אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תיק 3000: המשטרה מבקשת להאריך בחודש את הרחקת דוד שרן מקצא"א צילום: עמית שעל

תיק 3000: המשטרה מבקשת להאריך בחודש את הרחקת דוד שרן מקצא"א

בדיון בביהמ"ש אמרה נציגת המשטרה כי בתחילה "שרן היה בסטאטוס של עד ועם הזמן שונה הסטאטוס בעניינו. התיק מורכב, גדול מימדים והדרך לחקר האמת היא ארוכה, מפותלת ורחוקה מלהסתיים בקרוב"

02.11.2017, 12:23 | זוהר שחר לוי

המשטרה ביקשה היום (ה') מבית משפט השלום בראשון לציון להאריך בחודש נוסף את הרחקתו של דוד שרן ממשרדי קצא"א, בה הוא משמש כמזכיר, בטענה כי "החקירה רכישה ויש חשש לשיבוש חקירה". בית המשפט טרם הכריע בסוגיה.

קראו עוד בכלכליסט

נציגת המשטרה אמרה בדיון כי "מדובר בחקירה רגישה ומורכבת, מסועפת ומרובת מעורבים שהחלה ביחידה לפני כשנה". לדבריה, בכל יום מבצעת היחידה פעולות חקירה בתיק. "המטרה", הוסיפה, "היא להגיע לחקר האמת. שרן החל מעורבות בתיק החקירה בסטאטוס של עד ועם הזמן שונה הסטאטוס בעניינו. התיק מורכב, גדול מימדים והדרך לחקר האמת היא ארוכה, מפותלת ורחוקה מלהסתיים בקרוב".

סנגורו של שרן, עו"ד איתן מעוז, ביקש בדיון לדחות את בקשת המשטרה. "נדמה לי", אמר, "שצריך לשים לזה סוף. בית המשפט לא באמת פיקח על התקדמות החקירה, פעולות החקירה, אני לא יודע מה הן, אך הן נשמעות לי מוגזמות לחלוטין".

דוד שרן (ארכיון), צילום: צפריר אביוב דוד שרן (ארכיון) | צילום: צפריר אביוב דוד שרן (ארכיון), צילום: צפריר אביוב

לדברי מעוז, יש לאפשר לשרן לשוב לעבודתו באופן מלא תחת מגבלות מסוימות. "הלכה למעשה", הוסיף, "מר שרן משלם מכיסו את החקירה הזו. הוא למעלה מחודשיים אינו עובד, פרנסתו הופסקה, חברה שמתנהלת ללא מזכיר שזה תפקיד חשוב – נפגעת. צריך למצוא לזה פתרון. אי אפשר שכל פעם היחידה החוקרת תקבל עוד ועוד ימי הרחקה".

השופטת עינת רון שדנה בבקשת המשטרה צפויה למסור את החלטתה בסוגיה זו בקרוב. עד אז נאסר על שרן לחזור למשרדי קצא"א.

שרן, לשעבר ראש לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נעצר בספטמבר האחרון ביחד עם מעורבים נוספים במסגרת פרשת הצוללות, המכונה גם תיק 3000. הוא נעצר על רקע עדותו של עד המדינה מיקי גנור בחשד ללקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע.

על פי החשד, עד המדינה גנור, נציג חברת טיסנקרופ הגרמנית, העביר כספים לשרן בתמורה להדלפת מידע הקשור למכרזים בתחום הרכש הביטחוני, וכן לגבי יחסי הכוחות והצבעות השרים בקבינט המדיני-ביטחוני שקשורות אליהם.

לאחר שחרורו ממעצר, וכחלק מתנאי שחרורו, נאסר על שרן להיכנס למשרדי קצא"א, בה הוא משמש כמזכיר. בתחילת חודש אוקטובר הסתיימה תקופת הרחקתו מקצא"א, ולאחר פרסום ב"כלכליסט"

פנתה המשטרה לבית המשפט ודרשה להאריך את הרחקתו. השופטת עינת רון קיבלה את עמדת המשטרה וציינה בהחלטתה כי "באיזון הנכון של כלל השיקולים, דהיינו מחד גיסא הפגיעה בעבודתו של החשוד והרחקתו ממנה, אל מול החשש לפגיעה ממשית בחקירה, יש להיענות לבקשה". סנגורו, עו"ד מעוז ערער על החלטה זו אך נדחה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
איך בכלל חושבים להחזיר אותו לתפקיד??
מדובר על פקיד מדינה בכיר שחשוד בעבירות חמורות של שוחד. החוצפה שלו מניעה אותו לדרוש שיחזירו אותו לעבודה במקום שיוריד את הראש ויעלם מהנוף של הפקידות הבכירה בישראל שהתחילו לעשות בה 'ניקוי אורוות' שראוי שיימשך. הטיעון שעורך דינו מציג ש"חברה חייבת מזכיר" עוד יותר מגוחך למי שמכיר את המינויים הפוליטיים של מזכירים בחברות מעין אלה שכל מטרתם לרפד עסקן פוליטי במשרה עם שכר מכובד והעבודה עצמה לא רבה. מקווה שבית המשפט יגלגל אותו מכל המדרגות כמו שצריך לעשות עם כל מושחת במדינה הזו ויפה שעה אחת קודם!
שימי  |  03.11.17
3.
למה חתמו אם אין ראיות חותכות
ואם ישנן ראיות חותכות אז למה צריך להמשיך ולהתקשקש. שיגישו כתבי אישום וקדימה. כשאומרים שהחקירה מורכבת זה אומר שהראיות שניתנו אינן חותכות. איך אדם שהיה מקור הפשיעה קיבל רק שנה ורק 10 מלשח קנס. כשכל הכסף שקיבל מהמספנה הוא תוצר של שוחד? הזיה.
אם אחרי עד מדינה אין הרשעה ברורה כשלון  |  02.11.17