אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופטים והאוצר לקראת הסכם על תנאי הפנסיה הצוברת: יקבלו מענקים חד-פעמיים צילום: שאטרסטוק

השופטים והאוצר לקראת הסכם על תנאי הפנסיה הצוברת: יקבלו מענקים חד-פעמיים

שופטים שמונו לשפיטה אחרי 1999 ועד שנת 2011 יקבלו מענק חד-פעמי בסך 12 משכורות עם כניסתם לתפקיד ושופטים שמונו לאחר 2012 יקבלו מענק בגובה 9 משכורות. שופטים וותיקים יותר נהנים מפנסיה תקציבית

18.10.2017, 18:12 | משה גורלי

השופטים והאוצר לקראת הסכם על תנאי הפנסיה של השופטים. עדיין דרושים מספר מהלכים, כמו אישור ועדת הכספים והסדרת מעמדם של הדיינים והקאדים שעדיין לא נכללים בהסכם, אבל מסתמן הישג גדול לשופטים.

קראו עוד בכלכליסט

שופטים שמונו לשפיטה אחרי 1999 ועד שנת 2011 יקבלו מענק חד-פעמי בסך 12 משכורות עם כניסתם לתפקיד. הם יקבלו את המענק בשתי פעימות – 8.5 ו-6, כאשר 2.5 משכורות הם לגילום מס. שופטים שמונו לאחר 2012 יקבלו מענק בגובה 9 משכורות פלוס 2.5 לגילום מס. חלק מהמימון יגיע מהשופטים בדמות ויתור על ימי חופשה, ימי שבתון וימים לצורך כתיבה.

יוסי קוצ יוסי קוצ'יק.משמש יועץ לנציגות השופטים במאבקה | צילום: שלום בר טל יוסי קוצ

נציגות השופטים מסרבת לראות בהסכם הישג אלא תיקון של עיוות היסטורי שמקורו במעבר של השירות הציבורי ב-1999 מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת. השופטים, להבדיל מהצבא ושאר הסקטורים במגזר הציבורי, לא קיבלו פיצוי על הפגיעה שבמעבר. המעבר הזה יצר שני דורות של שופטים המכהנים בצוותא – שופטי הפנסיה התקציבית שבטוחים בעתידם לעומת שופטי הפנסיה הצוברת שיכלו לסיים את כהונתם עם גמלה זעומה.

אגב, יוסי קוצ'יק מי שהיה הממונה על השכר והוביל את המעבר לפנסיה הצוברת, הוא זה שכיום משמש יועץ לנציגות השופטים במאבקה.

ההסכם מבוסס על המתווה שהציעה ועדת ניסים, שהוקמה ב-2012 בידי שר המשפטים אז, פרופ' יעקב נאמן המנוח במהלך המשא ומתן ויתרו השופטים על פנסיית הגישור לשופטים שמחליטים לפרוש טרם הגיעם לגיל הפרישה – 70.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ל- 9
אני בספק אם קל יותר לחזור לעבודה אינטנסיבית במשרד מאשר לשבת בעוד דיונים ולכתוב עוד החלטות ופסקי דין וממילא גם אם זה היה נכון אין בכך בכדי להצדיק את הפרס שהשופטים מקבלים. לשופטים יש כל כך הרבה ימי חופש- שני שבתונים של חודש, פגרה של חודש וחצי וחופשות חגים. אז באמת סבבה ולא בעיה מבחינתם לפדות ימי חופש. השופטים מנותקים מהעם. לאלה שיש פנסיה צוברת מקבלים 100% ממנה ולא 70% כמו כל האחרים שיש להם פנסיה צוברת. ואף אחד אחר לא קיבל פיצוי על המעבר מפנסיה צוברת לתקציבית. ולבכות שהפנסיה שלהם תהיה זעומה? אין בושה.
אור  |  23.10.17
9.
לאורי
לשאלתך: שני שופטי עליון שנחשבים מצוינים פורשים השנה בטרם עת - זילברטל ודנציגר. השני מביניהם היה עורך דין צמרת שנים, מה שמביא למסקנה שבגיל 65 הוא מבין שקל יותר לשוב למשרד יוקרה עם כל הלחץ מאשר לשבת בעוד דיונים ולכתוב עוד ועוד החלטות ופסקי דין. לאחרים בגילם אין משרד לשוב אליו, והם לא יקימו אותו שוב בעשור השידי או השביעי לחיים, ולכן קשה יותר לפרוש. ההסדר המוצע לא יעלה לציבור כמעט כלום (הוא בעיקר יפדה ימי חופשה) ולא ייתן דבר לא לציבור ולא לשופטים.
אני  |  19.10.17
לכל התגובות