אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
IVC: גופי מימון המונים במודל הון סיכון השקיעו ב-145 חברות בארץ צילום: אוראל כהן

IVC: גופי מימון המונים במודל הון סיכון השקיעו ב-145 חברות בארץ

בישראל פעילים תשעה שחקני מימון המונים שמבוססים על מודל של קרן; לפי נתוני IVC, הם השקיעו ב-145 חברות בחמש השנים האחרונות בסכום ממוצע של 900 אלף דולר להשקעה, כשהמשקיעה הפעילה ביותר היא OurCrowd

25.09.2017, 16:28 | הגר רבט

גופי השקעה בתחום מימון ההמונים השקיעו ב-145 חברות טכנולוגיה ישראליות בחמש השנים באחרונות, כך לפי דו"ח חדש של חברת המחקר IVC. היקף הגיוס הממוצע של חברת טכנולוגיה עמד בשנים הללו על 4.1 מיליון דולר, ובמימון המונים עמד על 0.9 מיליון דולר. סבב ההשקעה הממוצעת הגדול ביותר של גופי מימון המונים נרשם בשנת 2015, ועמד על 1.1 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

הדו"ח מציג לראשונה סקירה של תחום מימון ההמונים הפועל במודל של הון סיכון, מגמה שהופעה לראשונה בשנת 2012 בעקבות החקיקה וההסדר הרגולטורי של התחום בארה"ב. החוק המכונה JOBS (ר"ת של Jumpstart Our Business Startups), ביקש להקל על השקעות בחברות ועסקים קטנים, והציע הקלות רגולטוריות משמעותיות.

בישראל פעילים 9 גופים המציעים מימון המונים לחברות טכנולוגיה, הגדול שבהם הוא קרן OurCrowd (של ג'ון מדבד), שאחראית ל-58% מכלל ההשקעות. 17 חברות טכנולוגיה ישראליות שמומנו בידי גופי מימון המונים ביצעו אקזיט מוצלח (12% מכלל המגייסות בדרך זו) , 88% מהן היו חברות פורטפוליו של OurCrowd. בארבע השנים האחרונות, שתי חברות מימון המונים השלימו הנפקה ראשונית לציבור ו-15 חברות נרכשו.

ג ג'ון מדבד | צילום: אוראל כהן ג

שנת 2015 הייתה הפעילה ביותר בתחום, עם גיוסים של 298 מיליון דולר מגופי השקעה שונים. ההשקעות של גופי מימון ההמונים הגיעו לנתח הגדול ביותר בשנת 2015, עם 57 מיליון דולר שהושקעו ב-50 חברות. שנת 2017 צפויה להיות שנה מוצלחת גם היא - במחצית הראשונה שלה גוייסו 173 מיליון דולר, 73% מהסכום הכולל שגויס ב-2016.

מריאנה שפירא, מנהלת המחקר בחברת IVC, הסבירה: "ההייטק הישראלי נמצא במגמת צמיחה שנתית, גם במספר החברות החדשות המוקמות וגם בהיקפי ההון המגויס. בשנים האחרונות יותר חברות טכנולוגיה ישראליות מגיעות לשלבים מתקדמים בפיתוח,ונזקקות להון בהיקפים גדולים יותר. קרנות ההון סיכון מצידן, בוחרות להתמקד לאחרונה בעיקר בהשקעות בחברות בשלבי צמיחה מתקדמים. המצב הזה הוביל למחסור במשאבים למימון חברות סיד ובשלבים המוקדמים של המחקר והפיתוח. מודל הפעילות של גופי מימון המונים ממקמם אותם בפוזיציה נוחה לספק מענה למחסור בשוק ההון סיכון, שכן גם כך הם נוטים להשקיע סכומים קטנים יותר בכל סבב גיוס".

מגמת השקעות של גופי מימון המונים מקבילה לזו של ההייטק הישראלי בכלל. חברות אינטרנט ותוכנה משכו 55% מכלל ההשקעות של גופי מימון ההמונים (44 חברות אינטרנט ו-36 חברות תוכנה). רוב החברות שקיבלו מימון המונים (68%) היו בשלבי סיד או בשלבים מוקדמים בעת ההשקעה הראשונה מגופים אלו.

תגיות