אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

FinTech 2017

"המטרה ב-ICO היא השקעה לטווח ארוך, לא התעסקות במחיר"

בכנס פינטק 2017 אמר גיא זיסקינד, מייסד ומנכ"ל אניגמה בשיחה עם אדם בניון, שותף בקרן ההון סיכון 500Startups שהדבר החשוב בהנפקת ICO היא בניית ערך למוצר: "המחיר ייגזר כתוצאה מעבודה קשה"

08.11.2017, 15:59 | רעות שפיגלמן

"ביולי השנה גולדמן סאקס הודיעו שגויס יותר כסף בהשקעות מאשר דרך משקיעים ואנג'לים", כך פתח אדם בניון, שותף בקרן ההון סיכון 500 Startups את השיחה שלו עם גיא זיסקינד, מייסד ומנכ"ל אניגמה, בכנס פינטק 2017 של כלכליסט.

חברת אניגמה היא סטארט אפ שמוביל חזון של שיתוף ידע בין חברות - data marketplace. החברה מתעסקת גם ברישום אפליקציות מבוזרות על בסיס טכנולוגיית הבלוקצ'יין. זיסקינד ציין כי "בעולם העסקים לא ניתן שהכול יהיה שקוף מבחינת המידע, ולכן הטכנולוגיה שאנו עובדים עליה מתעתדת להיות database מאובטח של שמירת מידע על בסיס טכנולוגיית בלוקצ'יין".

מימין: גיא זיסקינד ואדם בניון, צילום: עמית שעל מימין: גיא זיסקינד ואדם בניון | צילום: עמית שעל מימין: גיא זיסקינד ואדם בניון, צילום: עמית שעל

בחודש אוגוסט האחרון נגנבו חצי מיליון דולר על ידי האקר שפרץ ל-9,000 ארנקים דיגיטליים של משתמשים שהתעניינו בהנפקת ה-ICO של אניגמה, והצטרפו לרשימת הדיוור שלה.

לשאלת בניון בנוגע לאתגרים בהנפקת ה-ICO, ענה זיסקינד כי "למזלנו המשקיעים שלנו היו מאוד בעד ה-ICO. אנו אחת החברות הראשונות שעשתה את המהלך הזה של הנפקה, ולכן המשקיעים הקיימים שלנו רצו שתהיה להם דריסת רגל בתחום הזה.

"עם זאת, זה גם הציף הרבה שאלות. למשל באילו תנאים המשקיעים שהשתתפו ב-ICO הצטרפו לחברה, האם משקיעים קיימים יכולים כעת לרכוש את המטבע, וגם סוגיית רכישת המטבע שהונפק במהלך דרך הקרן של המשקיעים שכבר השקיעו אצלנו".

בניון שאל איך אניגמה מתמודדת עם משקיעים של פרה-סיד שחוששים שהחברה תדחה הנפקה או מכירה כי היא גייסה מהר ובקלות הרבה כסף ב-ICO מצד אחד, ועם משקיעים שהשתתפו ב-ICO ורוצים לעתים לעשות כסף מהיר ולמכור את המטבע תוך זמן קצר מהצד השני.

זיסקינד בהקשר זה ביקש להבהיר כי "הדבר החשוב הוא ההשקעה לטווח ארוך. המטרה כאן היא בניית ערך למוצר ולא התעסקות במחיר של המטבע או המניה. כתוצאה מעבודה קשה המחיר ייגזר, כך אני רואה את הדברים".

זיסקינד אמר כי מורגש לחץ מהקהילה שמחזיקה הרבה מטבעות. "בייחוד כאשר יש מעל 8,000 איש המחזיקים מטבעות, ובכל פעם שהמחיר יורד בכמה אחוזים הקהילה פונה אלינו בתחושה לא נעימה. צריך לפתח עור של פיל".

"לציבור יש יכולת לעקוב ולראות בכל רגע נתון מה קורה למטבעות שהונפקו. נוצרת כאן מחוייבות מול הקהילה". אמר זיסקינד. "בנוסף אנחנו נעזרים ביועצים מהתחום, שעוזרים לנו מאוד להתקדם ולהבין מהלכים שיש לבצע מול הקהילה".

בהקשר לנקודה זו שאל בניון את זיסקינד האם החברה מאפשרת לקהילה לקבל החלטות. זיסקינד השיב לשלילה : "כרגע לא. הניהול עדיין צריך להיות ממורכז, עוד לא הגענו לשלב שמטבע דיגיטלי יכול להתנהל באופן לא ממורכז בהקשר הזה".

בניון התייחס למהלך שאירע טרם ההנפקה, כאשר בגלל באג בחוזה מרובה החתימות מול המשקיעים, התבצעה נעילה במערכת של הבלוקצ'יין והמשקיעים הפסידו את כספם - כחצי מיליון דולר. זיסקינד השיב כי "לצערי היום יש נתון שכ-10% מכספי ה-ICO מקושרים לפעולות לא כשרות.

"ראשית, יום אחרי שזה קרה יצאנו בהודעה מיידית שאנו מחזירים את כל הכסף למשקיעים. החזרנו מכספנו שלנו כי הכסף נגנב. איתרנו 150 - 200 איש שנפגעו, וכל אחד קיבל בדיוק את מה שהפסיד. לדעתי הצעד הזה מאוד סייע לנו להמשיך הלאה".

תגיות