אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנשק החדש בקרב להוזלת הבשר: מחיר מקסימום לצרכן צילום: עמית שעל

הנשק החדש בקרב להוזלת הבשר: מחיר מקסימום לצרכן

משרד הכלכלה מעדכן את הליך חלוקת המכסות של בשר מצונן לקראת 2018: יבואנים שיציעו את המחיר המקסימלי לצרכן הנמוך ביותר לק"ג בשר טחון - יזכו ביותר מכסות

16.10.2017, 09:51 | נורית קדוש

ועדת המכסות של משרד הכלכלה והתעשייה מעדכנת את ההליך לחלוקת מכסות ליבוא בשר מצונן בפטור ממכס לשנת 2018. לקראת 2018, יחולקו מכסות יבוא בהיקף של כ-13,500 טון בשר מצונן, אלא שהשנה לראשונה, החלוקה תבוצע בהליך תחרותי, המבוסס על מחיר מקסימום לצרכן. זאת על מנת לוודא כי ההטבה המגולמת ביבוא הפטור ממכס, תגולגל מהיבואנים לצרכנים.

קראו עוד בכלכליסט

בהתאם לנוהל החדש, ועדת המכסות תדרג את הבקשות על פי התחייבות המציע למחיר מקסימום לצרכן, של ק"ג בשר טחון טרי - המהווה את נתח השוק הפופולרי ביותר בתחום הבשר הטרי ומחירו נע כעת בין 40 ל-60 שקלים. היקף הזכייה בהקצאות ייקבע על פי מחיר זה, כך שככל שהמחיר לק"ג בשר טחון טרי יהיה נמוך יותר - כך הדירוג של המציע יהיה גבוה יותר וסיכוייו לקבל הקצאה גדולה יותר יהיו גבוהים יותר.

בשר, צילום: עמית שעל בשר | צילום: עמית שעל בשר, צילום: עמית שעל

ההליך התחרותי יושם בשנתיים האחרונות בהליך חלוקת מכסות הגבינה הקשה הפטורה ממכס, והביא על פי נתוני משרד הכלכלה להפחתת מחירים משמעותית במחירי הגבינה הצהובה לצרכן, בשיעורים של עד 40% מן המחיר המפוקח.

במשרד הכלכלה טוענים כי מאז הקצאת המכסות הפטורות ממכס, לפני כשנתיים, חלו שינויים משמעותיים בשוק זה: הוזלת מחירים לצרכן בשיעור ממוצע של כ-10%; הגברת התחרות בשוק באמצעות כניסת ספקים חדשים; ושחיקת מעמדם של שני הספקים המקומיים הדומיננטיים ששלטו בלמעלה מ-80% מן השוק עד אז. כתוצאה מכך, בין היתר, נצפה גם גידול של כ-20% בצריכת הבשר הטרי, על חשבון שחיקה משמעותית בצריכת בשר מיושן, בשר קפוא ובשר מעובד.

לדברי יאיר שירן, יו"ר ועדת המכסות, הוועדה שומרת "מכסת בונוס" לאמצע השנה, עבור יבואן שיצטיין בהבאה ושיווק מהיר של ההקצאה שיקבל. "היבואן הראשון שישלים יבוא של מחצית מן ההקצאה שיקבל, עד אמצע השנה, יוכל לקבל הקצאת בונוס זו".

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן מסר: "אנו פועלים להעמיק את התחרות ולהביא להוזלה נוספת של מחירי הבשר הטרי לצרכים. התחרות תיטיב עם היבואנים המעוניינים להטיב עם הצרכנים, ותעמיק את הוזלת המחירים, בייחוד בבשר טחון שהינו נתח השוק הפופולרי ביותר בהיקף הצריכה של בשר טרי, ואשר נצרך כמעט בכל בית בישראל". ועדת המכסות תקיים בסוף החודש כנס מציעים לגורמים בשוק המתעניינים בהגשת הצעות ליבוא בשר מצונן במסגרת המכסות העומדות לחלוקה.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אם טרם הרפורמה היה בשר טרי סביר ואני נדיב...
פתיחת השוק הובילה לייבוא של בשר סביר מינוס; וזה אומר שהגדרת מחיר מקסימלי תוביל לבשר נחות יותר. מה, נראה לכם שהיבואנים יוותרו על הרווח הענק שלהם? ומי יקבע מהו המחיר המקסימלי? הרי כבר היום יש אטליזים הדורשים 175 שקל ומעלה לאנטריקוט (אותו בקר המגודל עם תוספי מזון ואפסית מרעה) ו65 שקל לאסדו (קשתית) פשוט או בשר טחון ב-50 ק"ג. וכל מי שגר בחו"ל יודע כמה מופרכים המחירים הללו וכמה נמוכה ובלתי עקבית האיכות. לא הותרתם לי ולאחרים ברירה אלא להגדיל את צריכת בשר החזיר שגם הוא מתחיל להאמיר...מדינה אוכלת יושביה ולאחרונה משמינה מכל שמני הצמחים, הטופו, הסוכרים והפחמימות
מין הפח אל הפחת  |  17.10.17
3.
בשר טהון הכי רגיש לקילקול ומשמש רשתות המבורגרים מטבלות חזק שלא ירגישו
בנוסף - האם גבינה צהובה באריזות 200 גרם עולה 15 ש"ח לאריזה או מחירה ירד ל-8 ש"ח לאריזה ? כי מחיר במעדניה של אותו סופר-דופר של תוצרת הארץ ושל תוצרת חוץ כימעט זהה, היה ונישאר. ולמה אני הצימחונית דואגת לבריאות ולכיס של קרניבורים ? נו...כשתיהיו צימחונים תבינו איך תופסים עולם כשלמות.
אף אחד  |  16.10.17