אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

FinTech 2017

"80% מהאמריקאים לא ישתמשו במכונית אוטונומיות כי הם מפחדים שמישהו ישתלט על מערכת ההיגוי"

מיכל קיסוס-הרצוג, ראש אגף חדשנות ודיגיטל בבנק לאומי אמרה בכנס פינטק שתפקיד החדשנים והיזמים הוא להכיר בלגיטימציה של הפחד משינויים ומהעתיד הלא נודע - ולתת לו מענה

08.11.2017, 12:56 | רעות שפיגלמן

"80% מהאמריקאים לא ישתמשו במכוניות אוטונומיות כי הם מפחדים שמישהו ישתלט על מערכת ההיגוי", כך אמרה היום (ד') מיכל קיסוס-הרצוג, ראש אגף חדשנות ודיגיטל בבנק לאומי, במסגרת כנס פינטק של כלכליסט, בנק לאומי ו-KPMG.

קיסוס-הרצוג הוסיפה ואמרה כי "אנחנו נמצאים בתקופה בה אנשים מעדיפים לחזור לעבר המוכר, הידוע והנוסטלגי, במקום להתקדם אל העתיד הלא מוכר. העתיד ודאי פחות מאי פעם, בשל השינויים המהירים שאנו חווים. אנחנו מרגישים היום שאי אפשר לדעת בכלל מה יהיה בעתיד. דוגמא לכך אפשר לראות בכך שאנחנו מפחדים לטוס בטיסות שהן מחוץ לאטמוספרה, למרות שתיאורטית זה הכי נוח וקצר". 

מיכל קיסוס-הרצוג בכנס פינטק, צילום: עמית שעל מיכל קיסוס-הרצוג בכנס פינטק | צילום: עמית שעל מיכל קיסוס-הרצוג בכנס פינטק, צילום: עמית שעל

קיסוס-הרצוג נתנה מספר דוגמאות לחששות משינוי מצב קיים, והסבירה כי פחד מהעתיד מביא לעיכוב באימוץ של חדשנות. "ברור שיהיה פחד מהעתיד, ולכן נראה שתפקידנו כחדשנים וכיזמים הפועלים כנראה תחת תפיסה מוטעית - שכולם חייבים לאמץ את המוצרים והטכנולוגיות שלנו מיידית - הוא להכיר בלגיטימציה של הפחד ולתת  לו מענה".

"אנו בתקופה שבה חברות מראות איך לא לפחד מהפחד - כי הערך שנקבל הוא גבוה יותר. אפשר לראות את זה למשל באפליקציית Waze. הצרכן מוותר על הפרטיות שלו בהרבה מובנים - מבחינת מיקום בכל נקודת זמן, כתובות וכדומה, בתמורה לקבלת מידע כמו היכן יש מכמונות מהירות או מהי הדרך היעילה ביותר להגיע הביתה.

"גם אנשים שנוהגים בטסלה, או בכל מכונית חשמלית חוששים מאוד להתקע בדרך ללא חשמל. טסלה ייצרה רכב שנראה מדהים עם חווית נהיגה מדהימה וכך הביאה את קהל היעד פשוט לרצות לחוות זאת, ללא כל חשש", הסבירה קיסוס-הרצוג.

לגבי הגישה החיובית ציינה קיסוס-הרצוג את הדיון המשמעותי המתקיים כיום בנושא הבינה המלאכותית וציינה שלטכנולוגיה החדשה יש פוטנציאל חיובי עצום והדגימה זאת: "מי מאיתנו לא היה רוצה שווטסון, מערכת מחשב מבוססת בינה מלאכותית, תייעץ לרופא שלנו כאשר אנחנו באים אליו לצורך אבחון".

קיסוס-הרצוג הוסיפה שהחשש מאוטומציה והיעלמות מקומות עבודה בגלל ריבוי רובוטים - דווקא הוא מעלה לאחרונה בחינה של פתרון די ישן שנקרא 'הכנסה בסיסית קבועה' (Universal basic income) שעובר כעת אבולוציה. "משמעות הדבר היא שכל אחד מאיתנו יקבל הכנסה בסיסית קבועה, לא משנה אם הוא עובד או לא ומהו המעמד שלו, ועכשיו הדבר יכול לבטל חשש של המין האנושי מלהפסיק לעבוד. וזו אותה 'גישה חיובית' לדברים מהם בני האדם חוששים" ציינה קיסוס-הרצוג.

קיסוס-הרצוג סיכמה דבריה באמירה "זכות הקיום של החדשנים והיזמים מבוססת על היכולת והמוכנות לענות על השאלה - מדוע לא לפחד".

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
אבל בנק לאומי החליט לעבור לממוחשב הכל.חוץ מההנהלה והמגדל 40 קומות.חחחחחח
בנק לאומי החליט לחסוך כסף. סגר 80% מהסניפים. תביאו כסף ועמלות. ושרות אנושי בזבל. אבל ההנהלה ממשיכה לחגוג ולא צומצמה. כי כשאין בעל הבית. המנהלים מתפראים לטובת הנוחיות האישית. מי מנחש? תוך כמה זמן סוגרים הבנק.
בלבלו אותי  |  12.11.17
11.
הפוך גוטה הפוך
הבעייה של האמריקאים ורוב הדור הנוכחי הוא הרצון של לא לאבד את חדוות הנהיגה הנטועה עמוק בתרבות האמריקאית.אבל שום דבר מזה לא משנה ,כי ברגע שהרגולטור יחוקק חוק שאסור לנהוג,והרי כולם חייבים לנסוע,יסעו גם באוטו ללא הגה ,דוושות או כל אבזור אחר. לגבי שכר ללא עבודה,שיספיק כנראה רק לצרכים בסיסיים,הרי הדבר יגרום לתסיסה חברתית שעוד לא נראתה כמוה.
יבנאי  |  11.11.17
לכל התגובות