אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנקאי מצרי מתקרב לרכישת איי.סי פאואר צילום: בלומברג

בלעדי לכלכליסט

בנקאי מצרי מתקרב לרכישת איי.סי פאואר

קרן איי סקוורד, שנוסדה ומנוהלת על סאדק וואהבה, נכדו של מי שהיה ראש ממשלת מצרים, מובילה במכרז לרכישת חברת האנרגיה של עידן עופר. הצעתה משקפת לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר

04.09.2017, 06:51 | גולן חזני

קרן ההשקעות הבינלאומית איי סקוורד קפיטל (I Squared Capital) המתמחה בהשקעות בתשתיות, היא המועמדת העיקרית לרכישת חברת איי.סי פאואר שבשליטת עידן עופר. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן הגישה את ההצעה הגבוהה ביותר – שמשקפת לאיי.סי פאואר שווי של 1.3-1.2 מיליארד דולר – מבין שתי הצעות שהוגשו ביום רביעי האחרון לרכישת איי.סי פאואר. את ההצעה השנייה במכרז שמקיימת קנון בארה"ב הגיש מפעיל החשמל הגדול בפרו, אולם ככל הנראה הוא מציע לרכוש רק חלק מפורטפוליו תחנות הכח של איי.סי פאואר בדרום אמריקה ובשווי נמוך יותר מהצעתה של הקרן.

קראו עוד בכלכליסט

פליטי מורגן סטנלי

איי סקוורד קפיטל, שמנהלת נכסים בהיקף של 4.4 מיליארד דולר, מצויה בימים אלה בעיצומו של מהלך לגיוס קרן חדשה בהיקף של 6.5 מיליארד דולר כדי לנצל את הביקוש הגובר לנכסי תשתית, וכבר זכתה בהתחייבויות של 5 מיליארד דולר מהסכום שהיא מבקשת לגייס. לפני חודשיים רכשה הקרן את הפעילות של Hutchison Communications בהונג קונג, תמורת 1.9 מיליארד דולר. מחצית מהרכישה תמומן כבר מהקרן החדשה. בנוסף צפויה הקרן להתמודד על רכישת Equis אנרגיה, מפיקת האנרגיה הגדולה באסיה, בשווי של עד 5 מיליארד דולר.

הקרן, שמנוהלת על ידי המייסד סאדק וואהבה, יליד מצרים ונכדו של ראש הממשלה המצרי לשעבר, יוסף וואהבה, וקבוצת בנקאים שפרשו מקרן מורגן סטנלי תשתיות, של הבנק הגלובלי מורגן סטנלי, ומשקיעה בחברות אנרגיה וכלי תחבורה בכל רחבי העולם. את הקרן הראשונה – בהיקף של 4.4 מיליארד דולר – גייסו הבנקאים באפריל 2015, כשהמשקיעים היו קרנות פנסיה, קרנות הון ריבוניות, חברות ביטוח, מנהלי נכסים ופמילי אופיס מארצות הברית, קנדה, אירופה, אסיה ואוסטרליה.

חלום ההנפקה שקרס

עידן עופר מחזיק בחברת תחנות הכוח איי.סי פאואר באמצעות חברת קנון שנסחרת בנאסד"ק ואשר עופר מחזיק ב־63% ממניותיה. קנון מחזיקה במלוא הון המניות של איי.סי פאואר שאותה ניסתה להנפיק בפברואר השנה בניו יורק. קנון תכננה לגייס 389-310 מיליון דולר במחיר מניה של 15-12 דולר ולפי שווי של 1.59-1.27 מיליארד דולר, אך ההנפקה בוטלה לאחר שזכתה לביקושים נמוכים משמעותית מסכום הגיוס המתוכנן.

בנקאי ההשקעות שהובילו את ההנפקה, מריל לינץ' וקרדיט סוויס, לחצו על קנון להוריד את המחיר ל־10 דולר למניה, דבר שמשמעותו היתה גיוס של כ־260 מיליון דולר בלבד ולפי שווי חברה של 1.06 מיליארד דולר. קנון החליטה כי אין לה צורך מיידי בתמורת ההנפקה ולכן תחפש חלופות אחרות. איי.סי פאואר מחזיקה, מקימה ומפעילה תחנות כח ב־9 מדינות באמריקה הלטינית ובקריביים, וכן פעילה בחלוקת חשמל בגוואטמלה. בנוסף, היא מחזיקה בישראל, באמצעות איי.סי פאואר ישראל את OPC שהונפקה בחודש שעבר בבורסה של תל אביב. OPC גייסה 400 מיליון שקל לפי שווי של 1.25 מיליארד שקל. עוד מחזיקה איי.סי פאואר בתחנת הכוח במישור רותם ובתחנת הכוח שבהקמה, בחדרה. ההספק המותקן של החברה עומד על כ־456,3 מגה־וואט לא כולל הפעילות בישראל.

עידן עופר, צילום: בלומברג עידן עופר | צילום: בלומברג עידן עופר, צילום: בלומברג

תחום חלוקת החשמל

תחנות הכוח של איי.סי פאואר פועלות על מגוון דלקים. בינואר 2016 נכנסה החברה לתחום חלוקת החשמל על ידי רכישת Energuate הפועלת בגוואטמלה, ואשר מספקת חשמל לכ־7.1 מיליון לקוחות. אם איי.סי פאואר אכן תימכר, התמורה שתתקבל תחולק ככל הנראה לבעלי המניות של קנון — זאת במסגרת האסטרטגיה של קנון לחלק לבעלי מניותיה את מלוא נכסיה בין במזומן או בין באמצעות חלוקת דיבידנד בעין, כפי שעשתה עם חלוקת מניות חברת השבבים טאואר כדיבידנד בעין.

לפני חודשיים הודיעה קנון כי היא מקדמת מהלך של של הכנסת משקיע סיני לחברת המכוניות קורוס (50%) הפועלת בסין, שהיתה מרכז ההפסד שלה בשנים האחרונות. קנון דיווחה שהמשקיע סיני יזרים לקורוס 5.6 מיליארד יואן (942 מיליון דולר) תמורת שליטה בחברה. קנון לא ציינה מה יהיה שיעור האחזקה שלה ושל שותפתה, חברת המכוניות צ'רי, לאחר ההזרמה של המשקיע הסיני. אולם, על פי ההערכות המשקיע הסיני, שאינו משקיע מתעשיית הרכב, יחזיק ב־%51 מקורוס, כך שאחזקתן של קנון וצ'רי תרד ל־25%.

תגיות