אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מייסד Colu: מטבעות וירטואליים הם שייצרו כלכלה שיתופית אמיתית

עמוס מאירי, מנכ"ל Colu, הסביר בכנס הפינטק של "כלכליסט" מדוע הרעיון של כלכלה שיתופית אינו מגיע לפוטנציאל שטמון בו כיום. לדבריו, מטבעות מבוססי בלוקצ'יין יוכלו לפתור זאת ולהקים קהילה שיתופית יעילה

08.11.2017, 12:42 | יואב סטולר
עמוס מאירי, מייסד שותף ומנכ"ל Colu, הציג בכנס פינטק 2017 של "כלכליסט", בנק לאומי ו-KPMG את השימוש במטבעות וירטואלים ליצירת כלכלה שיתופית. "בכל מקום שאנחנו מגיעים אליו אנחנו מייצרים מטבע מקומי לקהילה. המשתמשים והעסקים מקבלים תגמול באותו מטבע מקומי עבור כל כסף שהם הוציאו בתוך אותה קהילה – זו כלכלה שיתופית אמיתית".

קראו עוד בכלכליסט

קולו הקימה רשת תשלומים מבוססת בלוקצ'יין למטבעות מקומיים בלונדון, ליברפול, חיפה ותל אביב. הרשת מהווה תחליף לחברות הסליקה הקיימות ומעודדת קנייה בעסקים מקומיים בעזרת העברת דמי התיווך לבתי העסק.

עמוס מאירי, צילום: עמית שעל עמוס מאירי | צילום: עמית שעל עמוס מאירי, צילום: עמית שעל

"אחת הבעיות הגדולות בהן נתקל כל סטארט-אפ היא יצירת בסיס שוק. למשל באובר, האם רוכשים את המוניות עוד לפני שיש את הלקוחות, או האם משקיעים בשיווק משיגים את הציבור הצרכני אבל מבלי יכולת לספק את המוניות?", הסביר מאירי. לדבריו, ההתגייסות של קהילה סביב כלכלה מקומית מניבה מקל על אותה התחלה תלולה.

מאירי טען כי בניגוד לשימוש המרובה בצמד המילים "כלכלה שיתופית" בשנים האחרונות, לרוב אין מאחוריהן מימוש שיתופי של ממש. "במהלך השנה האחרונה לכל דבר היה אובר וגרסה שיתופית, אבל אין פה באמת כלכלה שיתופית בסוף. יש פה איזה קשר בין מוכרים וצרכנים, אבל הם לא קיבלו באמת איזה ערך מהקשר הזה. עם זאת, בכלכלה שיתופית כפי שאנו מציעים אותה העסקים והצרכנים נהנים מתגמולים עבור ההוצאות שלהם והמסחר במטבע".

קולו גייסה בעבר 12 מיליון דולר מקרן אלף, ספארק קפיטל ומשקיעים נוספים. החברה מתכוננת להנפקת מטבע (ICO) למטבע ה-CLN שלה וכבר השלימה חלק נכבד מהמכירה המוקדמת על סך 25 מיליון דולר. לדברי מאירי, קולו תשלים גיוס של 50 מיליון דולר אותו הציבה כסכום מקסימלי בשלב זה.

תגיות