אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר במשרד הביטחון חשוד בעבירות מרמה ושוחד

בלעדי לכלכליסט

בכיר במשרד הביטחון חשוד בעבירות מרמה ושוחד

חקירה שלישית בחשד לשחיתות במשהב"ט: מנהל מחוז באגף ההנדסה והבינוי נחקר, הושעה, והוחזר לתפקיד אחר. המנהל מכחיש את החשדות

22.10.2017, 06:50 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

חשד לפרשת שחיתות נוספת במשרד הביטחון: מנהל מחוז צפון באגף ההנדסה והבינוי, יובל שרעבי, חשוד בביצוע עבירות מרמה ולקיחת שוחד. את החקירה נגד שרעבי מנהל הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (המלמ"ב). שרעבי הושעה למספר ימים מעבודתו לאחר שנחקר לראשונה בפרשה לפני כשלושה שבועות במשרדי המלמ"ב בתל אביב. הוא שב לאחרונה לעבודה אולם לתפקיד אחר.

קראו עוד בכלכליסט

החקירה הגלויה נגד שרעבי, המיוצג על ידי עו"ד עמיר קמחי, נפתחה בסוף החודש שעבר אז פשטו חוקרי המלמ"ב על ביתו הפרטי בראשל"צ. החוקרים ערכו חיפוש ותפסו מסמכים רבים, חשבוניות, 3 מחשבים ניידים וטלפונים סלולריים. לעשרות עובדיו של שרעבי נמסר עם פתיחת החקירה שהוא מושעה מעבודה לאחר שנפתחה נגדו חקירה פלילית של המלמ"ב. כאמור, לאחרונה הוא שב למשרד הביטחון. בשיחה עם מקורביו הכחיש את החשדות נגדו, וטען שנתן הסברים מפורטים לחוקרים על כל החשדות נגדו.

על פי אתר משרד הביטחון, אגף ההנדסה והבינוי הינו הסמכות המקצועית והזרוע המבצעת בתחום הבינוי במערכת הביטחון ובבסיסי צה"ל. הוא חולש על תקציב של מיליארדי שקלים בשנה. האגף עוסק בייזום, תכנון והוצאה אל הפועל של פרויקטים חדשים בתחום הבינוי, ובפיתוח ואחזקת מבנים ותשתיות של מערכת הביטחון בזמן שגרה ובחירום.

בחודשים האחרונים מתמודד משרד הביטחון עם כמה חקירות של פרשות שחיתות מביכות. הראשונה והגדולה שבהן היא פרשת הצוללות שבה מעורב עד המדינה ונציג טיסנקרופ הגרמנית מיקי גנור ובמסגרתה נעצרו, נחקרו והעידו עשרות מעורבים, חלקם ממשרד הביטחון, ובעלי תפקידים בצבא לשעבר. החשד המרכזי בפרשה זו היא כי גנור העביר כספי שוחד למקבלי ההחלטות במערכת הביטחון כדי לקדם אינטרסים עסקיים של יצרנית כלי השייט הגרמנית.

פרשה נוספת שנחשפה רק בשבוע שעבר, ושעליה הוטל צו איסור פרסום, נחקרת על ידי להב 433 באופן סמוי במשך שנה וחצי. החשד המרכזי בפרשה זו היא כי עובדי חברה אזרחית המספקת שירותי תשתית לצה"ל דיווחו במשך שנים וקיבלו כספים על עבודות שלמעשה לא בוצעו וכך הוציאו במרמה סכומי עתק לאורך שנים מהצבא. על פי החשד, קציני הצבא שמתוקף תפקידם נדרשו לפקח אחר המכרזים וקבלת השירות בבסיסים השונים, היו שותפים להוצאת כספים מהצבא בשיטה הזו תמורת שוחד. במסגרת חקירה זו נעצרו תחילה 12 מעורבים ומעצרם של חמישה מהם הוארך. בהמשך נעצרו שני חשודים נוספים - סא"ל בחיל האוויר ונגד בחיל ומעצרם הוארך גם כן.

את תגובת סנגורו של יובל שרעבי לא היה ניתן להשיג. ממשרד הביטחון נמסר: הנושא נמצא בבדיקה של הגורמים המוסמכים לכך במשרד הביטחון לכן מטבע הדברים לא נוכל להתייחס לגופן של הטענות.

(ארכיון) (ארכיון) (ארכיון)

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
מה שמעניין בכתבה הזאת, ממתי המלמ"ב מפעיל יחסי ציבור ופרסום?
המלמ"ב איבד מכשירותו בכמה אופנים: 1. פרשת הצוללות עברה תחת אחריותו. 2. הצעת החוק שהעלתה גברת לימור לבנת שאין צורך בפיקוח של סוכני נשק עבר גם מתחת לראדר של המלמ"ב. 3. חוסר היכולת האנליטית חוסר היכולת לחבר נקודות כדי לקבל תמונה מלאה בהיקף העסקאות הבטחוניות הפך את המלמ"ב לגוף חסר שיניים. 4. כמו גם בעסקאות של התעשייה הביטחונית שחושף שחיתויות פנה אל המלמ"ב ולא קיבל מענה. 5. אותו אחראי במלמב שהיה בקשר עם חושף השחיתויות התמנה לעבוד בחברה אותה הוא נתן ביקורת. 6. המלמ"ב צריך לבחון שוב את דרכי פעולותיו באשר לניתוח עסקאות לא כשרות, הגוף הפך להיות מכשיר לא אפקטיבי. נקווה שמביקורת זו, יהיה חידוש נהלים ודרכי פעולה לאכיפה מקיפה בכל עסקה ביטחונית. 7. בשביל מה כתבת היח"צ? זה ימושך לכיוונכם יותר ביקורת משהייתה קודם.
תחת ביקורת קשה  |  22.10.17
לכל התגובות