אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רשמית: ברודקום הגישה הצעה לרכישת קוואלקום ב-130 מיליארד דולר

החברה הגישה את ההצעה באופן חד צדדי, על בסיס שווי מניה של 70 דולר - כמעט 10 דולר מעל שוויה בשוק. ההצעה צפויה לגרור התנגדות בקרב דירקטוריון ענקית השבבים, מה שעלול להוביל למשבר בחברה

06.11.2017, 14:45 | שירות כלכליסט

שלב רשמי ראשון בעסקת ההייטק הגדולה בהיסטוריה: ברודקום מגישה הצעה לרכישת ענקית השבבים קוואלקום בשווי של 130 מיליארד דולר - סכום הכולל תשלום חובות של קוואלקום. העסקה נעשית על בסיס של 70 דולר למניית קוואלקום, שננעלה ביום ו' במחיר של 60.81 דולר למניה.

קראו עוד בכלכליסט

לעסקה צפויה דרך קשה בטרם תושלם: הנהלת הנהלת והדירקטוריון צפויים לעיין בהצעה, לפי גורמים המקורבים לנושא, אך ככל הנראה שההמלצה הגורפת לבעלי המניות תהיה לדחות אותה. מהלך כזה ידחוף את ברודקום למאבק דרך גורמי צד שלישי - בו צפויות להתערב שחקניות אחרות בשוק השבבים. חלק מבעלי המניות של קוואלקום צפויים דווקא לאמץ את העסקה, מה שעלול להוביל לעימותים בתוכה.

מעבד קוואלקום
מעבד קוואלקום צילום: Extremetech

מיזוג בין ברודקום וקוואלקום ייצור ענקית מעבדים, שחולשת על כמעט כל רכיבי השבבים שמותקנים בטלפונים סלולריים: בעוד ברודקום מפתחת שבבי תקשורת, מפתחת קוואלקום את פלטפורמת המעבד הראשי ורכיב העיבוד הגרפי.

מה יקרה אם תושלם העסקה? כשעכבר בולע הר ומוליד מפלצת לעסקת רכישת ענקית השבבים בידי ברודקום ב-130 מיליארד דולר תהיה השפעה אדירה על השוק: בבת אחת תיווצר חברה שמסוגלת להציע ליצרניות הסמארטפונים למיניהן חבילות מעבדים מלאות, מה שיגביל משמעותית את המתחרות. מה יוכלו לעשות? רפאל קאהאן, 2 תגובותלכתבה המלאה

נכון להיום, כל מכשירי העילית בעולם (למעט מכשירי האייפון של אפל, וה-Mate 10 של וואווי) מבוססים על שבב הסנאפדרגון 835 של קוואלקום. עסקה שכזו תניב חברה שמסוגלת להגיש הצעה מפתה מאוד ליצרניות הטלפונים, שצפויה להיות משתלמת יותר משל חברות אחרות שמפתחות כל אחת רכיב בודד.

קוואלקום עצמה נמצאת בימים אלה בתהליך רכישת חברת NXP, יצרנית מעבדים אחרת שמתמחה בתחום אינטרנט הדברים והרכב החכם, ב-47 מיליארד דולר. NXP גם מחזיקה בעמדת הובלה בתחום שבבי ה-NFC - עוד רכיב שנמצא בסמארטפונים רבים בעולם.

אם קוואלקום תשלים את רכישת NXP ותירכש בעצמה, החברה המשולבת תחלוש על פני כל התחומים הרווחיים ביותר בזירת המובייל ותטיל צל ענק על וואווי, מדיה-טק, אינטל, TSMC וסמסונג. לאור זאת, צפוי המהלך להיתקל במשוכות רגולטוריות ברחבי העולם.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
נשמע יקר אבל 60$ במזומן ועוד 10 במניות זו לא תשואה משמעותית לבעלי המניות
חברה כמו קואלקום עם קניין רוחני פטנטים וקווי מוצרים רוחיים צריכה בכמה שנים להכפיל את שוויה אם לא יותר. סתם לדוגמה אנווידיה עלתה פי 30 בשנים האחרונות... לקבל 70$ למניה זה מחיר לא מאוד אטרקטיבי. עדיף לתת לה להתקדם ולעלות הרבה מעבר ל70
מחזיק מניות קואלקום  |  07.11.17