אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שף זוכה כוכב מישלן: תשכחו מכל מה שידעתם, זו הדרך להכין חביתה צילום: thecookingproject

שף זוכה כוכב מישלן: תשכחו מכל מה שידעתם, זו הדרך להכין חביתה

כמעט כולם יודעים לטרוף ביצים ולזרוק למחבת. עם זאת, השף דניאל פטרסון טוען שמצא דרך טובה יותר לבשל את הביצים. צפו בסרטון

18.09.2017, 21:41 | שירות כלכליסט
ביצים מקושקשות הן מנה פשוטה וטעימה. אפשר לשדרג אותה בריאותית בתוספת ירקות או להפוך אותה למושחתת יותר עם תוספת חמאה או גבינה עשירה. זו מנה שמתאימה לכל שעות היום, וחשוב מהכל – כמעט כולם יכולים להכין אותה.

כל מה שצריך זה לטרוף ביצים ולשפוך אותן למחבת. עם זאת, השף זוכה כוכבי מישלן דניאל פטרסון, טוען שמצא דרך טובה יותר לבשל את הביצים, באמצעות מים רותחים - כל מה שצריך לעשות זה לשפוך את הביצים הטרופות למים רותחים שעורבבו, לכסות את הסיר ולהמתין 20 שניות.

פטרסון, שהקים את מסעדת קוי בסן פרנסיסקו, טוען שהשיטה שלו גם מסודרת ונקייה יותר וגם עוזרת להימנע מבעיות בריאותיות הקשורות לשימוש במחבתות מצופות טפלון. הוא אומר ששכלל את השיטה בעזרת ניסוי וטעייה.

בסוכנות בלומברג בדקו את השיטה החדשה והגיעו למסקנה שהביצים יוצאות קלילות ורכות אך גם מימיות. בניגוד לטענתו של פטרסון, דווקא שיטת ההכנה הזו יצרה יותר בלגן במטבח.

חביתה מבושלת במים, צילום: Daniel Patterson חביתה מבושלת במים | צילום: Daniel Patterson חביתה מבושלת במים, צילום: Daniel Patterson

כמה טיפים למי שמוכן לנסות: אל תמליחו את הביצים אלא לאחר הבישול. לדברי פטרסון הוספת מלח בעת טריפת הביצים הופכת אותן לפחות יציבות. ודאו שיש מערבולת טובה וחזקה במים לפני שמוסיפים את הביצים. כך הביצים יתרכזו במרכז וחלקים מהן לא ישקעו.

תשתמשו בכף מחוררת כדי לשלוק אותן מהמים.

אל תפחדו להוסיף זמן רתיחה נוסף.

השף דניאל פטרסון , צילום: thecookingproject השף דניאל פטרסון | צילום: thecookingproject השף דניאל פטרסון , צילום: thecookingproject

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
להזהיב, להשחים, להשחיר.
אפשר גם לטגן צ'יפס בסיר מים רותחים, ומה בדבר סטייק מדיום רייר שרק טבל במים רותחים כמה שניות? לא מטגנים בחמאה, אלא "עוטפים" בסוף ההכנה. מלח ופלפל מוסיפים ישר למחבת, לשמן החם, שייפתחו, ביחד עם הירקות הארומטיים. חביתה מכינים בחום בינוני, כדי שתספיק רק להזהיב ועם כמה נקודות של השחמה קלה. כל פס צריבה והצבע של הצ'יפס - זה הכל מחימצון. אז מה. לא להגזים - אם זה יוצא מר, הגזמתם... לחמם מחבת עם הכי הרבה שמן זית שאתם מעיזים. להקפיד לשפוך את הביצה למרכז המחבת, שהשמן יידחק לשולים. להטות את המחבת לכל הכוונים כדי שמה שנשאר נוזלי באמצע יכסה את מה שכבר מוצק, ולהפוך כאשר החביתה כבר גמישה. להקטין חום למינימום ולעטוף בקובית חמאה. ירקות ארומטיים מטוגנים עד להזהבה (ומלח פלפל) ולהגיש עם סלט. אפשר לאכול את זה בלי לחם. ארוחה מזינה בכ10 דקות הכנה. טפלון כבר לא מספיק טוב בשבילכם? אני הכי אוהב מחבתות עם ציפוי קרמיקה.
שוואו הבשלן  |  19.09.17
לכל התגובות