אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה מבקשת לעצור הדיון בתוספות הפנסיה לשוטרים עד לקבלת מסקנות ועדה בנושא צילום: שאסטרסטוק

הממשלה מבקשת לעצור הדיון בתוספות הפנסיה לשוטרים עד לקבלת מסקנות ועדה בנושא

מדובר בערעור שהגיש משרד האוצר נגד הצמדת תוספות הפנסיה של גמלאי המשטרה לאלו של גלמאי צה"ל בטענה כי תנאי העבודה של שתי הקוצות אינם זהים. עם זאת, כעת מבקשת המדינה להתבסס על מסקנות הוועדה שאמורה להגיש מסקנותיה באוקטובר

13.09.2017, 18:07 | עמרי מילמן

הממשלה מבקשת לעכב הליכים בערעור שהגישה על הצמד תוספות הפנסיה של גמלאי המשטרה לאלו של גמלאי צה"ל, זאת עד לקבלת מסקנות הוועדה החדשה שהוקמה בנושא. בראש הוועדה עומד מנכ"ל משרד ראש הממשלה ומשתתפים בה גם מנכ"ל האוצר, הממונה על השכר, הממונה על התקציבים, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, נציגי המשרד לביטחון פנים, המשטרה, השב"ס והשב"כ והמוסד.

הוועדה עוד לא החלה את עבודתה, אך היא אמורה להגיש מסקנות בסוף אוקטובר.

פסק הדין קבע כי ועדת המעקב שמורכבת מנציב שירות המדינה, נציג אגף התקציבים ונציגי שר הפנים שאמורה לעקוב אחר השינויים בשכר בצה"ל תמצא דרך ליישם את מתן התוספת שניתנה לאנשי הקבע ב-2006 עבור היעדר הקביעות גם לאנשי המשטרה. אולם באוצר התרעמו על הפסיקה והחליטו לערער, זאת בטענה כי במשטרה ישנה קביעות ולכן אין כל צידוק לתת לשוטרים תוספת שניתנה לאנשי הקבע, אגב קיצוץ של אלפי אנשים שנעשה באותה תקופה ונעשה גם לאחרונה. קיצוצים כאלו אינם נעשים במשטרה, בשב"כ או במוסד.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

זאת ועוד לטענת האוצר, נעשו לאורך השנים סטיות רבות מאותה החלטת הממשלה משנת 1979 עליה מבוססות התוספות, כאשר הדבר שירת את השוטרים וניתנו להן תוספות שכר ייחודיות.

באוצר חוששים כי אם לא ישונה פסק הדין יידרשו לשלם רטרואקטיבית 6 מיליארד שקל ומאות מיליוני שקלים בשנה עבור קצבאות הפנסיה של גמלאי המשטרה ויתר הגופים במקביל מחזקים גמלאי המשטרה ובני משפחותיהם את הלחץ כנגד בכירי האוצר.

לאחר שבשבוע שעבר התקיימו מספר הפגנות מול ביתם ביום כעת צפויות הפגנות חוזרות מול ביתו של שר האוצר כחלון, היועץ המשפטי של המשרד אסי מסינג ומנכ"ל המשרד שי באב"ד. באוצר התבטאו כנגד הפגנות אלו שכן חופש הביטוי והזכות להפגין יכולות לקבל ביטוי בהפגנות מול משרד האוצר. לטענתם ההפגנות מול הבתים הפרטיים של הפקידים נועדו להפעיל לחץ לא מידתי על השכנים ובני המשפחה שנלחצים מהאירוע, זאת כאשר הם מנצלים את המצב בו להפגנה של מתחת ל-50 איש לא נדרשת אישור המשטרה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אוי אליקו אליקו
תקרא בן אדם.... לפני שאתה קופץ למסקנות כמו חמור קופץ בראש....כבר שבוע יש כתבות בנושא.... יש החלטה מבית משפט כבר לפני חצי שנה והמדינה מערערת ומערערת... המשפט הזה מתנהל 7 שנים כבר וההחלטה האחרונה אומרת לתת את הכסף והמדינה צריכה דרך ליישם את זה. אבל היא מתמהמהת על ההחלטה של בית משפט. אם כבר אתה רוצה להגיד אז תגיד שהממשלה מבזה את החלטת בית המשפט ומפרה חוק בכך שהיא לא מקיימת את החלטת בית המשפט. ובלי קשר... הצבא והשבכ קיבלו את התוספת הזו של 7 אחוז לפני עשור כמעט... רק השבס והמשטרה לא...
מוטי  |  15.09.17
4.
ממליץ ללמוד לפני שמקשקשים
היה משפט שהתנהל לאורך 7 שנים והסתיים ביולי השנה בנושא ובשני ערכאות ונקבע חד משמעית שהאוצר צריך וחייב לשלם את כל הכספים כולל רטרואקטיבית כמו כן נקבע שהאוצר התנהל לא נכון. האוצר כאחרון העבריינים מחליט לא לשלם כסף ששייך לאנשים כדת וכדין. אז לפני שמבלבלים את המוח יש ללמוד את הנושא . זה שלא אוהבים שוטרים או כן אוהבים אין קשר בין הדברים , כסף שנגזל חייב לשוב לבעליו. השוטרים לא מבקשים העלאה בשכר למרות שגם זה מגיע להם הן פשוט דורשים את מה שמגיע להם כחוק !!!
יונתן  |  15.09.17
3.
חוצפה של השוטרים?
א. בימ"ש הכריע שיש לשלם את מלוא הסכום לשוטרים לגימלאים. ב. בתגובה להחלטת בימ"ש, החליטה הממשלה לנסות לעקוף את ההחלטה וליצור הבדלה בין השכר של צה"ל לשכר השוטרים. ג. השכר הוצמד מלכתחילה בגלל שהממשלה רצו למנוע התאגדות של המשטרה. ד. אי ביטחון תעסוקתי הוא המצב בכל גופי הביטחון- פעם היית מתגייס ומקבל קביעות היום כולם עובדים לפי חוזים תקופתיים ועלולים להיות מפוטרים. אין קביעות. ה. תבחן עובדות זה יסייע לך לגבש עמדה מבוססת יותר
רועי  |  15.09.17
לכל התגובות