אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המהלך הסיני נגד הדולר: תתמחר חוזי נפט ביואן צילום: csmonitor.com

המהלך הסיני נגד הדולר: תתמחר חוזי נפט ביואן

סין עשויה להשיק עוד לפני סוף השנה הנוכחית את הפטרו-יואן כאמצעי חדש לתמחור הנפט; אם יצבור המהלך פופולריות, יהיה בכך צעד מהותי לכיוון ערעור הסטטוס של הדולר כמטבע החזק בעולם

31.10.2017, 18:49 | שירות כלכליסט

סין עשויה לבצע מהלך משמעותי נגד הדומיננטיות הגלובלית של הדולר, עוד לפני סוף השנה.

קראו עוד בכלכליסט

האסטרטגיה הסינית החדשה תגייס לצדה את שוקי האנרגיה, זאת כדי להציג אמצעי חדש לתמחור נפט, הפטרו־יואן. בניגוד לחוזים מבוססי הדולר האמריקאי ששולטים בשווקים הגלובליים כיום, הבנצ'מרק יהיה המטבע הסיני. אם יצבור המהלך פופולריות, כפי שסין מקווה, יהיה בכך צעד מהותי לכיוון ערעור הסטטוס של הדולר כמטבע החזק בעולם.

היואן הסיני, צילום: בלומברג היואן הסיני | צילום: בלומברג היואן הסיני, צילום: בלומברג

סין היא יבואנית הנפט הגדולה בעולם, כך שעבור בייג'ינג קיים היגיון רב בתמחור הסחורה החשובה ביותר בכלכלה הגלובלית במטבע שלה. מעבר לכך, התרחקות מהדולר היא בבחינת עדיפות אסטרטגית ראשונה במעלה עבור מדינות כמו סין ורוסיה. זאת משום ששתיהן שואפות לצמצם את התלות שלהן בדולר האמריקאי, ולהגביל בכך את חשיפתן לתנודתיות המטבע ולסנקציות כלכליות ככלי נשק פוליטי בידי ארה"ב.

על פי הערכות אנליסטים, גם אם מהלך כזה לא ישנה את כללי המשחק בשלב ראשון, הוא יהווה סמן נוסף לתחילתה של דעיכת הדולר.

עם זאת, אחד המכשולים המרכזיים העומדים בדרכה של סין לתמחר את הנפט ביואן הוא המטבע עצמו. זאת משום ששערו נקבע על ידי הממשל בבייג'ינג במהלכי התערבות שנויים במחלוקת. בהינתן השליטה ההדוקה של המשטר במטבע, שחקנים גלובליים רבים יחשדו כי בנצ'מרק סיני לשוק הנפט יהיה נתון לניטור הדוק של בייג'ינג.

"ההסתייגות הגדולה ביותר שלי היא התפקיד של הממשל המרכזי והתעדוף הצפוי של חברות סיניות", כך על פי ג'ון דריסקול, מנהל חברת הייעוץ JTC בסינגפור, שאמר את הדברים לסי.אן.בי.סי.

ברקע ההסתייגויות הללו, בייג'ינג מקדמת את המהלך ב"קצב מהיר", כך על פי דיווחים של התקשורת הממשלתית בספטמבר האחרון.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
שכחתם למה ארצות הברית פלשה לעירק ב 2003
הסיבה היחידה הייתה הניסיון של סדאם לבצע חוזים ביורו, כל השאר היה תירוצים. אני מניח שהניסיון הסיני יוביל למלחמת סחר עם ארה״ב ועלול גם להוביל למלחמה אמיתית. כל שכן המהלך גם מסכן את אירופה, כך שלאמריקאים תהיה משענת קנה רצוץ אבל משענת. במקרה של מלחמת סחר הדבר יחזיר משרות בטווח הבינוי והארוך לארצות הברית עקב עליית מחיר הסחורות מסין וירידת ערך הדולר. ולבסוף צריך לזכור כי לארה״ב יש מספיק דלק עבור עצמה וכי חברות אמריקאיות גלובליות עדיין ימשיכו להשתמש בדולר. יהיה מעניין מאוד
אוחדו  |  31.10.17
לכל התגובות