אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יציעי VIP, מתחמי הסעדה וגישה לנכים: כך יראה אצטדיון בלומפילד החדש

עבודות השדרוג באצטדיון הכוללות הכפלת מספר המושבים מ-14 אלף ל-29 אלף נמצאות בעיצומן. עלות הפרויקט מוערכת ב-450 מיליון שקל. צפו בווידאו

18.10.2017, 13:55 | שירות כלכליסט
עבודות שדרוג והרחבת אצטדיון בלומפילד בעיצומן. עד כה הושלמו עבודות ההריסה, הכנת כל התשתיות מתחת ליציעים ולאזור כר הדשא והושלמו 90% מעבודות קידוח הכלונסאות. כעת מבוצעות עבודות יציקה של הרצפות במבנה המערבי, יציקות עמודים ובמקביל, השלמת קידוחי הכלונסאות בהיקף.

קראו עוד בכלכליסט

התכנון החדש, ישמר את המאפיינים הייחודיים של האצטדיון, הכוללים את היציעים הבנויים כ-BOWL, כמו גם הקרבה לכר הדשא. יתרה מכך, מספרי השערים לקבוצות האוהדים ומיקומם יהיו זהים למיקומים הקודמים. רוב היציעים הקיימים ייוותרו על כנם, כאשר ייבנו שטחים חדשים מתחתם ויתווספו מבנים חדשים כחלק מהיציע המערבי והיציע המזרחי.

הדמיית האמצטדיון לאחר השיפוץ, הדמיה: מנספלד-קהת הדמיית האמצטדיון לאחר השיפוץ | הדמיה: מנספלד-קהת הדמיית האמצטדיון לאחר השיפוץ, הדמיה: מנספלד-קהת

על פי עיריית תל אביב השדרוג יעמיד את האצטדיון בסטנדרטים המעודכנים של אופ"א ויאפשר קיום משחקים בינלאומיים.מספר מקומות הישיבה יגדל מ-14 אלף ל-29 אלף. במקום יותקנו מספר רב של תאי שירותים, אמצעי הנגשה לנכים, מערכות הסעדה שונות ומועדוני מנויים ל-VIP. בנוסף, על פי דרישת הקבוצות, נוספו 10 תאי צפייה ונעשה שינוי במערך המושבים של יציע ה-VIP.

התכנון כולל שיפור זוויות הראייה, זרימה טובה ובטיחותית של הקהל, עמדות צילום, אולפנים לשידורי טלוויזיה, מערכות תאורה, חדרי בקרה ואזורים ייעודיים לרכבי שידור. באזור השחקנים, המופרד הקהל, תוכננו ארבעה מתחמי מלתחות הכוללים, בין השאר, חדרי מאמנים, חדרי שופטים, חדר לבדיקות סמים, חדר רופאים ובקרים.

הדמיית האצטדיון החדש מבחוץ, הדמיה: מנספלד-קהת הדמיית האצטדיון החדש מבחוץ | הדמיה: מנספלד-קהת הדמיית האצטדיון החדש מבחוץ, הדמיה: מנספלד-קהת

בעירייה מתכננים כעת את הסדרי התנועה והחניה שיתבססו על מערך שאטלים לחניונים קיימים בכל רחבי העיר ועל תחבורה ציבורית, לרבות הרכבת הקלה.

עבודות חידוש והרחבת האצטדיון תוכננו על ידי משרד אדריכלים מנספלד-קהת, ומתבצעות על ידי חברת אשר גרין מבנים בע"מ.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
4, זה המיקום ואין מה לעשות
היתה בזמנו חשיבה להקים את המתקן בשולי העיר, למשל בפארק אריאל שרון השומם והמופרז לגמרי בשטחו (8000 דונם, פי 3 מפארק הירקון), כפי שאולם הכדורסל של הפועל ת"א הועבר מאוסישקין (מבנה שהיה ישן, מתפורר ולא ממוזג) לדרייב אין (אולם רב תכליתי קומפקטי, זול ופשוט, יעיל וממוזג), אבל מסיבות סנטימנטליות החליטו להשאיר את בלומפילד במקומו. יש בכך גם תועלת, כי בימים אלה מקימים את הקו הראשון של הרכבת הקלה, שיעבור 100 מטר מהאצטדיון (וזה לא במקרה, זה חלק מהכלכליות של הקו) אממה? הקו מתוכנן להיות מבצעי רק ב 2021, מה שאומר שנתיים אצטדיון בלי רכבת קלה (אבל יש אוטובוסים לאזור ואפשר להוסיף עוד), ולכן לדעתי לא צריך למהר ולעבוד ב 2 משמרות. לא יקרה כלום אם יעבדו במשמרת אחת שתעלה פחות כסף והאצטדיון יפתח שנה אח"כ.
dw  |  19.10.17
5.
ישראל נמצאת במזרח התיכון ולא באירופה או צפון אמריקה
לכן גג איננו פריט הכרחי באצטדיון (וגם שם אצטדיונים רבים אינם מקורים). ואם יהיו כמה ימי גשם. אז שלא יחשקו אז. אני כתושב לא מוכן לממן גג למתקן לוקסוס והצופים מן הסתם לא מוכנים לשלם כפול מחיר כניסה בשביל גג לכמה ימים בשנה. מדובר בהוצאה עצומה על מתקן ספורט לקבוצות ספורט מקצועניות, שמשום מה לא קיבל מימון גם מהטוטו, למרות שמיועד למשחקי כדורגל. לי כתושב יותר חשוב שיהיו מתקני ספורט עממיים, לתושבים. יש שכונות בת"א שאין להן מתנ"ס, שזה מתקן ספורט עממי לשימוש התושבים. למשל בגוש הגדול, רמת אביב החדשה, נווה אביבים ונאות אפקה. גם בפלורנטין עדיין אין אם כי מתוכנן לקום כזה בשוק עלייה. יותר חשוב לי גם לשפץ מתנסים ישנים, בהם משתמשים התושבים, מאשר להשקיע במתקן ספורט לוקסוס, שכמעט כל תושבי ת"א לא ישתמשו בו. תושבי מרכז ת"א ישמחו לבריכה ציבורית עממית רגילה, בנוסף על בריכת גורדון היוקרתית. גם שיפוץ גני ילדים, בתי ספר וגינות ציבוריות יותר חשוב לי כתושב ממתקן ספורט לוקסוס. בגני הילדים, בתי הספר והגינות הציבוריות משתמשים התושבים מדי יום.
dw  |  19.10.17
לכל התגובות