אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לבג"ץ: יש לדחות את העתירה הדורשת לחקור את רה"מ ב"תיק 3000" צילום: אלעד גרשגורן

המדינה לבג"ץ: יש לדחות את העתירה הדורשת לחקור את רה"מ ב"תיק 3000"

בתגובת המדינה נמסר, כי העותר מתבסס על חלקי מידע שפורסמו ומבלי שיש בידו תמונה מלאה של הדברים ואת המידע המצוי בידי רשויות אכיפת החוק. בעתירה שהוגשה על ידי אייבי בנימין נטען כי קיים חשש לביצוע עבירות פליליות על ידי רה"מ

05.09.2017, 13:29 | זוהר שחר לוי

המדינה הגיבה היום (ג') לבג"ץ על העתירה הדורשת לחקור את ראש הממשלה בנימין נתניהו כחשוד במסגרת פרשת הצוללות, הידועה כ"תיק 3000". "לאור הממצאים שנאספו עד כה, ראש הממשלה אינו חשוד בפרשה".

קראו עוד בכלכליסט

פרקליטות המדינה מגיבה לעתירה שהוגשה לאחרונה על ידי אייבי בנימין, פעיל מפלגת העבודה, שטען בעתירה, שהוגשה באמצעות עוה"ד יובל יועז ודורון ברקת, כי יש לחקור את ראש הממשלה כחשוד במסגרת פרשת הצוללות. בעתירה נטען כי קיים חשש לביצוע עבירות פליליות על ידי רה"מ ובהן עבירת הפרת אמונים ופעולה מתוך זיקה פרטית, בעסקת רכישת כלי השיט על ידי המדינה.

נתניהו על גבי צוללת (ארכיון), צילום: אלעד גרשגורן נתניהו על גבי צוללת (ארכיון) | צילום: אלעד גרשגורן נתניהו על גבי צוללת (ארכיון), צילום: אלעד גרשגורן

לשיטת המדינה יש לדחות את העתירה על הסף תוך חיוב העותר בהוצאות בהיעדר עילה להתערבות שיפוטית במלאכת רשויות אכיפת החוק. בתגובה נאמר כי העותר מבקש "להכתיב" לרשויות האכיפה כיצד לבצע את תפקידן "תוך כדי תנועה" כשהוא מתבסס על חלקי מידע שפורסמו בתקשורת ומבלי שיש בידו תמונה מלאה של הדברים ואת המידע המצוי בידי רשויות אכיפת החוק.

"יש לראות את העתירה דנן כחלק מקמפיין שמנוהל במטרה להפעיל לחץ על רשויות אכיפת החוק לקבל החלטות כאלה או אחרות", כך כותבים באי כוחה של המדינה, עוה"ד דנה בריסקמן ויונתן ברמן, לבית המשפט. עוד מצוין כי אין בכוונת הפרקליטות להרחיב בתגובה ביחס לפרטי התיק שכן הוא מצוי בשלבי חקירה.

לפי תגובת המדינה, לרשויות אכיפת החוק יש שיקול דעת רחב ביחס לניהול הליכים פליליים, ובכללם חקירה פלילית, לא כל שכן כאשר מדובר בהחלטות של ראשי המערכת, והיקף ההתערבות השיפוטית המצומצם כפועל יוצא הוא מצומצם עד מאוד. "הדברים", כך נכתב, "אמורים ביתר שאת שעה שמדובר בחקירה הנמצאת בעיצומה והסעד המבוקש הוא התערבות בהליך תלוי ועומד. כידוע, זמנה של הביקורת השיפוטית יגיע, ככל שתהיה עילה לכך, בסיומה של הדרך, לאחר שמערכת אכיפת החוק תשלים את מלאכתה".

עמדת המדינה מתייחסת לרמיזה בעתירה לפיה רשויות אכיפת החוק נמנעות מחקירתו תחת אזהרה של בנימין נתניהו במסגרת תיק 3000 בשל מעמדו הרם ולכן נדרשת התערבות בית המשפט. "מובן", כותבים נציגי הפרקליטות, "שאין בטענה זו כל ממש. הטענה הזו לא מתיישבת עם המציאות הפשוטה שבה נתניהו נחקר באזהרה בפרשות אחרות שבהן נמצא כי קיימת הצדקה לכך בנקודת הזמן הנוכחית (תיק 1000 ותיק 2000)". המדינה חוזרת ומבהירה גם לבג"ץ כי לאור הממצאים שנאספו עד כה במסגרת תיק 3000 "ראש הממשלה אינו חשוד בפרשה". לשיטתה, "פרטים נוספים יפורסמו, ככלל הניתן, בהתאם להערכתם המקצועית של רשויות אכיפת החוק ביחס להשפעת הפרסום על החקירה ומהלכיה ובשים לב לאיזון בין כלל השיקולים הצריכים לעניין, לרבות זכות הציבור לדעת".

תגיות