריקאית צ'וזן פרופרטיז (Chosen Properties) שבבעלות הישראלי לשעבר משה אורלנסקי דחתה את הגיוס שהיתה אמור לערוך הערב בבורסה בתל אביב.

צ'וזן אמורה היתה לגייס 100 מיליון דולר באמצעות אג"ח חדשה שמגובה בין השאר בשלושה נכסים של דיור מוגן במדינת טקסס בשווי של כ-38 מיליון דולר. ואולם בעקבות הסופה "הארווי" שמתחוללת במדינה המשקיעים הישראלים החליטו לקבל תשובות לפני ההשקעה. את ההנפקה של צ'וזן מבצעת חברת החיתום אייפקס - ניסיון הנפקה ראשון של חברה זרה בישראל מאז ההנפקה הכושלת של חברת אורבנקורפ הקנדית.

בצ'וזן אמרו הערב ל"כלכליסט" כי הנכסים בטקסס כלל לא נפגעו; זאת ועוד- כמה דיירים מבתים שנפגעו עברו להתגורר בנכסים של החברה. כך או כך, בחברה שוקלים כעת האם להוציא כעת את הנכסים האלו מתוך רשימת הבטחות למחזיקי האג"ח או לחלופין להביא מכתב רשמי שהכל תקין בנכסים.

צ'וזן, הידועה בארה"ב בשם Chosen healthcare, מחזיקה ב־22 נכסים שמשמשים בתי אבות סיעודיים במדינות אינדיאנה, איווה וטקסס. המודל העסקי של החברה דומה לזה של חברת סטרוברי פילדס, שהובאה אף היא לישראל על ידי איפקס: הנכסים המושכרים לבתי האבות נוצקים לתוך חברה ייעודית שרשומה באיי הבתולה, ללא הפעילות של בתי האבות עצמם. צ'וזן מחזיקה בבעלות מלאה על כל הנכסים שלה, ובניגוד לחברות נדל"ן אמריקאיות אחרות שהגיעו לישראל, היא תביא את כל הפורטפוליו שלה להנפקה בתל אביב.

נכסים של צו נכסים של צו'זן נכסים של צו

שווי נכסיה של צ'וזן מוערך ב־250 מיליון דולר, וההון העצמי ב־140 מיליון דולר. הרווח התפעולי נטו (NOI) צמח מ־11 מיליון דולר בשנת 2015 ל־17 מיליון דולר ב־2017. אחד היתרונות של החברה הוא ש־90% מהכנסותיה מסובסדות על ידי הממשל האמריקאי במסגרת ביטוחי הבריאות.

למשה אורלנסקי, שגדל ברעננה, אין ככל הידוע עסקים בישראל. הוא עזב את הארץ לפני יותר מעשר שנים והחל לעסוק בנדל"ן. Chosen healthcare מהווה את עיקר הפעילות שלו בארה"ב. את הכסף שיגייס בישראל מייעד אורלנסקי, בדומה למרבית חברות הנדל"ן האמריקאיות, להחלפה של חובות בנקאיים ישנים ויקרים. ייתכן כי החברה תחליט לחלק חלק מהכסף שתגייס כדיבידנד לבעלים, אולם טרם התקבלה החלטה בעניין. כותב התשקיף להנפקה הוא עו"ד בועז נוימן מפישר בכר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כשמנטרלים שערוכים ההון העצמי שלילי!
תסתכלו על מבנה ההון במאזן. בלי קשר לסופה, זאת לא חברה שצריכה לגייס בארץ. בתי אבות סיעודיים הם עסק תפעולי שמרכיב הנדלן שבו זניח. זה מסביר את המינוף הקיים (85 מיליון בלבד) והריביות הגבוהות (7.6%) שדורשים בארה״ב. היזם למעשה מגדיל מינוף מ85 מיליון ל135 מיליון על אותם נכסים ומקווה לגייס ב7%.
לחברה בת 2-3 שנים...  |  03.09.17
2.
למה אנחנו פאריירים
חברות הנדל"ן האמריקאניות לא באות לישראל לחינם. הן מעדיפות לגייס כסף בישראל כי הוא זול יותר להן. לו היו מנפיקות אג"ח בארה"ב, שיכור הריבית שהן היו משלמות היה גבוה יותר לעומת הנפקה בתל אביב. למה? למה אנחנו פראיירים? למה להלוות להן כסף בריבית נמוכה יותר מזו שהן ישלמו בארה"ב? אני לא מלווה לחברות האלו והייתי שמח אם גם הגופים המוסדיים שמשקיעים את כספי באפיקים כאלו ואחרים מבלי להתיעץ בי גם הם ידירו את רגליהם מהנפקות אג"ח של חברות נדל"ן אמריקאניות.
דורון  |  03.09.17