אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרגא בירן הדהים את מחזיקי האג"ח: השגתי משקיע לאלון צילום: עמית שעל

שרגא בירן הדהים את מחזיקי האג"ח: השגתי משקיע לאלון

בירן סירב לנקוב בזהותו של המשקיע שיזרים 126 מיליון שקל לאלון ויקבל 60% ממניותיה, אבל הודיע לנאמן כי הכסף יוזרם לחברה ביום ראשון, המועד האחרון האפשרי לפי ההסכם. מחזיקי האג"ח הביעו ספק לגבי הסיכוי שהעסקה תצא לפועל

29.09.2017, 12:42 | גולן חזני

יומיים אחרי כשלון ההנפקה הדהים שרגא בירן, בעל השליטה באלון ישראל, את מחזיקי האג"ח של החברה כשהודיע להם כי מצא משקיע שיזרים לחברה את ההון הדרוש, 126 מיליון שקל. בירן הודיע למחזיקי האג"ח כי ההון המדובר יוזרם לחברה ביום ראשון, אך סירב לנקוב בשם של המשקיע שיזרים את ההון. ההודעה באה ברגע האחרון מאחר שמחרתיים, יום ראשון, הוא היום האחרון להכנסת משקיע לפי תנאי ההסדר שהושג במרץ האחרון בין החברה למחזיקי האג"ח. עוד ל"כלכליסט" נודע כי המשקיע הוא ככל הנראה קורבין מונטגומרי בלום (CORBIN MONTGOMERY BLUME). בלום שימש בין 2012 לינואר 2017 מנכ"ל חברת המחצבים יגואר וכן נשיא לחברה לייעוץ בנושא נפט וגז. בעבר שימש סגן נשיא לפיתוח עסקי של חברת אנרגיה קנדית, סופריור. יגואר היא חברת אנרגיה קטנה שנסחרת בארה"ב בשווי של 4 מיליון דולר. עוד נודע כי העסקה עדיין לא אושרה רשמית על ידי הרוכש.

קראו עוד בכלכליסט

במידה שלא יושג משקיע עד 1 באוקטובר, יום ראשון, שיזרים לאלון 126 מיליון שקל, יעברו כל המניות לידי מחזיקי האג"ח שלהם חבה החברה כ-1.6 מיליארד שקל.

אלון ניסתה לבצע הנפקת מניות, לגיוס של כ-126 מיליון שקל. ואולם הביקושים בהנפקה לא הגיעו לרף המינימלי. אלון, שהיתה בעבר מחברות האחזקה המובילות בישראל, היא חברת אחזקות פרטית, הנמצאת בבעלות ביילסול (52%) שבשליטת בירן וארגוני הקניות של הקיבוצים (48%). הסדר החוב בקבוצה, בהיקף של 1.85 מיליארד שקל, נחתם לאחר מו"מ ארוך בין בעלי השליטה למחזיקים בסיועו ובאישורו של בית המשפט.

שרגא בירן, צילום: אוראל כהן שרגא בירן | צילום: אוראל כהן שרגא בירן, צילום: אוראל כהן

גם אחרי ההנפקה היה ברור שתיאורטית, בירן יכול עדיין לשמור על השליטה באלון, וזאת במידה שיזרים לחברה תוך שלושה ימים את הסכום המדובר. מעטים האמינו שבירן ימצא משקיע כזה. גם עתה, יש ספקנות בקרב מחזיקי האג"ח הגדולים שהכסף אכן יוזרם ביום ראשון.

במידה שהעסקה תצא לפועל, יקבל המשקיע 60% ממניות אלון, 25% יישארו בידי מחזיקי האג"ח שקיבלו אותן במעמד ההסדר, ו-15% יישארו בידי בירן והקיבוצים. במידה שהכסף לא יעבור, יקבלו כאמור המחזיקים 75% נוספים מהמניות ויחלו לנהל את החברה.

לאלון ישראל ארבעה נכסים מרכזיים: 7.3% ממניות מפעילת בתי הזיקוק ותחנות התדלוק בארה"ב, דלק US, בשווי סחיר של כ-153 מיליון דולר (כ-540 מיליון שקל); 3.8% מהזכויות במאגר תמר דרך החברה הבת (80%) אלון גז בשווי שוק של כ-650 מיליון שקל; 29% מחברות התפעול של כבישי האגרה, שכוללים את כביש 6, בשווי מוערך של כ-120 מיליון שקל; ו-8% ממניות חברת תחנות התדלוק דור אלון, בשווי של כ-80 מיליון שקל.

שקלול ערך נכסי אלון לפי מחיר השוק לימד שהשווי הנקי של נכסי הקבוצה (NAV) הוא שלילי, ומסתכם בגירעון של כ-100-200 מיליון שקל – כלומר, עודף התחייבויות על פני נכסים. 

תגיות