אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבנר סטפק רכש מניות מיטב דש בכ-270 אלף שקל צילום: אוראל כהן

אבנר סטפק רכש מניות מיטב דש בכ-270 אלף שקל

חודשיים לאחר ביטול עסקת המכירה של בית ההשקעות: בנו של השותף הבכיר צבי סטפק רכש מניות מיטב דש בבורסה במהלך השבוע האחרון

25.10.2017, 12:45 | מיקי גרינפלד

חודשיים לאחר שמכירת מיטב דש ירדה מהפרק, אבנר סטפק מגדיל במעט את הנתח שלו בקבוצה. אבנר, בנו של בעל השליטה צבי סטפק (לצד שותפו אלי ברקת), המכהן כחבר דירקטוריון, רכש בשבוע האחרון מניות מיטב דש בהיקף כולל של כ-268 אלף שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

אבנר ביצע בפועל בבורסה שלוש רכישות נפרדות, ב-18, 19 ו-24 לאוקטובר, הראשונה בהיקף של 66.4 אלף שקל (במחיר ממוצע של 1,332.4 אג'), השנייה ב-91.5 אלף שקל (מחיר ממוצע של 1,349.95 אג') והשלישית הגדולה מכולן, בהיקף של 109.8 אלף שקל (במחיר ממוצע של 1,373.47 שקלים).

מניית מיטב דש פתחה את יום המסחר (ד') בשווי של 1,374 אג'. המניה עלתה בשבוע האחרון ב-2%, והיא עומדת על תשואה חיובית של 10.5% מתחילת החודש - אך עם ירידה של 19.3% מתחילת השנה.

בסך הכול רכש אבנר סטפק 19,768 מניות ולאחר הרכישות הוא מחזיק ב-730,198 מניות של החברה, נתח של 1.07%. סטפק הבן מחזיק במניות באמצעות חברת שירה 10 אסטרטגיות שבבעלותו. האב צבי סטפק מחזיק בנתח של 27.09% במיטב דש ושותפו ברקת עם 28.2%. המנכ"ל אילן רביב מחזיק ב-1.12% בקבוצה.

בדצמבר שנה שעברה הודיע מיטב דש על מכירתו לקרן הסינית-אירופאית XIO, על פי שווי של 1.48 מיליארד שקל לבית ההשקעות. על פי תנאי העסקה, בעלי המניות יכלו לבחור באחת משתי חלופות למכירת מניותיהם, על פי האחת היו אמורים צבי ואבנר סטפק 420 מיליון שקל, 405 מיליון שקל לצבי והייתרה לאבנר. על פי השנייה שבה מחצית התשלום מחולקת לשלוש שנים, יקבל כל צד מהשותפות כ-525 מיליון שקל.

לאחר העסקה סיפר אבנר בראיון ל"כלכליסט" על הצער שיש בו על מכירת בית ההשקעות (שלא יצאה לפועל לבסוף): “אבא שלי תמיד היה בציר המקצועי, מנהל לקוחות והשקעות ראשי, שר החוץ. אני הייתי שר הפנים. אני מחובר לקרביים של הארגון, לעובדים שלו, הרבה יותר מאבא שלי. אני מכיר את רובם, וחלק מהם עבדו איתי שנים ארוכות, ובאופן טבעי ההחלטה היתה לי יותר קשה”.

בסופו של דבר בוטלה העסקה כאמור: לאחר שגוועה באיטיות במשך חודשים ארוכים, באוגוסט האחרון הודיע מיטב דש רשמית על ביטולה. ימים ספורים לפני הביטול, לאחר דחיות רבות, היה המועד האחרון להגשת בקשת היתר שליטה מצד XIO לרשות שוק ההון. ואולם בקשה זו לא הוגשה לאחר שמיטב דש התנגד למתווה הבקשה שהכינה XIO - ודירקטוריון בית ההשקעות החליט על ביטול העסקה באופן סופי.

אבנר סטפק , צילום: אוראל כהן אבנר סטפק | צילום: אוראל כהן אבנר סטפק , צילום: אוראל כהן

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
טוב וגם לא טוב
מצד אחד אפשר להבין אותו, זו הזדמנות להגדיל אחזקות בבית השקעות מוביל שמתומחר בזול בכל פרמטר פיננסי שהוא (מכפיל EBITDA, מכפיל רווח וכו') עם תשואה דיבידנד שנושקת ל- 5% בשנה (תמצאו לי אג"ח כזה בשוק...) . עתידו של בית ההשקעות מקנה לו הזדמנויות צמיחה בשוק ההון פורח יחסית, במדינה שהחסכון לפנסיה והשתלמות גדל בכל שנה ובכניסה לתחומי משיקים נוספים בעיקר באשראי החוץ בנקאי. עבורנו שאר בעלי המניות, העובדה שבעלי שליטה מהטיפוס הישר הזה רוכש מניות עשוי להעיד שלא צפויה מכירה של בית ההשקעות לגוף פיננסי זר אחר בקרוב ומכאן שפוטנציאל תשואה משמעותית למשקיעים בטווח הקרוב אינו גבוה. בהצלחה לכולם,
ברק ס.  |  07.11.17