אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכירו את ויטליק בוטרין:  הגיק שעומד מאחורי מטבע וירטואלי של 29 מיליארד דולר צילום: גטי אימג'ס

הכירו את ויטליק בוטרין: הגיק שעומד מאחורי מטבע וירטואלי של 29 מיליארד דולר

בוטרין בן ה-23 הוא בעל חיבה מוזרה לארנקים עם הדפס חתול וסוודרים עם חד-קרן. עם זאת, הוא גם האדם שהמציא את מטבע האתריום ומהווה שחקן מפתח במהפכה הפיננסית ההאקרית

08.11.2017, 13:31 | שירות כלכליסט

ויטליק בוטרין אינו עוד אחד מאלפי היזמים בני העשרים ומשהו שמנסים להמציא את הדבר הגדול הבא. לא כמו רוב הגברים בגילו – או בכל גיל אחר – בוטרין, 23, המציא סוג חדש של כסף שקרוי אתריום. שווי מטבע האתריום הכולל הוא כיום 28.5 מיליארד דולר, וממשיך לגדול. אתריום הוא מטבע וירטואלי כמו הביטקוין, שעשוי מאלמנטים דיגיטליים הקרויים אתר. כמו בכל המטבעות הווירטואלים, אנשים משתמשים בו בעיקר כהשקעה ספקולטיבית.

קראו עוד בכלכליסט

בוטרין נולד ברוסיה וגדל בקנדה, אבל כיום בסיס הפעילות שלו הוא צוג, שווייץ, מקום מושבו של מוסד האתריום. האתריום מתפקד כמערכת מחשוב מבוזרת עבור כל סוגי האפליקציות, ומאפשר תיעוד מידע על בלוקצ'יין - הרעיון שמאחורי השימוש בבלוקצ'יין במקום במסד מידע רגיל הוא שאף אחד לא יכול לבצע בו שינויים על דעת עצמו, ויש להגיע לשם כך להסכמה לרוחב כל הרשת. האתריום הוא האחראי העיקרי לעלייה האחרונה בכמות ה-ICO (הנפקות מטבע ראשוניות), שחלקן גייסו עד כה מיליוני דולרים.

ויטליק בוטרין, צילום: גטי אימג ויטליק בוטרין | צילום: גטי אימג'ס ויטליק בוטרין, צילום: גטי אימג

בשונה מממציאי הביטקוין – קבוצת אנשים אנונימיים שמכונה סטושי נקמוטו – בוטרין מזדהה בשמו. הוא משתתף בוועידות ושומר על נוכחות בטוויטר.

ולא שבוטרין אינו אדם מסתורי. השמועה אומרת שהוא סוג של נוסע מתמיד שבקושי זוכה לבלות זמן בבית, בחשבון הטוויטר שלו מוגדר מקום מגוריו כ"כדור הארץ". הוא בעל מוניטין כפול כאדם מאוד מאוד חכם, במיוחד במה שנוגע למתמטיקה, ובאותו זמן כעוף מוזר. הוא אוהב, למשל, ארנקים עם הדפסי חתול וסוודרים עם חדי-קרן.

דמותו של בוטרין ללא ספק מהווה השראה חזקה עבור מפתחים ומתכנתים. כפי שהסביר ג'ורדן פיטרסון בכתבת פרופיל ל-Motherboard. "הוא יודע שהוא – הילד הגאון, המנהיג הבלתי סביר – הסיבה לכך שכה רבים נמשכים לפרויקט האתריום". הכינוי "ילד פלא" צץ פעמים רבות בהקשר שלו.

אך נראה שבוטרין ער לעובדה שהוא לא יוכל להיות נציגו של האתריום לנצח. בראיון לפיטרסון הוא אמר: "המטרה קצרת הטווח שלי היא לשנות את הסיפור ל-'הפרוטוקול יצליח בזכותי, ובזכות כל אותם אחרים שמסוגלים להניע דברים קדימה'".

ומהן מטרותיו ארוכות הטווח? אלה, כמובן, יותר רדיקליות. בוטרין אמר ב-2016 ש"בסופו של דבר כוח הוא משחק סכום אפס." במילים אחרות, כוח לא נשאר לנצח. "ואם מדברים על להעצים את האיש הקטן, עם כמה שאתם רוצים לספר לו שהדרך סוגה בשושנים, זה בהכרח כולל את החלשת האיש הגדול".

האתריום משך אוכלוסייה נלהבת של אנשים שרוצים לעשות הון, בדומה למשקיעים צעירים שהולכים לשחק בבורסת המניות. ואפשר אכן לומר שהסיפור דומה יותר לזה של וול-סטריט מאשר לזה של רובין הוד. אבל יש יוצאים מן הכלל – תוכנית המזון של האו"ם, למשל, משתמשת בגרסה פרטית של האתריום כדי להפיץ שוברי מזון לפליטים.

"הרווח העיקרי של תוכנית המזון עד כה היא ירידה גדולה בתשלומים לחברות שירותים פיננסיים," דיווח ה"קוורץ". אולי בוטרין ישיג את מטרתו אחרי הכל. כמו יוצרו, האתריום עודנו צעיר, והעתיד של הבלוקצ'יין שלו מלא באפשרויות.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל-21
עצם זה שאתה חושב ששקל או דולר או יורו הם משהו שונה ממטבע "וירטואלי" אתה כבר טועה.. אתה חושב שאם יש למטבעות שלך ייצוג מוחשי הם שווים משהו? Newsflash.... כל המטבעות הם וירטואלים, שבנקים עושים העברות של מיליונים הם עושים את זה במזוודות של כסף? תקרא טיפה, תלמד ותחכים ואז תבין למה אנשים כמוך תקועים במקום ולא מאמצים את הקידמה בשום צורה...
Anon  |  09.11.17
21.
כמה שטויות.
מה הקשר לאנשים בזימבבואה? איך מטבע וירטואלי יכול לדאוג להם לאוכל ולצרכים חיוניים? נראה לך שבעל המכולת ימכור להם אוכל פיזי תמורת מטבע וירטואלי? מלבד זאת, המטבעות האלו לא יכולים להפוך לקונצנזוס, כי יש גבול לכמה אפשר "להדפיס" אותם. זה הכל בולשיט. ממש כמו שמחר אני אחליט להדפיס שטר מיוחד ואחליט שהוא המטבע העולמי. למה שהעולם יקשיב לי?
ל-16 ו-10.  |  09.11.17
לכל התגובות