אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באיזו שעה ביום הכי כדאי לשלוח קורות חיים? צילום: שאטרסטוק

באיזו שעה ביום הכי כדאי לשלוח קורות חיים?

השעה הגרועה ביותר לשליחת מועמדות לעבודה היא 19:30 בה יש סיכוי של 3% בלבד לזימון לראיון. מחקר מצא באיזו שעה הסיכוי שיזמנו אתכם לראיון הוא הגבוה ביותר

26.10.2017, 18:11 | שירות כלכליסט

שליחת טופס המועמדות שלכם בשעה הנכונה של היום יכולה להגדיל פי 5 את הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה – ומחקר חדש מצא את הזמן הנכון לעשות זאת:

קראו עוד בכלכליסט

• שעת היום בה אתם שולחים את קורות החיים שלכם יכולה להיות בעלת השפעה רבה על הסיכוי שמישהו יקרא אותן.

• טפסי מועמדות שמתקבלים אחרי השעה 16:00 הכי פחות סביר שיובילו לראיון עבודה.

• הזמן הטוב ביותר ביום לשלוח קורות חיים הוא בין 6 ל-10 בבוקר.

אם החלפתם עבודה בעבר, אתם בטח יודעים שלהגיש מועמדות לעבודה חדשה היא בעצמה עבודה במשרה מלאה. אבל אם אתם שולחים את קורות החיים שלכם אחרי שעות העבודה, זה עשוי לחבל במאמציכם.

אל תשלחו קורות חיים כשאתם חוזרים הבייתה מהעבודה, צילום: שאטרסטוק אל תשלחו קורות חיים כשאתם חוזרים הבייתה מהעבודה | צילום: שאטרסטוק אל תשלחו קורות חיים כשאתם חוזרים הבייתה מהעבודה, צילום: שאטרסטוק

על פי ניתוח של יותר מ-1,600 טופסי מועמדות מ-TalentWorks, טפסי מועמדות שהתקבלו ב-19:30 היו הכי פחות סבירים להוביל לראיון עבודה – סיכוי קלוש של 3%. למעשה, כל טופסי המועמדות שנשלחו אחרי 16:00 היו בעלי סבירות של 5% או פחות להוביל לתגובה כלשהי.

אבל לא הכל שחור – שינוי התזמון שלכם יכול לשפר את סיכוייכם. הניתוח מצא שהזמן הטוב ביותר להגיש מועמדות לעבודה הוא בין 6 ל-10 בבוקר, מה שמעלה פי 5 את הסיכוי להתקדם לראיון. באתר ביזנס אינסיידר פרסמו כמה טיפים שיעזרו לכם להקדים את האחרים, ולזכות בתגובה המיוחלת.

איך לגרום לכך שיקראו את קורות החיים שלכם:

  • היו הראשונים בתיבת הדואר הנכנס שלהם. כל מי שיש לו חיבור לאינטרנט יודע שעומס האימיילים הוא מאבק של ממש. עיקפו את התחרות כך שתשלחו את טופס המועמדות שלכם בשעה מוקדמת של היום כדי שיהיה אחד הפריטים הראשונים בתיבת הדואר הנכנס של המעסיק; מחקרים אחרים אישרו שדוא"ל שנשלח בשעות מוקדמות מניב שיעורי תגובה גבוהים יותר. אם אתם כותבים את האימייל שלכם בערב, שמרו אותו כטיוטה או השתמשו בשירות תזמון (כמו Boomerang של ג'ימייל) כדי לשלוח אותו לפני שאתם יוצאים למשרד בבוקר המחרת.

  • אתם יכולים גם לכוון להפסקת הצהריים. הניתוח של TalentWorks מצא שהסבירות לקבלת ראיון פוחתת במקרה של מועמדויות שנשלחו אחרי 10 בבוקר – למעט עלייה קטנה ב-12:30. זה עולה בקנה אחד עם ממצאים נוספים לפיהם הודעות שנשלחות בשעת הפסקת הצהריים מקבלות גם הן שיעור תגובה גבוה יותר, כנראה כיוון שאנשים מקדישים זמן אחרי ההפסקה כדי לעבור על האימיילים שהצטברו אצלם מהבוקר.

  • כנסו ל"זון". חלונות ההצלחה של הבוקר המוקדם והפסקת הצהריים עובדים רק אם אתם שולחים את מועמדותכם באזור הזמן הגלובלי הנכון מבחינת המעסיק, לכן וודאו שאתם מסונכרנים איתו במידה ואתם מגישים מועמדות לעבודה בעיר או מדינה אחרות.

  • חשבו טוב על שורת הנושא. תשומת הלב שלכם לפרטים לא צריכה להיעלם אחרי שסיימתם את ההגהה של קורות החיים וטופס המועמדות שלכם. כדי להעלות את הסיכויים שהאימייל שלכם יזכה להתייחסות, הוסיפו לו שורת נושא ברורה וחדה. וודאו שניתן למצוא אותה בקלות בחיפוש ושהיא כוללת מילות מפתח (כמו המשרה אליה אתם מגישים מועמדות) כדי לעזור למעסיק הפוטנציאלי למצוא אותה מאוחר יותר – אתם יודעים, למשל כשהם יחפשו אותה כהכנה לראיון העבודה שלכם.

תגיות