אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמלת ערבות בנקאית לקראת הוזלה משמעותית

עמלת ערבות בנקאית לקראת הוזלה משמעותית

הפיקוח על הבנקים נמצא בישורת האחרונה לקראת הוזלה משמעותית של העמלה, שתעריפה הוא מהגבוהים ברשימת העמלות; בתקופה הקרובה יושלם המהלך, שישנה את מתווה החישוב מ-3%-5% למחיר קבוע

01.11.2017, 16:16 | רעות שפיגלמן

בהתאם למכתבי התכתבות בשנה וחצי האחרונות בין העמותה לצמצום פערים חברתיים ובין הפיקוח על הבנקים, שהגיעו לידי "כלכליסט", עולה כי בפיקוח על הבנקים נמצאים בישורת האחרונה לקראת הוזלה משמעותית של עמלת הערבות הבנקאית - שתעריפה הוא מהגבוהים ברשימת העמלות שהציבור משלם לבנקים.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בעמלה שמשלמים שוכרי הדירות תמורת העמדת ערבות בנקאית - במקרה שבעלי הדירות לא מוכנים לקבל צ'ק בנקאי ודורשים מהשוכרים להנפיק ערבות בנקאית. 

 

בהנפקת הערבות מתחייב הבנק כלפי בעל הדירה שאם השוכר לא ישלם את שכר הדירה, ובהתקיים תנאים מסויימים - יוכל המשכיר לקבל את כספי הערבות במקום תשלום שכר הדירה המקורי. סכום הערבות לרוב שווה ערך לשלושה חודשי שכירות, ועמלה ממוצעת עומדת על 3%-5% מהיקף הערבות.

המפקחת על הבנקים חדוה בר המפקחת על הבנקים חדוה בר המפקחת על הבנקים חדוה בר

לדוגמא, הערבות שישלם שוכר שמשלם 5,000 שקל בחודש תעמוד על 15 אלף שקל. בבנק לאומי, למשל, ישלם השוכר עמלה של 5% לשנה - 750 שקל. מדובר בעמלה שנתית, שכל חידוש חוזה יגרור תשלום נוסף שלה.

מהמכתבים שהגיעו לידי כלכליסט עולה כי בחודש פברואר 2016 אישר בנק ישראל לעמותה את כוונת הפיקוח לקבוע עמלה אחידה שלא תחושב ביחס לערבות, ומהתכתבות נוספת בתחילת השבוע הזה עולה כי המהלך נמצא בשלבי הסדרה מתקדמים ויפורסם לציבור הרחב בקרוב.

כיום היבט בעייתי בהקשר זה הוא גובה העמלה - ככל שהשכירות גבוהה יותר כך העמלה יקרה יותר, גם אם הועמד כנגדה פיקדון בנקאי. בנוסף אין היגיון בתשלום חוזר של העמלה בשנה העוקבת כאשר חוזה השכירות ותנאיו לא השתנו.

בהתאם לידוע בחודש יולי האחרון, בנק ישראל בחן את הצורך בשינוי מתווה חישוב העמלה, ואת הצורך האם יש לבצע הוזלה. כעת מובן מההתכתבות בין שני הצדדים כי אכן הוחלט להוזיל את העמלה, מהלך שיושלם בתקופה הקרובה, כמו גם שינוי מתווה החישוב- עמלה קבועה ולא כחישוב אחוז מהיקף הערבות.

תגיות