אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אביב מתבשל צילום: עמית שעל

אביב מתבשל

שנה אחרי הזכייה במאסטר שף טום אביב מבשל בטלוויזיה ובבתי לקוחות ומרגיש מוכן לפתיחת מסעדה

07.11.2017, 08:31 | רעות ברנע

“יש פה יותר מדי גאונים. ואני לא אומר את זה בציניות”, אומר טום אביב, הזוכה בעונה האחרונה של מאסטר שף. “להגיד היום בעולם שאתה שף ישראלי זה עובד, זה טרנדי”.

הרבה גבות הורמו עם זכייתו של אביב (29) בתכנית הריאליטי הפופולארית. ראשית, הוא הזוכה הצעיר ביותר בתולדות התכנית. שנית - הוא מגיע בכלל מתחום הנדל”ן, ללא רקע בבישול, למרות שגדל בבית של שף ומסעדן ותיק – עשי אביב (“פיקאסו”). שלישית, היו שטענו שקיבל יחס מועדף מהשופטת מיכל אנסקי. בראיונות שלאחר הזכייה מיהר אביב להצהיר שהוא לא מתכוון לפתוח מסעדה. כמעט שנה אחרי ההצהרות כבר פחות נחרצות.

“בסופו של דבר אני רוצה מסעדה. אני אמנם עושה ארוחות פרטיות ומשמח אנשים במסיבות, אבל אני רוצה לייצר חוויה שלמה. לא רצתי לפתוח מסעדה אחרי מאסטר שף, ידעתי שאני חייב ללמוד. אמנם זכיתי בתכנית ריאליטי אבל אני לא שף. אנשים עובדים 30 שנה כדי להיות שפים. זו היתה יכולה להיות בדיחה נוראית אם הייתי פותח מקום ואחרי חודש מתקפל, בטח בזה הקריירה הקולינרית שלי היתה נגמרת. הדיוק הקולינרי פה הוא מהכי גבוהים שיש. אם לפני 15 שנה מסעדה היתה מגישה קצת צרפתי וקצת איטלקי, היום אתה צריך להיות דרום־וויאטנמי מהמקום הכי ספציפי שיכול להיות. גם אני אצטרך להיות יותר נקודתי".

טום אביב. "האימון הכי טוב מבחינתי הוא לאכול"צילום: עמית שעל, צילום: עמית שעל טום אביב. "האימון הכי טוב מבחינתי הוא לאכול"צילום: עמית שעל | צילום: עמית שעל טום אביב. "האימון הכי טוב מבחינתי הוא לאכול"צילום: עמית שעל, צילום: עמית שעל

מאז הזכייה בדצמבר האחרון חובש אביב שני כובעים: הראשון הוא כבעל עסק הקייטרינג “מד קיטשן” בו הוא מבשל באירועי בוטיק, ברוב המקרים בבתים פרטיים. השני הוא כמנחה תוכנית “דרכון למתכון” ב"רשת" שעתידה להתחיל את צילומי עונתה השניה ובה מלמד אביב את הצופים מתכונים למאכלים בינלאומיים. אל עסקי הקייטרינג, מספר אביב, הוא התגלגל די במקרה. “אחרי מאסטר שף שאלו אותי מה אני עושה ועניתי ‘ארוחות פרטיות’. ואז עומר אדם הזמין אותי לעשות לו ארוחה זוגית, החברה שלו העלתה סרטון לאינסטגרם והיו לזה 185 אלף צפיות. הוצפתי בטלפונים והודעות ועד היום השיווק הוא מפה לאוזן. הבנתי הוא שיש פה אוכלוסיה שמחפשת את השלב הבא בתחום האוכל. לא מדובר בפודיז הכי מתוחכמים, אלה הולכים ל־Eat With. זה קהל שרוצה שיבואו אליו הביתה לעשות חגיגה וגם איכפת לו מה הוא יאכל”.

מה אתה מבשל להם?

“אוכל ים תיכוני עם טוויסט. זה גם הסגנון שלי בטלוויזיה – אוכל עולמי בגרסא מקומית. זה יכול להיות צ’ילי קון קרנה שהופך לאריסה קון קרנה, או ביף בורגניון על קוסקוס. זה האוכל שאני מאמין בו. ההשפעות העיקריות עלי בתור ילד היו בנסיעות עם ההורים. עד היום האימון הכי טוב מבחינתי הוא לאכול. אני אוכל הרבה ושואב קצת מכל דבר”.

תגיות