אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתרים הלוחמים בפייק ניוז: פייסבוק לא משתפת איתנו פעולה צילום: The Telegraph

אתרים הלוחמים בפייק ניוז: פייסבוק לא משתפת איתנו פעולה

גופים שבודקים ומנטרים חדשות מזויפות לרווחת הציבור טוענים שהרשת החברתית לא מעבירה להם מידע, מה שמקשה על עבודתם. פייסבוק, מצידה, טוענת שמדיניות הגנת הפרטיות שלה לא מאפשרת שת"פ

10.09.2017, 14:34 | עומר כביר
בודקי העובדות נגד פייסבוק: אתרי הפרכת שמועות תוקפים את הרשת החברתית בטענה שסירוב החברה לשתף אתם מידע פוגע במאמציהם להילחם בפייק ניוז.

קראו עוד בכלכליסט

בחודשים האחרונים יצאה פייסבוק במהלכים נרחבים שנועדו להילחם בהתפשטות פייק ניוז בפלטפורמה שלה. אחד המרכזיים שבהם היה שיתוף פעולה עם אתרי אימות עובדות, במסגרתו ידיעות שמשותפות באתר ושחשודות כמזויפות מועברות לבדיקתם. אם אתרים אלו מוצאים שידיעה שכזו היא שקרית, מוצמדת לשיתוף תגית שמתריעה על כך, בתוספת קישור למאמר שבוחן את אמינותה.

כלי ניטור החדשות המזויפות שמפעילה פייסבוק, צילום: facebook כלי ניטור החדשות המזויפות שמפעילה פייסבוק | צילום: facebook כלי ניטור החדשות המזויפות שמפעילה פייסבוק, צילום: facebook

ואולם, לדברי מפעילי אתרים אלו סירובה של פייסבוק לשתף אתם מידע אנליטי מונע מהם לדעת האם התגיות שמוצמדות אכן מביאות להאטה בהתפשטות פייק ניוז, או אולי דווקא להאצה. בנוסף, הם אומרים לאתר פוליטיקו, חסר להם מידע שיאפשר לתעדף סיפורים חשובים מבין מאות המאמרים שיש לבדוק בכל רגע נתון.

"חוסר המידע מצד פייסבוק מהווה מקור דאגה למרבית המו"לים", אמר לפוליטיקו אדריאן סנקה, עיתונאי בלה-מונד, אחד הגופים שמשתפים פעולה עם פייסבוק. אלכסיוס מנטזרליס, מנהל Poynter’s International Fact-Checking Network, הוסיף שבודקי עובדות לא יודעים איך תיוג הסיפורים משפיע עליהם, האם היקף השיתוף יורד או עולה והאם יש בכלל אפשרות לשנות את דעתו של מי שמאמין לסיפור.

מפייסבוק נמסר בתגובה שסוגיות פרטיות מונעות שיתוף מידע עם גורמים חיצוניים. שרה סו, מנהלת מוצר בצוות הניוז פיד של פייסבוק, אמרה לפוליטיקו שתוכנית בדיקת העובדות עובדת: "ראינו את המידע, וכשסיפור מתויג על ידי בודק עובדות הסבירות שמישהו ישתף אותו יורדת".

תגיות