אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבוג'ן חוצה שלב נוסף בדרך למוצר נגד הפטרייה הפוגעת בבננות צילום: רון ברוש

אבוג'ן חוצה שלב נוסף בדרך למוצר נגד הפטרייה הפוגעת בבננות

החברה רשמה זו השנה השנייה ברציפות תוצאות חיוביות בטכנ' הנלחמת נגד פטריית הסיגטוקה ביבולי בננות - נדרשת לעוד שנה אחת של תוצאות חיוביות לפני מוצר סופי

26.09.2017, 15:17 | דרור רייך

חברת הביוטכנולוגיה אבוג'ן הודיעה (ג') על תוצאות חיובית בניסויי לעמידות בננות נגד פטריית הסיגטוקה השחורה (Black Sigatoka), באמצעות טכנולוגיית עריכה גנטית.

קראו עוד בכלכליסט

אבוג'ן פועלת בתחום שיפור היבול והעלאת הכדאיות הכלכלית של גידולים חקלאיים. החברה ביצעה את הניסוי בשת"פ עם חברת תרביות-רהן, חברה פרטית לאגרו-ביוטכנולוגיות, במטרה לייצור בננה ערוכה גנטית העשוי להיות בטוחה יותר לגידול ובריאה יותר, הן עבור מגדלים והן עבור צרכנים.

בננות הן אחד מסוגי המזון בעלי הערך הכלכלי הגבוה ביותר, ושוק המוערך במעל ל-2.5 מיליארד דולר בשנה. פטריית הסיגטוקה השחורה תוקפת יותר מ- 50% מהגידולים, מפחיתה יבול בשיעור של 35%-50%, ומובילה לתוספת מוערכת של כ- 15-20% למחירו של המוצר הסופי .

השיטות הקיימות כיום לבקרת הפטרייה כוללות שימוש בחומרי הדברה כימיים, כאשר תדירות השימוש בהם עולה בהתמדה עקב פיתוח עמידות, ועלולות להיות להן השפעות סביבתיות ובריאותיות מזיקה.

ניסוי כמו של אבוג'ן מצריך 3 שנים של הוכחות חיוביות, וההודעה היום היא על תוצאות חיוביות בשנה השניה. אבוג'ן משפרת רק רכיב אחד בצמח, ולפיכך, על פי הודעתה, המוצר הסופי שיפותח מכוון להיות מוגדר ככזה שלא עבר הנדסה גנטית. הגדרה זו עשויה להקל משמעותית על תהליך הרגולציה ולקצר את זמן כניסת המוצר לשוק.

עופר חביב מנכ"ל אבוג עופר חביב מנכ"ל אבוג'ן | צילום: אביגיל עוזי עופר חביב מנכ"ל אבוג

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות