אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות "הר הכסף" של האוצר: 1.3 מיליארד שקל אותרו השנה בחשבונות רדומים צילום: שאסטרסטוק

בזכות "הר הכסף" של האוצר: 1.3 מיליארד שקל אותרו השנה בחשבונות רדומים

המיזם שעלה באתר האוצר סייע ל-600 אלף גולשים לאתר בשנה החולפת כספים בחשבונות רדומים. 5.2 מיליארד שקל עדיין מחכים לבעליהם

04.09.2017, 21:40 | רעות שפיגלמן

בחלוף שנה מיציאתו לדרך של מיזם "הר הכסף" באתר משרד האוצר, כספים בהיקף של 1.3 מיליארד שקל השייכים ל-600 אלף גולשים אותרו באמצעותו. מספר הגולשים שביקשו לבדוק אם הכסף בחשבונות ובפיקדונות הרדומים שייך להם היה גבוה יותר, פי 4, ועמד על 2.5 מיליון גולשים. מתוכם, כאמור רק רבע קיבלו תוצאה חיובית.

בחשבונות הרדומים שוכבים עוד כספים בהיקף מצטבר עצום של כ-5.2 מיליארד שקל, השייכים לכ-476 אלף חשבונות ופיקדונות, שבהם לא נרשמות תנועות.

(אילוסטרציה), צילום: שאסטרסטוק (אילוסטרציה) | צילום: שאסטרסטוק (אילוסטרציה), צילום: שאסטרסטוק

מטרת המיזם היא לחסוך מלקוחות פנייה לכל אחד מהבנקים בנפרד. הוא הושק בהמשך למנוע חיפוש דומה במהותו שכבר היה קיים (וקיים עד היום) באתר משרד האוצר ונועד לחיפוש מידע על חסכונות פנסיוניים ופוליסות ביטוח חיים. באפריל 2013 ניסה המפקח על הבנקים דאז דודו זקן לקדם יוזמה דומה לאיתור כספים ללא תנועה. אותה יוזמה אז דרשה מהבנקים לנקוט פעולות אקטיביות לאיתור בעלי הכספים.

כיצד מוגדרים אותם חשבונות עו"ש ופקדונות רדומים? מדובר בחשבונות עובר ושב שלא חלה בהם תנועה זה יותר מ־9 חודשים, פיקדונות מתחדשים שלא חלה בהם תנועה יותר משנתיים, פיקדונות קצרי מועד שלא נפרעו וחשבונות של נפטרים, שאותם מחפשים יורשיהם.

מהפיקוח על הבנקים נמסר היום כי "הפיקוח על הבנקים מזמין את לקוחות הבנקים שטרם עשו שימוש בכלי שהועמד לרשותם להיכנס לאתר "הר הכסף 2" ולבדוק בצורה קלה ופשוטה, וללא עלות, אם קיים על שמם או על שם קרוב משפחתם שנפטר חשבון או פיקדון שלא היו מודעים לקיומם".

תגיות