אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרויקט הכניסה לירושלים: לא רק משרדים צילום: אוראל כהן

פרויקט הכניסה לירושלים: לא רק משרדים

הפרויקט תוכנן כך שישלב משרדים, דירות מגורים, מלונות, תרבות פנאי וחללים ציבוריים, תוך שימוש יעיל באנרגיה. כך אמר הבוקר בוועידת כלכליסט בלונדון אלון שפייזר, מנכ"ל עדן - החברה לפיתוח כלכלי בירושלים, שאמון על ניהול הפרויקט

14.09.2017, 20:19 | אור הירשאוגה, לונדון

רובע שער העיר העתידי, שטח עסקי שיכלול כ-1.6 מיליון מטר רבוע של משרדים, תוכנן כך שישלב משרדים, דירות מגורים, מלונות, תרבות פנאי וחלל ציבורי, כך אמר הבוקר (ה') בוועידת כלכליסט בלונדון מנכ"ל עדן, החברה לפיתוח כלכלי בירושלים, אלון שפייזר, שאמון על ניהול הפרוייקט.

קראו עוד בכלכליסט

פרויקט הכניסה לעיר המתוכנן לקום בירושלים צפוי לכלול 24 מגדלים, מתוכם תשעה בני 36 קומות, כ-2,000 חדרי מלון וכ-1,400 חניות תת-קרקעיות.

אלון שפייזר, צילום: אוראל כהן אלון שפייזר | צילום: אוראל כהן אלון שפייזר, צילום: אוראל כהן

בראיון ל"כלכליסט" ציין ראש עיריית ירושלים ניר ברקת כי ביצוע הפרוייקט צפוי להתחיל ב-2018 וכי ההפרדה המפלסית שנדרשת לפרוייקט נחפרת כבר עתה. ההשקעה בפרוייקט צפויה להגיע ל-1.4 מיליארד שקלים.

שפייזר הוסיף כי המתחם תוכנן לשימוש יעיל באנרגיה והתכנון הנוכחי כולל תשתיות תקשורת מתקדמות.

רובע המשרדים שייבנה בסמיכות לתחנת הרכבת המהירה לתל אביב, צפוי למשוך אליו חברות טכנולוגיה וסטארטאפים, כך אמר מוקדם יותר היום ברקת, אחד הדוברים המרכזיים בוועידה. "הפרויקט ישנה את עתידה של ירושלים", אמר ברקת.

ברקת הוסיף כי מספר הסטארטאפים בירושלים צמח מ-250 ב-2008 ל-600 ב-2017, וכי היעד אליו שואפת העירייה הוא הכפלת מספר זה עד שנת 2022. רכישת מובילאיי הירושלמית על ידי אינטל תמורת 15.3 מיליארד דולר צפויה לחזק את מיתוגה של ירושלים כעיר טק ולסייע למימוש החזון העסקי של ברקת.

תגיות