אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתי אופנה צרפתיים: לא נעסיק דוגמניות רזות מדי - ובנות פחות מ-16 צילום: journaldemontreal

בתי אופנה צרפתיים: לא נעסיק דוגמניות רזות מדי - ובנות פחות מ-16

חברות מותגי היוקרה LVMH וקרינג חשפו תקנון "להבטחת רווחת הדוגמניות"; ההתחייבות החדשה מצטרפת לחוק שעבר בצרפת במאי, וחייב דוגמניות להציג אישור רופא שמציין כי ה-BMI שלהן אינו נמוך מדי

06.09.2017, 19:29 | שירות כלכליסט

שורה של בתי אופנה צרפתיים, בהם כריסטיאן דיור וסן לורן, התחייבו להפסיק ולהשתמש בדוגמניות רזות מדי בפרסומות ובתצוגות האופנה שלהם, זאת על רקע דיווחים על אנורקסיה בקרב הדוגמניות ויחס לא הולם כלפיהן.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר ביוזמה של חברות מותגי היוקרה LVMH וקרינג, שבבעלותן עשרות מותגים ידועים, בהם לואי ויטון, כריסטאן דיור וג'יבאנשי של LVMH וגוצ'י, אלכסנדר מקווין וסן לורן של קרינג. הן חשפו תקנון "להבטחת רווחת הדוגמניות". התקנון יאסור גם על העסקה של דוגמניות מתחת לגיל 16 בתצוגות אופנה וצילומים של קולקציות למבוגרים, זאת לאחר שב-2015 עוררה הדוגמנית הישראלית סופי מצ'טנר סערה כשהופיעה בתצוגת אופנה של דיור כשהיא בת 14 בלבד.

ההתחייבות החדשה מצטרפת לחוק שעבר בצרפת במאי, וחייב דוגמניות להציג אישור רופא שמציין כי ה-BMI שלהן אינו נמוך מדי ושהן במצב בריאותי תקין. החוק נועד לטפל בנטייה של תעשיית האופנה לקדם רזון חולני ומודל יופי שלא ניתן להשגה.

סופי מצ סופי מצ'טנר | צילום: Dior סופי מצ

ההחלטה של בתי האופנה הצרפתיים התקבלה לקראת פתיחת שבוע האופנה בניו יורק מחר (ה'). LVMH וקרינג הודיעו כי יאסרו על המעצבים של המותגים שבבעלותם להעסיק דוגמניות במידה 32 ומטה (מידה 0 בארה"ב). אצל הדוגמנים האיסור הוא על דוגמנים במידות 42 ומטה.

"מתן כבוד לנשים היה מאז ומתמיד מחויבות אישית עבורי ועניין בעל חשיבות בקרינג", מסר היו"ר המיליארדר של החברה פרנסואה – הנרי פינו. "אנחנו מקווים לעורר השראה בתעשייה כולו שתלך בעקבותינו, ונוביל לשינוי ממשי בתנאי ההעסקה של הדוגמניות".

בנוסף להגבלות על גיל ומשקל, התקנון החדש כולל גם דרישות נוספות שנועדו לשמור על הבריאות והרווחה של הדוגמניות כמו איסור על הגשת משקאות אלכוהוליים לדוגמניות מתחת לדיל 18 ומחויבות לוודא ששיש להן מלווה כל העת.

המהלך מגיע לאחר שבשבוע האופנה בפריז בפברואר פרצה שערורייה כשנחשפה התנהגות מתעללת מצד סוכנויות הליהוק שעבדו עבור המותגים הגדולים כלפי הדוגמניות. שני מלהקים בכירים הואשמו כי אילצו 150 נשים להמתין במשך שעות בגרם מדרגות חשוך עבור אודישן לתצוגה של בלנסיאגה, שבבעלות קרינג.

באופן כללי, תעשיית האופנה מואשמת תמיד בקידום דימויי גוף לא בריאים של נשים והתעלמות מבעיות רפואיות מתועדות שחוות הדוגמניות. בשנה שעברה חשפה הדוגמנית לשעבר ויקטואר דושר כי על מנת להיכנס לבגדים במידות 24-32 הסתפקה בתזונה של 3 תפוחים ביום בלבד.

"כמנהיגי תחום היוקרה, אנחנו מאמינים שזה התפקיד שלנו לעמוד בחזית היוזמה הזו", הוסיף אנטואן ארנו, בנו של מייסד LVMH ברנרד ארנו. לדבריו, מעצבים רבים מדמיינים דוגמניות במידה 32 כשהם משרטטים את הבגדים. "אנשים רבים בכלל לא ידעו שמידה 32 קיימת", אמר. "זה מאחורינו עכשיו. המידה תהיה 34 ומעלה, שזה גם קטן למדי". 

תגיות