אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה: שתי אוניברסיטאות בריטיות בצמרת דירוג האוניברסיטאות הטובות בעולם צילום: Wikimedia Commons

לראשונה: שתי אוניברסיטאות בריטיות בצמרת דירוג האוניברסיטאות הטובות בעולם

אוקספורד שמרה על המקום הראשון משנה שעברה, כשמיד אחריה מדורגת אוניברסיטת קיימברידג', שעלתה מהמקום הרביעי. הרשימה כוללת אלף אוניברסיטאות מ-77 מדינות. והיכן ממוקמות האוניברסיטאות מישראל?

06.09.2017, 14:21 | שירות כלכליסט
שתי אוניברסיטאות בריטיות דורגו לראשונה בפסגת דירוג האוניברסיטאות הטובות בעולם של Times Higher Education, המתפרסם בכל שנה מאז 2004. אוניברסיטת אוקספורד שמרה על המקום הראשון משנה שעברה, כשמיד מאחוריה מדורגת אוניברסיטת קיימברידג', שעלתה מהמקום הרביעי בשנה שעברה.

קראו עוד בכלכליסט

הרשימה כוללת אלף אוניברסיטאות מ-77 מדינות שמדורגות על פי חמש קטגוריות, המחולקות כל אחת לתת נושאים: איכות הלימוד, מחקר, מספר הציטוטים במאמרים אקדמאיים, השפעה בינלאומית ו"העברת מידע" לתעשייה. ההצלחה של האוניברסיטאות הבריטיות נובעת הודות לעלייה בהכנסות של המוסדות. עם זאת, כ-20% מההכנסה של אוקספורד מגיעה ממענקים של האיחוד האירופי, שעלולים להיעלם לאחר הברקזיט.

אוניברסיטת אוקספורד , צילום: shutterstock אוניברסיטת אוקספורד | צילום: shutterstock אוניברסיטת אוקספורד , צילום: shutterstock

על אף הנוכחות בפסגה של האוניברסיטאות הבריטיות, המוסדות האמריקאיים שולטים ברשימה. המכון הטכנולוגי של קליפורניה, אוניברסיטת סטנפורד ו-MIT, כולן אמריקאיות, סוגרות את החמישייה הראשונה.

האוניברסיטאות הישראליות המובילות, לפי הדירוג, הן האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב המדורגות בין המקומות 201-250 (החל ממקום 200 האוניברסיטאות מדורגות בקבוצות); הטכניון נמצא בין המקומות 301-350, בר אילן בין 401-500 ובן גוריון וחיפה בין 601-800. הניקוד הגבוה ביותר הוענק לאוניברסיטה העברית בקטגוריית הציטוטים, שם קיבלה ניקוד של 71.8.

שתי אוניברסיטאות ישראליות ירדו בדירוג לעומת 2016 - העברית, שדורגה בשנה שעברה במקום ה-186, וובן גוריון, שדורגה אשתקד במקומות 501-600.

אוניברסיטת תל אביב. מדורגת במקומות 200-250, צילום: ויקיפדיה אוניברסיטת תל אביב. מדורגת במקומות 200-250 | צילום: ויקיפדיה אוניברסיטת תל אביב. מדורגת במקומות 200-250, צילום: ויקיפדיה

התחזקות נרשמה גם בקרב המוסדות האקדמאיים באסיה, שנהנים באופן מסורתי מרמות גבוהות של מימון למחקרים וכעת השתפרו גם בגזרות הלימוד והמחקר. אוניברסיטאות פקין, אוניברסיטת טסינגואה ואוניברסיטת פודאן בסין, עלו כולן בדירוג השנה, כשפקין חולקת במקום ה-27 עם אוניברסיטת אדינבורו ואוניברסיטת ניו יורק.

הרווארד, פרינסטון, אימפריאל קולג' בלונדון, אוניברסיטת שיקגו והמכון הטכנולוגי של ציריך, מדורגים במקומות השישי עד העשירי, בהתאמה.

תגיות