אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלפבית עקפה את תחזיות הרווח וההכנסות לרבעון

אלפבית עקפה את תחזיות הרווח וההכנסות לרבעון

החברה האם של גוגל רשמה רווח נקי של 9.57 דולרים למניה על הכנסות של 27.8 מיליארד דולר; האנליסטים ציפו לרווח נקי של 8.31 דולרים למניה על הכנסות של 21.94 מיליארד דולר; המניה מזנקת ב-4.7% במסחר המאוחר

26.10.2017, 23:24 | רפאל קאהאן

אלפבית, החברה האם של גוגל, פרסמה היום לאחר המסחר בוול סטריט את הדוחות לרבעון השלישי.

הרווח הנקי הסתכם ב-6.73 מיליארד דולר, 9.57 דולרים למניה, לעומת 6.33 מיליארד דולר, 7.25 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות עלו ל-27.8 מיליארד דולר, לעומת 22.5 מיליארד דולר אשתקד. האנליסטים ציפו לרווח נקי של 8.31 דולרים למניה על הכנסות של 21.94 מיליארד דולר.

מניית אלפבית מזנקת ב-4.7% במסחר המאוחר. המניה זינקה ב-25.9% מתחילת השנה.

ההכנסות מתחום הפרסום המשיכו לגדול - זה הרבעון ה-15 ברציפות. מדובר בפעילות הליבה של החברה, המהווה את מרבית ההכנסות שלה. עם זאת אלפבית, שהגדילה השנה את השקעותיה בתחומים נוספים, רשמה זינוק של 40% בקטגוריית "הכנסות אחרות" ל-3.4 מיליארד דולר. עסקי הקטגוריה, כגון סמארטפוני הפיקסל, חטיבת מחשוב הענן או הרמקולים החכמים, לא מפסיקים לצמוח.

ואולם ההימור העיקרי של גוגל היה בתחום הענן, שם היא מנסה להתחרות באמזון. אך למרות הכל, ההערכות המוקדמות של האנליסטים מעמידות את היקף ההכנסות מהתחום על כ-15% מסך המכירות של קטגוריית "אחרים" - רחוק מאוד מהיקפי המכירות של אמזון או מיקרוסופט, מובילות הקטגוריה.

גם מכירות סמארטפוני הפיסל מהוות חלק מאותה קטגוריה, אך לא ברור מה חלקם בה. כך או כך, המכירות "האחרות" של גוגל גדלו בהיקף ניכר ביחס לשנה שעברה מה שמעיד על שגם תחום החומרה ואינטרנט הדברים מהווים הימור מוצלח. בייחוד ביחס להשקעות הניכרות שגוגל ביצעה לאחרונה כגון הרחבת היצע הרמקולים החכמים ורכישת חטיבת התכנון של סמארטפוני הפיקסל מידי HTC בכמיליארד דולר לפני כחודשיים.

לבסוף, קטגוריית ה"הימורים אחרים" בו מתחבאים כל הפרויקטים של החברה בתחומים שאינם בליבת עסקיה כמו מכוניות אוטונומיות או מחקר רפואי עדיין מדממת הפסדים, אך פחות מבעבר. ההפסדים הצטמצמו מעט מ-861 מיליון דולר לכ-812 מיליון דולר, אך ההכנסות כמעט הוכפלו ביחס לרבעון המקביל אשתקד, מ-197 מיליון דולר הם זינקו ל-302 מיליון דולר.

המרכיבים של הקטגוריה הזו כוללים למשל את וויימו, חטיבת הרכב האוטונומי, שעדיין לא החלה את פעילותה באופן מסחרי בהיקף נרחב. אך חטיבת הבית החכם, Nest, כן, והגידול הניכר במכירות כנראה מגיע לפחות בחלקו הארי ממוצריה כמו גם מפעילות הסיבים והמחקר הרפואי של Verily. שתי פעילויות נוספות שמתחבאות שם הן פעילות זרוע ההשקעות ופרויקט Loon, בלוני האינטרנט. אך כפי שסמנכ"לית הכספים של אלפבית, רות פורת, ציינה, "מדובר בהימורים לטווח הארוך. אנחנו בונים שם עסקים שיהפכו לבעלי ערך בהמשך. מדובר בתרבות של חדשנות שמשקפת את כוחה של גוגל".

 

סונדאר פיצ סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ

תגיות