אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אליעזר פישמן לנאמן לנכסיו: "לא יודע, לא זוכר" צילום: עמית שעל

אליעזר פישמן לנאמן לנכסיו: "לא יודע, לא זוכר"

הנאמן לנכסיו של איש העסקים שהוכרז כפושט רגל העביר עמדה עדכנית לביהמ"ש ולפיה חברת נכסי משפחת פישמן העבירה מעל 1.6 מיליארד שקל לחברת offshore בהולנד. לשאלת הנאמן השיב פישמן: "את הפרטים אני רק צריך להוציא את זה מהספרים"

26.09.2017, 12:01 | זוהר שחר לוי

עו"ד יוסי בנקל, הנאמן לנכסיו של איש העסקים אליעזר פישמן, שהוכרז כפושט רגל, הגיש היום (ג') עמדה עדכנית בנוגע לבדיקתו את חברת נכסי משפחת פישמן ובה הוא טוען להעברות כספים של מעל 1.6 מיליארד שקל לחברת offshore בהולנד (חברה שהיא מחוץ לגבולות ישראל וחוקי המס אינם חלים עליה). פישמן הגיב על כך בחקירתו: "לא יודע, לא זוכר".

קראו עוד בכלכליסט

עמדתו של הנאמן הוגשה ימים ספורים לפני שיתקיים דיון בבקשה לפרק את החברה, בפני שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין.

בעמדה מפרט עו"ד בנקל כי ביצע בדיקות וחקירות בחודשים האחרונים באשר למצבת נכסיו של פישמן תוך ניסיון להתחקות אחרי העברות נכסים וזכויות "שבוצעו על ידו בדרכים מתוחכמות, יותר או פחות, בעיקר לבני משפחתו הקרובים".

לפי הנאמן, מהנתונים שנאספו על ידו, גם מהתקופה האחרונה, עולה כי חברת נכסי משפחת פישמן "שימשה כ'צומת' מרכזי אשר דרכה 'שונעו' סכומי כסף אדירים בהיקף כולל של מיליארדי שקלים בין חברות שבשליטת פישמן ובני משפחתו".

אליעזר פישמן (ארכיון), צילום: שאול גולן אליעזר פישמן (ארכיון) | צילום: שאול גולן אליעזר פישמן (ארכיון), צילום: שאול גולן

להעברות הכספים, כך מצוין, היו מאפיינים עיקריים. כך נאמר כי מדובר בהזרמה כוללת של למעלה מ-1.63 מיליארד שקל לחו"ל למבנה חברות off shore הממוקם בהולנד, שהשליטה בו היא בידי החייב ובני משפחתו הקרובים.

FFT חברת ה- offshore ההולנדית, נותרה חייבת לחברה של פישמן סכום של 1.06 מיליארד שקל "אשר כנגדו אין בבעלות FFT ובנותיה נכסים ששווים ואף מתקרבים ולו במעט לסכום זה", כך הנאמן.

עוד מציין עו"ד בנקל כי ההסברים שפישמן ובני משפחתו נתנו להעברת הכספים המסיבית הזו לחו"ל "היו מגומגמים, לשון מנומסת, והלכה למעשה סותרים האחד את השני".

הנאמן, עו"ד יוסי בנקל, צילום: עמית שעל הנאמן, עו"ד יוסי בנקל | צילום: עמית שעל הנאמן, עו"ד יוסי בנקל, צילום: עמית שעל

בנוסף, התברר לנאמן, כי בעוד שפישמן מחזיק במישרין ובשרשור בכ-55% ממניות החברה, הרי שאחזקתו העקיפה ב-FTT היא פחות ממחצית – ב-24% בלבד. "אחזקותיו של החייב", כותב עו"ד בנקל לבית המשפט, "הלכו וגדלו עם השנים כתוצאה מכך שהוא מחל על הלוואות שהוא וחברות בשליטתו המלאה העמידו לחברה, כנגד הקצאת מניות בחברה, אשר במועד ההקצאה היה ברור שהיא מועדת לחדלות פירעון, במוקדם או במאוחר".

עוד נכתב לבית המשפט כי יש להוסיף ולבחון את מהלכיו של פישמן, בני משפחתו ונושאי משרה בקבוצת פישמן "בכדי שהתמונה בהקשר המלא של קריסת החייב והחברות שבשליטתו תיפרש, תיבחן ותיבדק במלואה על ידי גורם אחד, לטובת נושי החייב".

במהלך חקירתו של פישמן על ידי עו"ד בנקל הוא נשאל באשר לחוב הגדול של חברת FTT כלפי חברת פישמן.

עו"ד בנקל: "לא הצלחנו עד היום למצוא לזה את הרגליים, הבת שלך אמרה – תשאלו את אבא. אז אנחנו שואלים את אבא".

פישמן: "זה בסדר, לדעתי היא צדקה שזה בא מעסקאות המט"ח אבל את הפרטים אני רק צריך להוציא את זה מהספרים. אני לא יודע, אני לא זוכר".

תגובת החברות: "הנאמן לנכסי פישמן חוטא שוב ושוב לאמת, ובוחר להציג בדותות חרף העובדות - הידועות לו בידיעה פוזיטיבית - במטרה להתמנות כבעל תפקיד בחברת נכסי משפחת פישמן.

"החברות יגיבו בפרוטרוט לבית המשפט ויעמידו את הדברים על דיוקם. אין לנו אלא להצטער שהנאמן – בעל תפקיד מטעם בית המשפט, מוצא לנכון להגיש לבית המשפט כתבי בית דין בהם מצוינים דברים שידוע לו שהם אינם נכונים".

תגיות