אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האו"ם שואף להקים מאגר עולמי בו יירשמו כל הרחפנים צילום: עמית שעל

האו"ם שואף להקים מאגר עולמי בו יירשמו כל הרחפנים

סוכנות התעופה של הארגון רוצה לבנות מסד נתונים בו יופיעו רובוטים מעופפים לסוגיהם; היוזמה חשובה וחיובית - אך מדובר באתגר טכני ורגולטורי; לא ברור על אילו תקנות יתבסס הרישום וישנם מיליוני משתמשי רחפנים בכל העולם

10.09.2017, 20:48 | יואב סטולר

סוכנות התעופה של האו"ם מעוניינת ליצור מאגר עולמי משותף בו יירשמו כלל הרחפנים. לפי דיווח של סוכנות רויטרס, הארגון מקווה שמאגר שכזה יביא סדר למציאות המבולגנת שיצרה מהפכת הרובוטים המעופפים; הכלים הפופולריים יכולים לגרור פגיעה בפרטיות, סיכונים לכלי טיס כשהם מופעלים בקרבת מנחתים ואף לשמש לצורכי פשיעה והברחות.

קראו עוד בכלכליסט

באו"ם עדיין לא הוחלט כיצד ייבנה אותו מסד נתונים ויתכן שהארגון יקח עליו אחריות להקמה ותפעול שלו. ואולם, בפניו עומדים אתגרים רבים: למשל, לא ברור על אילו חוקים יתבסס רישום כלי הטיס הזעירים, אילו כלים יחויבו ברישום - האם מדובר רק ברחפנים תעשייתיים ורחפני צילום מקצועיים או גם ברחפני צעצוע ביתיים, ומי יאכוף את הרישום.

רחפן מצלם תחרות שחייה , צילום: איי פי רחפן מצלם תחרות שחייה | צילום: איי פי רחפן מצלם תחרות שחייה , צילום: איי פי

בנוסף, קשה לנטר תנועה של כלים שכאלה בין מדינות ולאכוף אותה. בארצות הברית ניסה מנהל התעופה הפדרלי לאכוף חוק שיגביל הטסת רחפנים בין מדינות - ניסיון שנבלם בידי קהילת חובבי ההטסה.

כמו כן, הקלות בה ניתן לקנות ולהפעיל רחפנים הופכת את מטלת הפיקוח למורכבת במיוחד. לפי נתוני אתר הצרכנות NPD, ב-2016 נמכרו בארה"ב לבדה כ-2.5 מיליון רחפנים. להערכת NPD, ב-2020 יטפס המספר ל-7 מיליון רובוטים מעופפים. ואולם, יוזמת האו"ם היא מבורכת: מהפכת הרחפנים מצריכה מעורבות רגולטורית, כדי לצמצם תאונות, פגיעה בפרטיות וסיכון כלי טיס סטנדרטיים.

תגיות