אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טליט פרסמה אזהרת רווח, המניה צללה בלונדון וקרן השקעות סינית מריחה דם

טליט פרסמה אזהרת רווח, המניה צללה בלונדון וקרן השקעות סינית מריחה דם

חברת התקשורת הישראלית, שחווה טלטלות בחודשים האחרונים, צופה צניחה של עד 19% ב־EBITDA לעומת 2016, והמניה ב־8% מסוף השבוע. במקביל, xue jian שמשקיעה באינטרנט של הדברים, רכשה 12.2% מטליט והפכה למחזיק השני בגודלו

03.10.2017, 07:45 | דרור רייך

אחרי הסאגה בטליט, בדמות עזיבת המנכ"ל עוזי כץ בחודש שעבר על רקע החשד להונאת נדל"ן בארה"ב לפני 25 שנה, בסוף השבוע פרסמה חברת התקשורת הישראלית שנסחרת בלונדון אזהרת רווח ל־2017.

קראו עוד בכלכליסט

טליט צופה כעת EBITDA שנתי (רווח לפני מס והפחתות) של 48–44 מיליון דולר (36–33 מיליון ליש"ט), צניחה של עד 19% לעומת EBITDA של 54.4 מיליון דולר (40.5 מיליון ליש"ט) ב־2016, וירידה של 6% מול התחזיות של בלומברג. גם שורת ההכנסות תיפגע ותנוע בטווח של 400–390 מיליון דולר ב־2017 לעומת התחזית הקודמת של החברה להכנסות של 400–430 מיליון דולר. הכנסות טליט ב־2016 עמדו על 370.3 מיליון דולר.

 

יוסי פייט נשיא טליט אינטרנט יוסי פייט נשיא טליט אינטרנט יוסי פייט נשיא טליט אינטרנט

יוסי פייט, המנכ"ל הזמני של טליט, הזהיר את המשקיעים מפני עלויות הארגון מחדש המבוצע, אך ביקש להרגיע את המשקיעים באמצעות האיתנות הפיננסית של החברה. "חרף כמה חודשים קשים מאוד, שמרנו על קשרים טובים עם הלקוחות הקרובים ושמרנו על העובדים המיומנים שלנו וצוות הניהול. אנחנו מתמקדים ביישום מדיניות רעננה, ממושמעת יותר, זהירה יותר, שקופה, לממשל תאגידי ולמסירת ערך לבעלי מניות", אמר פייט.

קרן סינית רוכשת מניות

למרות הדברים המרגיעים של פייט, המשקיעים הפילו את מניית טליט בסוף השבוע ב־8% לשווי השוק של 228 מיליון ליש"ט בלבד, כמעט מחצית משווי של חצי מיליארד ליש"ט שרשמה רק באפריל האחרון. התנודתיות במניית טליט עוררה הרבה קרנות בשוק שאולי מעריכות כי מדובר בפגיעה תדמיתית בלבד ולא בפגיעה אמיתית בפעילות החברה. הבולטת שבהן היא הקרן הסינית xue jian, שמתמחה בהשקעות באינטרנט של הדברים (IoT), שרכשה בכמה ימים 12.2% ממניות טליט, ששוויין הנוכחי 28 מיליון ליש"ט, והיא שנייה בהיקף אחזקותיה רק לעוזי כץ, מייסד החברה שמחזיק (12.8%) בנתח ששוויו הנוכחי 29.5 מיליון ליש"ט. אבל לא רק הסינים מתעניינים בטליט. גם לאזארוס (LAZARUS) ולאגודה (LAGODA), שתי קרנות אמריקאיות, הגיעו לאחזקה של 5.6% ושל 5.1% ממניות טליט בהתאמה.

צניחה של 40% ביום

דו"חות ינואר־יוני 2017 שפרסמה חברת התקשורת בין מכונות והאינטרנט של הדברים בתחילת אוגוסט כללו כמה הפתעות רעות ששלחו את מניית החברה לצניחה של 42% ביום אחד. הגורם המשמעותי ביותר היה עיכוב אישור לייצור שבבי LTE שהוזמנו על ידי ספק גדול לשוק האמריקאי. טליט תכננה להתחיל במשלוחים של חלק ממוצריה מוקדם יותר השנה, אך לא קיבלה אישור מספקיות הסלולר. לפי הערכות, בשל העיכוב הזה הפסידה טליט 15 מיליון דולר בהכנסות בינואר־יוני.

יומיים אחרי פרסום הדו"חות נודע הסיבה לפרישתו המפתיעה של כץ — הסתבכות משפטית בארה"ב שנוגעת לתקופה שלפני הקמת החברה. ב־1992 כץ הואשם על ידי בית משפט בבוסטון על היותו חלק מחברה שמכרה וקנתה נדל"ן במחירים מופקעים כדי להוציא מסמכי משכנתאות מזויפות. צו מעצר הוצא לכץ, שמעולם לא נעצר, בין השאר בגלל ששינה את הכיתוב הלועזי של שמו מ־Uzi Katz ל־Oozi Cats (עוזי חתולים).

תגיות