אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך ישפיע עולם הדאטה על תחום ניהול הנכסים

גל קורבינר, מנכ"ל ומייסד פגאיה, סיפר בכנס פינטק 2017 של "כלכליסט" על מגבלותיו של שוק ניהול הנכסים - תחום עצום שנשלט בידי גופים ארכאיים ואיטיים. לדבריו, טכנולוגיות מידע מתקדמות יוכלו לדחוף את השוק קדימה

08.11.2017, 15:40 | מאיר אורבך

ניהול נכסים בצורתו המסורתית שייך לעולם ארכאי - כך טען גל קורבינר, מנכ"ל פגאיה (Pagaya), בכנס פינטק 2017 של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG. לדבריו, תחום ניהול הנכסים רחב מאוד, והשאלה העיקרית בו היא איך מאה טריליון דולר, ברובו כסף מוסדי, הולך להתנהל - ואיך בוחרים השקעה נכונה מבין אינסוף אפשרויות.

קראו עוד בכלכליסט

"זה תחום שנשאר מאחור. תחום עם 73 טריליון דולר הכנסות ו-100 מיליארד דולר רווחים, כשמרבית החברות המובילות הן אותן חברות שהובילו אותו במשך 60 שנה", אמר. לראייתו, רוב ההשקעות מתחום מתנהלות באופן מסורתי של אנליסטים, בעוד העולם הטכנולוגי השתנה מהותית ומאפשר יכולות חדשות ויעילות יותר.

גל קורבינר, צילום: עמית שעל גל קורבינר | צילום: עמית שעל גל קורבינר, צילום: עמית שעל

"מה שישתנה הוא נושא הדאטה, אנליטיקס ואיך קונים. מאז 2010 כמות הדאטה עלתה פי 50 ממה שהיה לפני 20 שנה. החלק השני אנליטיקס; כאשר יש הרבה דאטה - איזה טכנולוגיה תיקח את זה ותיתן תשובה איכותית וכמותית לניהול הכסף. עולם הרגרסיה הלאינארית שבו משתמשים הוא מיושן ולא רלוונטי כבר".

"הגישה לרכישה השתנה מאוד מאז שנות ה-90. היום חיבור בין מחשב למחשב הוא אמצעי רכישה. שלושת אלו הן הבסיס לשינוי בעולם ניהול הנכסים. זהו תחום שיעבור שינוי משמעותי. המהפכה שתהיה בתחום תאפשר פיזור נכון יותר של הכסף . עדיין לא נקבע בגופי הענק מי יוביל את השינוי כי אלו הם גופים ארכאיים. מנהלי נכסים לא יוכלו להמשיך לנהל נכסים באופן מסורתי".

פגאיה הוקמה ב-2015 בידי קרובינר, יהב יולזרי ואביטל פרדו וגייסה כסף מקרן כרמל דאז, ויולה ונצ'רס כיום. היא עובדת עם 60% מהגופים המוסדיים בישראל ונשענים על יכולות טכנולוגיות לניהול נכסים.

"התחלנו לפני שנתיים ויש לנו מידע על 5 מיליון אנשים מ-10 ספקי מידע שונים. אנחנו משקיעים רק בארצות הברית ורואים את השינויים קורים שם הרבה לפני אחרים", סיפר קורבינר.

תגיות