אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש המחוזי דחה את קיום הצבעת קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה

ביהמ"ש המחוזי דחה את קיום הצבעת קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה

השופט חגי ברנר הסכים לדחות את ההכרעה עד מחרתיים והדיון בביהמ"ש יתקיים ביום חמישי. באסיפה, שנקבעה להערב, אמורים היו 51 מחברי קבוצת הרכישה לקבוע אם יממשו את הקרקע ואם לא, באיזה קבוצה יבחרו לנהל את הפרויקט; הקרקע נרכשה לפני כשנה וחצי במחיר שיא ב-1.24 מיליארד שקל

15.10.2017, 13:09 | דותן לוי

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חגי ברנר, קיבל היום (א') את בקשת 51 מחברי קבוצת הרכישה יונייטד שרונה לדחות את ההצבעה שנקבעה להערב ובה היו אמורים חברי הקבוצה להכריע אם יש לממש את הקרקע או לא. ההכרעה בדיון נקבעה עד ליום שלישי הקרוב, ודיון נוסף בבית המשפט יתקיים ביום חמישי הקרוב, 19 באוקטובר.

קראו עוד בכלכליסט

בפניה לבית המשפט באמצעות עו"ד זהר לנדה ממשרד ברנע ושות', ביקשו חברי הקבוצה המתנגדים, למנוע את קיומה של האסיפה בשל "פגמים מהותיים שדבקו בהליך כינוסה". כמו כן הם דורשים להעלות שוב להצעה את הסכם המימון שנחתם עם קרן ילין לפידות, להעביר את מלוא המסמכים הקשורים לישיבה לידי חברי הקבוצה לרבות ביחס לאפשרות לממש את הקרקע ולהורות למשיבים - מארגני הקבוצה, עורכי הדין ומנהלי הקבוצה, שלא להחתים את הדיירים עד לכינוס האסיפה.

"נוכח העובדה, כי מדובר בהחלטות הרות גורל בכל הקשור עם עתידו של הפרויקט, שהינו פרויקט הנדל"ן מהגדולים בישראל, ונוכח כוונת המשיבים להמשיך ולפעול באופן פסול – בטווח הזמן המיידי", נטען על ידם.

הדמיית הפרויקט הדמיית הפרויקט הדמיית הפרויקט

המתנגדים מבקשים, כי כל הצבעה בשלב זה תתבצע רק לאחר שכל המסמכים הרלוונטיים עוברים לחברי הקבוצה שנדרשים להכריע, וכן להציג חוות דעת משפטיות אשר מסבירות לחברים מה הן ההשלכות שבבחירה בכל אחד מההליכים. הם טוענים כי עד כה, המידע שהועבר אליהם היה חלקי ולא אפשר להם לבחון את כל השיקולים אשר יאפשרו להם לקבל החלטות מושכלות.

הדד ליין - סוף אוקטובר

לפני כשנה וחצי זכו חברי הקבוצה בהובלת קבוצת יונייטד שרונה של מוטי פלד ושלמה ונטורה בקרקע המדובר במחיר של 1.24 מיליארד שקל אשר שיקף את המחיר הגבוה ביותר שהוצע עד כה לקרקע בישראל.

השופט חגי ברנר השופט חגי ברנר השופט חגי ברנר

אלא שבתקופה שחלפה מאז החלו להתגלות סדקים בניהול הקבוצה ותכנון הוצאתה לפועל ועד מהרה התברר לחברי הקבוצה כי קיים קושי לממש את הקרקע וכי הם ידרשו להוסיף הון עצמי ולשאת בהפרש בין העלויות שסברו שיוטלו עליהם לבין אלה שבפועל. האסיפה היום הייתה אמורה להיות הרת גורל שכן היא זו שתקבע האם יממשו

את הקרקע ואם לא, באיזה קבוצה יבחרו לנהל את הפרויקט.

נזכיר, כי רק לפני שבוע התפוצצה העסקה שנרקמה בין חברי הקבוצה וקבוצת אמפא לניהול הפרויקט ומאז הוגשו הצעות על ידי קבוצת חג'ג', בסר, קבוצת אביב, ומוטי פלד. גם בנוגע להצעות טוענים המתנגדים, כי הן לא ברורות, וכי הן לא מגדרות את הסיכונים של החברים.

 

כל ההחלטות הללו מתקבלות בלוח זמנים קצר במיוחד היות ומועד מימוש הקרקע והשלמת התשלום לרשות מקרקעי ישראל הוא עד לסוף חודש אוקטובר. אי הצלחה במימוש הקרקע תוביל לחילוט ערבויות בשיעור של 10% מסכום הקרקע ולהפסד כספי מיידי לחברי הקבוצה. מנגד, המשך ניהול הפרויקט מנקודה זו עשוי להוביל אותם להוצאה כספית בלתי ידועה.

תגיות