אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"תביעת כצמן וסגל? קשה להם עם ההפסדים לפני שבאנו לאורמת" צילום: אלעד גרשגורן

ראיון כלכליסט

"תביעת כצמן וסגל? קשה להם עם ההפסדים לפני שבאנו לאורמת"

גילון בק, שותפו השקט של ישי דוידי בקרן פימי, חושף את מאחורי הקלעים של הסכסוך מול כצמן וסגל, בעלי מניות לשעבר באורמת, האקזיט הגדול של פימי. הוא מתאר כיצד הבריאה הקרן את חברת ההשקיה ריווליס ומסביר את החשש הגדול שלו ממינוף

19.09.2017, 07:16 | גולן חזני

"פימי לא פותרת בעיות דרך בית משפט", אומר בנחרצות גילון בק, השותף השקט של ישי דוידי בקרן פימי, בראיון חג נרחב שיתפרסם מחר ב"כלכליסט". פימי מכרה יחד עם משפחת ברוניצקי את אחזקותיה באורמת לאוריקס היפנית לפני כשלושה חודשים תמורת 628 מיליון דולר, כשפימי רושמת רווח של פי שלושה על ההשקעה, כלומר של 300 מיליון דולר. אלא שהעסקה יצרה גם משקעים עם כצמן וסגל, בעלי מניות לשעבר באורמת: בחודש שעבר הגישה נורסטאר של כצמן וסגל, בעלת השליטה בגזית גלוב, תביעה נגד פימי, שמסרבת לתת לה, לטענתה, התחיבויות בשל רווחים ממכירה עתידית של מניות אורמת בסך 19 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בראיון בק מדבר לראשונה על הסכסוך, "אני חושב שזה נובע מכך שיש להם תחושה קשה על הפסדים שנגרמו להם, לא בתקופה שלנו אלא לפני שאנחנו הגענו. להפך, פימי הקטינה את ההפסדים של הקבוצה שלהם וגרמה לעליית שווי משמעותית במניות של כולם ואני לא מבין את הטענות".

בראיון מפרט בק את הדרך שבה הוביל את הליכי ההבראה בשתי החברות הגדולות של פימי בשנתיים האחרונות – חברת ההשקייה בטפטוף ריווליס וחברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת. הוא חושף כי השנה, לאחר המיזוג עם יורודריפ היוונית, תגיע ריווליס להכנסות של 325 מיליון דולר ו־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי ללא פחת, הפחתות ומימון) של 38 מיליון דולר. "ה־EBITDA אינו כולל סינרגות בין החברות שיבואו לידי ביטוי בשנה הבאה, שבה אנחנו מאמינים שה־EBITDA תגיע ל־50 מיליון דולר", אומר בק. לדבריו, "היעד שלנו בריווליס הוא להביא את החברה לשווי של 600 מיליון דולר, ואני מאמין שזה יקרה כבר ב־2018".

בק חושף לראשונה ובפירוט את הבעיות הניהוליות שגילתה פימי בשתי החברות ואת הדרך להבראתן. לדבריו, "אורמת היתה חברה שסבלה ממינוף גבוה, הן אישי של בעלי השליטה, והן של החברה עצמה. לעולם נעבוד במינימום מינוף. המינוף הוא זה שגרם לטייקונים ליפול ואנחנו לא נהיה שם".

מימין ישי דוידי וגילון בק
מימין ישי דוידי וגילון בק צילום: אלעד גרשגורן

לדברי בק, "ממוצע החוב ל־EBITDA של החברות של פימי הוא 0.5. כלומר החוב הוא מחצית מה־EBITDA. זה נתון יוצא דופן. לשם השוואה בבורסה בתל אביב הממוצע הוא חוב גדול פי 2.5 מה־EBITDA". נתון נוסף שמתגאה בו בק הוא מדד החברות הציבוריות הפנימי של פימי (המחזיקה ב־14 חברות הנסחרות בתל אביב), שמתחילת 2009 רשם תשואה של כ־1,000%.

הרושם הוא שיש אינפלציה של קרנות השקעה בארץ, ונראה שאתם מתקשים למכור חברות לגופים ישראליים, ולכן את נובולוג ואוברסיז שחררתם בהצעת מכר בבורסה.

"זה לא נכון. לא ניסינו למכור את שתיהן, אלא החלטנו שהכי נכון יהיה להנפיק בבורסה בהצעת מכר. אוברסיז היא חברה שלא הפסידה מאה רבעונים ברציפות. אז היא לא מתאימה למוסדיים?".  

 

הראיון המלא מחר במגזין ראש השנה

 

תגיות