אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העו"ד מעל? שהבנק ישלם צילומים: אוראל כהן, בועז אופנהיים

העו"ד מעל? שהבנק ישלם

עו"ד אביחי ורדי, הנאמן של עו"ד יעקב פינק שמעל בכספי לקוחותיו, טוען שעל דיסקונט לשאת במלוא החובות שנוצרו מכיוון שהתרשל

22.10.2017, 14:45 | ענת רואה

עו"ד אביחי ורדי, המשמש כנאמן על נכסיו של עו"ד יעקב פינק שמעל בכספי לקוחותיו ונשלח למאסר בפועל, תובע מבנק דיסקונט לשאת בעצמו בסכומי הגניבה בהיקף נטען של 11.3 מיליון שקל. ורדי הגיש לאחרונה לבית המשפט בקשה יוצאת דופן, כחלק מתיק פשיטת הרגל של פינק, שבמסגרתה הוא דורש לחייב את הבנק בתשלום הסכום לקופת הכינוס, כדי לחלק אותו בין הנושים של הפרקליט לשעבר.

 

 

קראו עוד בכלכליסט

בקשתו של עו"ד ורדי הוגשה במהלך פגרת הקיץ לבית המשפט המחוזי בירושלים שם מתנהל תיק חדלות הפירעון של פינק. פינק, עורך דין ירושלמי שעסק בנדל"ן, הואשם במעילה במיליוני שקלים מכספי לקוחותיו וכן כי במשך שנים נהג לגנוב מלקוחותיו כספי נאמנות שהופקדו אצלו, אם לכיסוי צרכים אישיים או לכיסוי חובות המשרד וכן לכיסוי השקעות כושלות במיזמים שונים. הוא הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון ומרצה עונש של חמש שנות מאסר.

הנאמן עו"ד אביחי ורדי ומנכ"לית בנק דיסקונט לילך אשר טופילסקי, צילומים: אוראל כהן, בועז אופנהיים הנאמן עו"ד אביחי ורדי ומנכ"לית בנק דיסקונט לילך אשר טופילסקי | צילומים: אוראל כהן, בועז אופנהיים הנאמן עו"ד אביחי ורדי ומנכ"לית בנק דיסקונט לילך אשר טופילסקי, צילומים: אוראל כהן, בועז אופנהיים

במסגרת בקשת עו"ד ורדי הוא כתב כי היא עוסקת בבירור רשלנותו של בנק דיסקונט בכל הקשור להתנהלות הבנק בחשבונות הנאמנות השונים שנוהלו על ידי עו"ד פינק. "רשלנות זו של הבנק העניקה למעשה לעו"ד פינק את החירות לבצע את פעולות הגניבה והגזילה אשר בסופו של יום הביאו את קורבנות העבירה – הנושים השונים של עו"ד פינק – לכדי שוקת שבורה בכל הקשור לכספים שהופקדו בחשבונות הבנק וזרמו באופן כזה או אחר לגורמים שונים ומשונים שאין להם מאומה עם מטרות הכספים וייעודם".

לטענת ורדי, המסכת העובדתית והמשפטית בתיק היא פשוטה ומתבססת על הודאותיו של פינק במשטרה ובפני גורמים נוספים ועל מסמכי הבנק עצמו שעד כה גולו, לטענת הנאמן, רק בחלקם. לפי ורדי, באופן שאינו ראוי נמנע הבנק מלגלות את מלוא המסמכים הקיימים אצלו.

ורדי מביא דוגמה לשאלה שהופנתה לפינק במהלך חקירתו במשטרה אילו אסמכתאות הוא מסר לבנק כדי לבצע משיכות כספים מחשבונות נאמנות של לקוחותיו. ההנחה בבסיס השאלה היתה כי על פי החוק, הבנק אמור לקבל אסמכתאות להוצאת הכספים.

תשובת פינק היתה שהוא לקוח ותיק בבנק דיסקונט וניהל במהלך השנים חשבונות נאמנות רבים כשהטיפול היה מול פקידה אחת או שתיים כל הזמן ו"נתנו בי המון אמון". פינק הוסיף כי בבנק אחר, מסד, דרשו ממנו לראות מסמכים וחוזים בקשר להעברות כספים אך לדבריו, "בבנק דיסקונט. כאשר שילמתי סכומים גדולים של מאות אלפי שקלים... בדרך כלל לא שאלו למה השם על השובר לא זהה לשם על החשבון נאמנות, וככה שילמתי חובות של לקוח אחד מחשבון נאמנות של לקוח אחר".

השופט דניאל טפרברג הורה לבנק דיסקונט להגיב לבקשה אך הבנק הגיש בתגובה בקשה לסילוק על הסף והוא טוען שמדובר ב"תביעה נזיקית בתחפושת", כלומר שעל הנאמן היה להגיש תביעה כספית בהיקף 11 מיליון שקל נגד הבנק ולא לנהל את ההליך בתוך הליך פשיטת הרגל של פינק. לטענת הבנק, באמצעות משרד נשיץ ברנדס, מדובר במחלוקת המחייבת בירור עובדתי מורכב ורחב היקף ומדובר בניסיון חסר בסיס של ורדי לנסות ולחייב את הבנק בכספים שגנב פינק.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
תביעה מעניינת מאוד - נוגעת לאחריות של בנקאים בחשבונות נאמנות שמנוהלים בבנק
שימו לב שלפי הדברים שעו"ד פינק אמר - בבנק מסד לא נתנו לו לפעול ללא אסמכתאות מסודרות ולכן לא עבד איתם... זה אומר שהבנק אמור לקבל אסמכתאות שפינק אומר שלא סיפק לבנק דיסקונט... מעניין מה יהיה פסק הדין...
כלכלן  |  22.10.17
לכל התגובות