אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלקטרה מחממת את השוק עם מזגן חכם ויקר צילום: סיון פרג', יוני רייף

אלקטרה מחממת את השוק עם מזגן חכם ויקר

החברה תשווק לראשונה לשוק הפרטי את המותג דייקין, מזגן עם חיישני ויסות חשמל שעולה פי 2 ממזגן ממוצע. המתחרה תדיראן: "הפרימיום יצא מהעולם"

09.11.2017, 08:26 | אורנה יפת

ענף המזגנים הצפוף והתחרותי מתעורר, הפעם מכיוון מזגני היוקרה. אלקטרה מוצרי צריכה, אחת משתי החברות המובילות את שוק מיזוג האוויר בישראל, נכנסת לקטגוריית מזגני הפרימיום ותחל לשווק מערכות מיזוג אוויר של המותג דייקין לשוק הביתי.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר במזגן חכם שצפוי לעלות פי שניים ממזגן רגיל. לרוב מותגי יוקרה אינם זוכים לפרסום נרחב כיוון שהם פונים לקהל נישה, אך באלקטרה השקיעו 2.5 מיליון שקל בקמפיין פרסום, שמטרתו לייצר מודעות למותג שאינו מוכר לצרכן הישראלי.  

דייקין יתחרה בעיקר במזגני מיצובישי שמשווקים על ידי חברת אקון טק, אך בקטגוריה זו משווקים גם מזגני פוג'יטסו, היטאצ'י, טושיבה ופנסוניק. לפי נתוני חברת המחקר JFK, שוק המזגנים הביתיים בישראל מוערך ב־2 מיליארד שקל בשנה (600–700 אלף יחידות), מתוכם קטגוריית המזגנים היוקרתיים מגלגלת 70–80 מיליון שקל בשנה.

דייקין היא חברת מיזוג יפנית שנסחרת בבורסת טוקיו. עד כה נמכרו מזגני המותג בישראל רק לשוק המוסדי. בעולם משווקת דייקין מזגנים גם לשוק הביתי, וכעת משיקה אלקטרה את המותג לבתים גם בישראל.

מזגני דייקין משווקים באמצעות חברת אס. זד מערכות, בעלת זיכיון למותג היפני, שבה מחזיקה אלקטרה מוצרי צריכה ב־75%. דייקין יימכר במחיר מאתגר של 4,000 שקל למזגן 1 כ"ס. לשם השוואה, מזגן אלפא פלטינום של אלקטרה 1 כ"ס נמכר ב־1,890 שקל, וסדרת מזגני תדיראן אלפא 1 כ"ס נמכרת במחיר התחלתי של 1,990 שקל - כמחצית ממזגן הפרימיום. "יש תפיסת עולם מאחורי המחיר הגבוה", מסביר יגיל וויט, מנכ"ל חטיבת מיזוג אוויר ואקלים באלקטרה. "הערך המוסף במזגנים האלו זה חיסכון באנרגיה, תפעול מתקדם, מזגנים שקטים במיוחד ונוחות".

מימין: מנכ"ל אלקטרה זאב קלימי ומנכ"ל תדיראן משה ממרוד, צילום: סיון פרג מימין: מנכ"ל אלקטרה זאב קלימי ומנכ"ל תדיראן משה ממרוד | צילום: סיון פרג', יוני רייף מימין: מנכ"ל אלקטרה זאב קלימי ומנכ"ל תדיראן משה ממרוד, צילום: סיון פרג

מזגני הפרימיום מאופיינים בעיצוב אופנתי, יעילות אנרגטית גבוהה ורמות רעש נמוכות במיוחד. מלבד זאת הם נחשבים חכמים בשל חיישנים המותקנים בהם - חיישן נוכחות שמזהה שהחדר ריק ומכבה את המזגן לבד, חיישן מיקום לחיסכון בחשמל, וכן מסנן ריחות וחלקיקים שלוכד חלקיקי אבק מהאוויר וסופח ריחות כדוגמת טבק. "החלטנו להיכנס לנישה היותר יוקרתית ולתת מענה גם במערכות הביתיות", אומר וויט. לגבי קניבליזציה למזגני אלקטרה ואלקו של החברה, אומר וויט: "אני לא חושש. אם תהיה קניבליזציה, היא תהיה בשולי שוליים. מבחינתנו זה ביזנס נוסף וחדש". המטרה של אלקטרה מוצרי צריכה היא לתפוס נתח שוק של 3%–5% מכלל שוק מיזוג האוויר ו־25%–30% מקטגוריית מזגני היוקרה בתוך שנה עד שנתיים מההשקה.

למרות הניסיון של אלקטרה לטלטל את השוק שמתחלק בעיקר בינה לבין תדיראן, המתחרה הגדולה לא מתרגשת ולא מתכוונת להיכנס לתחום. לטענת משה ממרוד, מנכ"ל ובעלי תדיראן, בישראל של היום אין מקום למוצרי פרימיום. "הפרימיום יצא מהעולם. אנחנו בעולם של ווליו פור מאני. מוצר איכותי, שירות טוב ומחיר הוגן זה מה שמנצח. אני לא חושב שיש הצדקה לשלם 4,000 שקל למזגן של 1 כ"ס".

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
ל-16 למיצובישי יש בישראל מאגר לקוחות הרבה יותר גדול
עם מערך טכני נרחב משמעותית בגלל שהחלו למכור מזגנים בארץ מ-1998 ולא מהשנה. אז לא הייתי מטיל בהם ספקות. מותר לך לשבח את דייקין אם קנית מזגן כזה לעצמך והוא מילא אחרי ציפיותיך (אם אתה מתקין או מוכר, אז בטח שיש לקחת בעירבון מוגבל את דבריך). בשביל לטעון שהם טובים יותר צריך להיות מגובה בהוכחות כמו פרסים בכל רחבי העולם, במיוחד בארץ ייצור המשמעותית ביותר אחרי יפן, הלא היא תאילנד בה יש לדייקין גם מפעל, שהוא שני ליפן באיכות ייצור ובקרת איכות הייצור, ויש כמובן בתאילנד עוד 2 חברות חשובות וגדולות יחסית כמו MHI וטושיבה. דייקין מייצרת מזגנים יקרים יחסית בטכנולוגיה טובה ומתקדמת, אבל עדיין לא הצליחה ליטול ממיצובישי את פרס המותג המוביל 6 שנים ברצף בתאילנד עד היום והמוערך ביותר בעיני צרכנים בתאילנד 16 שנים עד עכשיו ברצף גם כן בתאילנד. אתה מוזמן לבדוק ולאמת את זה דרך חיפוש בגוגל...
זאביק  |  16.10.18
17.
כל עת שדייקין לא מורידה מחירים לרמה אירופית / אוסטרלית אין טעם לנסות
סתם עוד מותג יפני מיותר שגם ככה לא מביא לפה בשורה טובה במחירים. אם תגלשו לאתרי יוון ואוסטרליה במזגנים - תבינו למה אני אומר את זה מבחינת עלויות. מספיק שיהיו פה מיצובישי ופוג'יטסו בנישה היוקרתית. לא צריך יותר מהם, כל זמן שאין רצון ליצור תחרות במחירים מצד מתחרות יפניות נוספות.
שאולי  |  16.10.18
14.
ל-12, אם האלפא אינוורטר מספיק לך אז תיקח אלפא רגיל
מכיוון שרק כך תקבל את אותה האמינות של דייקין ומיצובישי, כלומר: מזגן שעובד ללא שום תקלות 15-20 שנה. לאינוורטר הסיני הזול אין ממש עתיד ורוד בארץ, בטח ובטח שלא אם אין לו שסתום התפשטות אלקטרוני והוא עדיין לא מוכח בנושא מערך הגנות נרחב יחסית למדחסים וכרטיסים (רק זה לבד מוסיף 30% לעלות הייצור). היפניים השתלטו לפני ה-מ-ו-ן שנים על המסחר בתחום הזה בכל מדינות השוק המערבי, אז כדאי שתפנים את זה מהר.
שאול  |  13.11.17
לכל התגובות