אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חלב, מריר, לבן ו"רובי": לראשונה זה 80 שנה - יש סוג חדש של שוקולד צילום: barry callebaut AG

חלב, מריר, לבן ו"רובי": לראשונה זה 80 שנה - יש סוג חדש של שוקולד

יצרנית הקקאו הגדולה בעולם, ברי קאלבו, פיתחה שוקולד בגוון ורדרד וטעם פירותי: "הוא טבעי, צבעוני והדוניסטי ויש בו איזון שמדבר אל בני דור המילניום"

05.09.2017, 20:17 | שירות כלכליסט

פריצת דרך מאת יצרנית שוקולד שוויצרית מרחיבה את היצעה סוגי השוקולד מעבר לחלב, מריר ולבן: חברת "ברי קאלבו" (Barry Callebaut), יצרנית הקקאו הגדולה בעולם, המציאה צבע שוקולד טבעי ראשון מאז חברת נסטלה החלה לייצר חפיסות שוקולד לבן לפני למעלה מ-80 שנה. השוקולד החדש בעל גוון ורדרד וטעם פירותי, והחברה מכנה אותו "שוקולד רובי".

קראו עוד בכלכליסט

ייתכן שהמוצר החדש יסייע להגדיל את מכירותיה של החברה בשוק השוקולד העולמי המדשדש. חברת "הרשי" פיטרה כ-15% מעובדיה ו"נסטלה" מנסה למכור את פעילותה בארה"ב. שוקולד הרובי מעלה את האפשרות שבחג הוולנטיין הבא, מדפי החנויות יהיו מלאים בלבבות שוקולד העשוי מהשוקולד החדש בעל הגוון הוורוד הטבעי.

החידוש, המבוסס על זן מסוים של פולי הקקאו, מגיע לאחר עשור של מאמצי פיתוח מצד החברה. כך על פי מנכ"ל החברה אנטואן דה סן-אפריק. השוקולד, שהושק בשנגחאי היום (ג'), בעל טעם פירותי חמצמץ-מתוק. כך לדברי החברה, המספקת שוקולד לחברות מובילות בעולם כגון "הרשי" ו"קדבורי".

"הוא טבעי, צבעוני והדוניסטי – יש לשוקולד פן של נהנתנות, אולם הוא שומר על צביון של שוקולד", אמר סן-אפריק. "יש בו איזון נחמד המדבר אל ליבותיהם של בני דור המילניום".

שוקולד רובי. גוון ורוד וטעם חמצמץ ופירותי, צילום: barry callebaut AG שוקולד רובי. גוון ורוד וטעם חמצמץ ופירותי | צילום: barry callebaut AG שוקולד רובי. גוון ורוד וטעם חמצמץ ופירותי, צילום: barry callebaut AG

המוצר החדש צפוי להיות מבוקש בשוק השוקולד הסיני שעודנו בחיתוליו, אמר סן-אפריק. החברה בחנה את המוצר בארה"ב, בריטניה, סין וביפן באמצעות מחקר צרכני עצמאי.

"קיבלנו תגובות טובות מאד במדינות המפתח שבחנו. אולם קיבלנו גם מסין תגובות טובות, שזהו דבר יוצא דופן לגבי שוקולד", אמר.

חידושים בתחום השוקולד מחייבים מאמצי פיתוח של שנים לרוב משום שהמבנה המורכב של החומר והאתגר של שמירה על מרקמו ועל טעמו של השוקולד. מדעני נסטלה מצאו דרך להפחית את כמות הסוכר בשוקולד בכ-40%, אולם מוצר זה יגיע למדפים רק בשנה הבאה.

"ברי קאלבו" מוכרת גם שוקולד העמיד בטמפרטורות גבוהות יחסית – פיתוח שיצרניות שוקולד רבות מנסות להשיג מזה עשורים.

פולי השוקולד המשמשים להכנת ה"ברי שוקולד" מגיעים מחוף השנהב, מאקוודור ומברזיל וצבעו המיוחד של השוקולד החדש מגיע מהאבקה המסונתזת בתהליך העיבוד. השוקולד נטול תוספים שונים כגון צבעי מאכל או גרגירי יער.

"ניתן לנסות לחקות את הצבע ואת הטעם, אולם ייצור שוקולד אמיתי העשוי ממרכיבי שוקולד רגילים הוא משימה מאד מורכבת", אמר סן-אפריק.

תגיות