אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים להעסיק צעירים? אתם צריכים טכנולוגיה חדשה

רוצים להעסיק צעירים? אתם צריכים טכנולוגיה חדשה

דור המילניום מעדיף פיטורים על פני טכנולוגיה מיושנת במקום העבודה. ארגונים שרוצים לשמר את עובדיהם הצעירים חייבים למצוא דרך להצעיר את ה-IT שלהם, פן ימצאו את עצמם ללא עובדים

01.10.2017, 16:00 | בוב איגן
סקר משותף שערכו Dell-EMC ואינטל על כח העבודה העתידי מצא בין השאר ש-42% מבני דור ה-Y מסוגלים לעזוב את מקום העבודה שלהם, אם הטכנולוגיה שהם עובדים איתה ובעזרתה, נמצאת לתחושתם, מתחת לרמה המקובלת עליהם.

קראו עוד בכלכליסט

רוב הקבוצות הצרכניות באוכלוסיה, אבל בעיקר בני דור ה-Y, מתלוננים שהטכנולוגיה שלהם בבית, מתקדמת ויקרה מזו שבמקום העבודה שלהם. כמעט מחצית מהעובדים שהשיבו לסקר, מוכנים לקום ולעזוב את עבודתם, בגלל שהטכנולוגיה במקום העבודה שלהם נחותה, או שהם לא סומכים על הבוס שלהם. זה נתון מדהים.

תאהבו זאת או לא, בני דור ה-Y הם הראשונים שגורמים לשינוי מאסיבי במקומות העבודה שלהם. יש שתי עובדות שחשוב לזכור בנוגע אליהם: ראשית, בני דור ה-Y מטפסים בסולם הדרגות במקומות עבודתם. שנית, הילידים הראשונים האמיתיים לעולם הדיגיטלי, הידועים גם כדור Z, מתחילים את צעדיהם הראשונים במקומות העבודה. האנשים שמרכיבים את דור ה-Z הם לרוב פחות בוטחים, יותר אנטי-ממסדיים ומורגלים לקבל הכול בהתאמה אישית לצרכיהם ולרצונותיהם – יותר מכל הדורות הקודמים להם.

דור המילניום לא רוצה להתעסק עם טכנולוגיה מיושנת ונחותה, צילום: בלומברג דור המילניום לא רוצה להתעסק עם טכנולוגיה מיושנת ונחותה | צילום: בלומברג דור המילניום לא רוצה להתעסק עם טכנולוגיה מיושנת ונחותה, צילום: בלומברג

מה זה אומר? אם מנמ"רים וקבוצות IT בארגונים ידועים כקבוצות ה"לא!", החשד הוא שאנשי משאבי האנוש נמצאים במשבצת הנמצאת בסכנה להיות מחלקת ה"ברור שלא!"

מנמ"רים מודאגים לרוב מהיכולת שלהם לבצע את המשימות המוטלות עליהם, בעוד מנכ"לים, בפרט, ושאר אנשי דרג הניהול בכלל, ממוקדים בתוצאות העסקיות. בארגונים רבים, פרדיגמה תקשורתית כזו היא המפתח לניתוק. נדידה לענן היא דוגמא טובה לכך - חיסכון כלכלי לפעמים ניתן כהסבר לסירוב המעבר, כשהיתרונות בהגדלת העמידות והמהירות של הגישה למידע של הארגון, אינם זוכים כלל להתייחסות.

המרוץ לספק פתרונות ניידים ו-BYOD (Bring your own device) גרם לזעם ובעיות בארגונים רבים. זה קורה בעיקר כי הפתרונות הללו כלואים בתפיסה של תשתיות לארגוני-ענק, הרחבות ליישומים ישנים או שיפורים מקומיים ופתרונות אבטחה מיושנים. בני דור ה-Y, יותר מכל קבוצת גיל אחרת, מזיזים את המחסומים הללו וכך חודר לארגון IT לא תקני ולא מאושר לשימוש. כבר ראיתי שימוש בלא פחות מ-18 אלף יישומים לא-מאושרים כאלה בארגונים גדולים.

הקצב של הפיתוחים הטכנולוגיים גדל בצורה מהירה מאוד. כמות המידע גדלה בשיעורים שאנחנו בקושי מסוגלים למדוד. רק ה-IoT, לפי הערכות, יגיע ל- 180 זטא-בייט עד שנת 2025. שאלות חדשות עולות בנוגע לדרך בה אנו שומרים, מאבטחים ומנתחים את כמות המידע העצומה הזאת לטובת העסק. מהירות, אינטליגנציה, התאמה-אישית, מהירות תגובה ועמידות, מאפיינים את השחר של העידן הדיגיטלי החדש. טכנולוגיה טובה היא לא רק חלק ממה שעסק צריך, אלא העצמה וזה מה שלדעתי מאפיין את הטרנספורמציה הדיגיטלית.

עבור המנמ"ר, יש שתי שאלות קריטיות שעליו לתת להן מענה: כיצד ניתן לקדם את ה-IT כדי להגדיל את מהירות ויעילות העבודה בעסק? וכיצד לפתח תשתיות ופתרונות לרמת היעילות המצופה על ידי העובדים?

כל מה שאני מתאר לא נוגע לשיבוש הקיים. למעשה, מעטים, אם בכלל, מהמנמ"רים או המנהלים העסקיים שאני מדבר איתם משתמשים במילה "שיבוש". הכל קשור לטרנספורמציה הדיגיטלית והתלכדות סביב הדיגיטל; מיזוג המחשוב, קישוריות, יכולות ניתוח ורתימת כלל היכולות הטכנולוגיות לתוך העתיד של העסק. המטרה היא לאמץ תהליך קבלת החלטות שימושי ואחיד, שממקסם את הערך של העסק ללקוחותיו ושותפיו.

עבור רוב המנמ"רים של הארגונים, הנושאים הקריטיים סובבים את עניין הזמן, לא הכסף. תחרות בעידן של עסקים דיגיטליים דורשת מהירות ויעילות מואצים באמצעות תזמון נכון בענן ובמובייל. בבסיס, עסק דיגיטלי נתמך בכבדות על יכולות ניתוח, מודלי אבטחה חדשים ואוטומציה. כמובן, צריך גם לא מעט כישרון. אף פעם, על ציר הזמן, לא עמדנו בצורך הקריטי למשוך ולהעסיק כישרונות בעדיפות כזו גבוהה. כישורים שהיו כה חשובים ביכולות של העובד רק לפני חמש שנים, נהיים פחות רלוונטיים היום, כשכישרונות ויכולות גבוהות נהיים נדירים.

למה הכוונה? מגמה שמורגשת בשנה האחרונה היא שמשאבי אנוש נהיים קניין של ה- IT. מנהל בתחום משאבי האנוש, ללא הבנה טכנית, הוא יותר מאי פעם שותף בתחום ה-IT, גם בכובע שלו כמנהל ובעל השפעה במטה החברה וגם כמומחה למציאת כישרונות בחברה.

להלן כמה ענייני מפתח שעומדים בפני תחום משאבי האנוש, מנקודת המבט של ה-IT:

1. איך פתרון טכנולוגי מסוים הופך את העובדים שלנו ליעילים יותר?

2. איך הצורך בפתרון טכנולוגי מסוים גדל, במקביל לגידול בדרישות העובדים?

3. איך פתרון טכנולוגי מסוים עוזר לנו למשוך ולשמור כישרונות?

4. האם פתרון טכנולוגי מסוים יכול לסייע לעובד לסמוך על מקום העבודה, או להבריח אותו מחשש השימוש בו?

מנמ"רים ומנהלי משאבי אנוש הם בעלי השפעה אסטרטגית לפעילות החברה והם יכולים ללמוד אחד מהשני ולהיות בעלי ברית, הן מצד ההשקעה בקדמה בחברה מבחינה טכנולוגית והן בשיפור ההון האנושי. ארגונים צריכים לשאול את עצמם כיצד HR ו-IT יכולים לעבוד אסטרטגית בצורה צמודה, כך שיוכלו לחזק את התפקידים שלהם בחברה ולספק ערך מוסף לדרג הניהול וגם לשורה התחתונה שחשובה לעסק.

הכותב הינו אנליסט ראשי, Sepharim Research Group

תגיות