אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שאול אלוביץ' במגעים למכירת אחזקותיו ב־DM צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

שאול אלוביץ' במגעים למכירת אחזקותיו ב־DM

בעל השליטה בבזק במגעים למכירת 75% מחברת אינטגרציית מערכות המולטימדיה לפי שווי של 60–70 מיליון שקל. גם חברות בורסאיות מעוניינות ברכישה, שתעזור לאלוביץ' לפרוע חובות לבנקים

04.10.2017, 06:45 | גולן חזני

שאול אלוביץ' מנהל מגעים למימוש אחזקותיו ב־DM כדי לפרוע חלק מחובו לבנקים — כך נודע ל"כלכליסט". אלוביץ' מחזיק דרך יורוקום ב־75% מהחברה הפרטית המתמחה באינטגרציית מערכות אודיו, וידיאו ומולטימדיה ומנהל מגעים מול כמה גורמים — בהם חברות בורסאיות — למכירת חלקו לפי שווי של 60–70 מיליון שקל. המגעים מתנהלים, בין היתר, מול חברות שלהן פעילות סינרגטית לזו של DM, כשמועמדות אפשריות לרכישה הן מטריקס, אלקטרה וחברות ציוד תקשורת.

קראו עוד בכלכליסט

סבב המימושים של אלוביץ'

 

את המימוש מבצע אלוביץ' בשל חוב של 1.2 מיליארד שקל לבנקים, המורכב מ־500 מיליון שקל לבנק דיסקונט; 400 מיליון שקל לבנק הפועלים; 40 מיליון שקל לבנק הבינלאומי; ו־260 מיליון שקל לקונסורציום בהובלת מזרחי טפחות, שכולל גם את פסגות, כלל ביטוח, מבטחים ואלטשולר שחם. 250 מיליון שקל מסכום זה הם החובות של החברות התפעוליות של יורוקום.

בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' | צילום: אוראל כהן בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ

איש העסקים מקיים מול הבנקים מגעים להסדר החוב, והם דורשים ממנו להזרים ליורוקום 100 מיליון שקל לפחות כדי שתוכל לעמוד בהחזר. עם זאת, אלוביץ' מסרב להזרים את הכסף וטוען שניתן להגיע להבנות על הסדר חוב שייטיב עם הבנקים ושלא יצריך ממנו להזרים כסף לחברה. הבנקים זועמים על הצעה זאת ורואים בכך הסתתרות מאחורי העובדה שאיש העסקים לא ערב באופן אישי לחובות.

הצורך בגיבוש הסדר חוב נוצר לאחר שביוני השנה הודיעה רשות ניירות ערך כי היא מנהלת חקירה גלויה נגד אלוביץ' וראשי בזק. החקירה מתנהלת סביב מהלכים שנעשו בעסקת בעלי העניין שבמסגרתה בזק רכשה מיורוקום את אחזקותיה ב־yes; ובנוגע למהלכים שנעשו בעסקת בעלי העניין שבמסגרתה רכשה yes שירותים מחלל תקשורת. מאז נודע על החקירה רשמו מניות החברות הציבוריות של יורוקום — בזק, החברה־האם בי־קום וחלל תקשורת — ירידות חדות שהובילו לכך שהשווי הנכסי הנקי של יורוקם מוערך סביב 0 עד מינוס 200 מיליון שקל.

ברקע עומדים מימושים נוספים של אלוביץ'. לאחרונה העמיד למכירה 50% מאחזקותיו בבזק, וביוני ובשבוע שעבר הוא מכר מניות אנלייט — חברת האנרגיה המתחדשת שבשליטתו — בהיקף של 28 מיליון שקל.

מרכבת ישראל ועד אפריקה

DM הוקמה ב־2002. יורוקום רכשה 50% ממניותיה ב־2007 לפי שווי של 12 מיליון שקל בלבד, וב־2012 הגדילה את חלקה ל־75% כשרכשה 25% נוספים מידי היזם דורון משה. משה מכהן היום כמנכ"ל החברה, ומחזיק ב־25% הנותרים ממניות החברה. פעילות DM התאימה ליורוקום כמוצר משלים במכירת מרכזיות, והחברה עבדה גם מול בזק שבשליטת אלוביץ'.

החברה ממוקמת בקיסריה, ומעסיקה כ־70 עובדים. הכנסותיה ב־2016 הגיעו לכ־100 מיליון שקל, ה־EBITDA (רווח לפני ריבית מסים פחת והפחתות) מוערך בכ־10 מיליון שקל והרווח הנקי השנתי שלה מוערך ב־5–7 מיליון שקל. עם זאת, לחברה חובות בהיקף של 30 מיליון שקל והיא מתנהלת מול הבנקים באשראי שוטף.

עם הלקוחות הגדולים של DM נמנים משרדי ממשלה ובראשם משרד הבטחון, רכבת ישראל, מועצות מקומיות וחברות פרטיות דוגמת מוטורולה. היא גם פעילה בחו"ל, בעיקר במדינות אפריקה ומזרח אירופה.

תגיות